En väldig diskussion


Ojoj. Inte var det tanken, när jag la ut denna status på fb, att den skulle beröra och uppröra så många. Tanken var ju att bjuda på Elsas sköna svar. Men nu trampade man tydligen några på tårna och då drog det igång. Jag tycker att det är bra att man säger ifrån om man tycker något inte stämmer. Vi lever ju i demokrati, alla har rätt att säga vad de tycker. 




Sanningen


Ja såhär är det för det mesta, kaos!!! Våran lilla hall hade blivit så glad om den kunde få bli lite större. Men vem vet om den önskan slår in. Nu är det som det är och man får helt enkelt slå sig fram ;)






Förhoppningsvis tillökning


Vi har äntligen hittat en hanhund som Tjorven förhoppningsvis ska fatta tycke för längre fram. Någon gång i vinter är det tänkt att Tjorven ska löpa och då hade vi tänkt att hon skulle få herrbesök. Det blir i så fall med en jättesöt golden hanne vid namn Emil. Har än så länge bara sett honom på bild men tanken är att vi ska få till en date inom kort :)
Då blir det till att piffa till Tjorven lite extra, våran fina tjej. Kanske någon som redan nu vill ställa sig på kö till en valp? 




Sötis


Nu kan hon ju snart allt ;)


Greta kryper


Stora tjejen kryper. Och så hälsar vi extra till moster och kusin :)


Större


Nu är hon för liten för babyskyddet. Min bebis är snart ingen bebis längre. Igår fick vi hem den nya stolen vi beställt. Vi tänkte prova med en axkid denna gången. Någon mer som använt deras stolar? 
Greta verkar då nöjd :) 




Fångad


Greta blev fångad på dagens kyrkisbesök. Var ju jätteroligt. Hon satt där inne och "dansade". 




I'm in lööööv


Har hämtat min nya volumaster (efter att ha funderat länge på att införskaffa en så slog jag äntligen till häromdagen) och satte självklart igång direkt. Tjohooo nu är det platta döda håret borta! 
Började också häromdagen att använda en olja (fått av svägerskan) på topparna efter att jag duschat (gör jag typ alltid på kvällen) och låter det ligga och gotta sig under natten. Och mitt hår är lent och fint igen. Barret är borta!! Är så lycklig att ha mitt hår tillbaka. 




Besviken


Blev lite putt idag när jag vaknade och förstod att allt bara var en dröm. Att Petter (ja artisten) inte alls hade varit här och städat hela huset.
Ni vet den där känslan när allt är nystädat. Det är svårt att slå den känslan. Den känslan hade jag strax innan jag öppnade ögonen. Sen kom verkligheten ikapp mig och jag insåg att jag kommer få klara detta utan Petter! Men han är väll förmodligen hos Paolo och gör sina sysslor och har väll inte tid att komma inom och hjälpa denna morsan.

Tänker nog vara smått sur på honom hela dagen.


Höst ute, mys inne


Sixten klagar inte på vädret. Nu har han all anledning till att ligga i sängen hela dagen.


Blommigt


Blev ju tapet kvar från mitt garderobsprojekt. Så jag fick för mig att tapetsera lite i vårt sovrum. Nu vart det ju så illa att det fattades 1 våd så vi blev tvungna att köpa en rulle till. Och då var det ju dumt om man inte använde mer av rullen nu när man lagt pengar på den. Så det blev tillslut två väggar i rummet som fick ny skrud. Eftersom det varit barnrum innan så behöver vi egentligen måla om de vita väggarna, men det får just nu vänta. Ska försöka skrubba dem först.
Såhär fint blev det i alla fall på de små ställena som fick tapet. Just nu är inte lampor och annat på plats men ni ser ju det viktigaste (där bakom sängen) , tapeten.




Ingen vanlig sommar


Cornelia har fått en present av sin moster Isa. En bok som kom hitskickad från självaste författaren. Det är Isas kompis som är författaren, Linnea Berglund. Cornelia blev jätteglad då boken handlar om en hästtjej och att Linnea hade skrivit en hälsning till henne i den.
Detta är första av sex böcker, så vi får helt enkelt köpa de andra också sen allteftersom de kommer :). Ikväll startade vi med två kapitel. Jag högläser så kan även Elsa vara med.




Nu börjar det


Jahopp det kom väll inte som någon jätteöverraskning nu när skolan dragit igång. Förkylningen har bitit sig fast i huset. Elsa har varit lite småsnorig ett par dagar men inget större. Men i natt slog det ner som ett bombnedslag i Greta. Hon har varit helt otröstlig och snoret har sprutat. Idag är hon röd runt ögonen och snoret rinner. Stackars liten. Än så länge är det inte någon direkt feber i alla fall.


En bra torsdag


Idag har vi varit på kyrkis i Tanum. Vi var hela sex föräldrar och en hel drös med barn :) . Hoppas det kommer fortsätta så. Var ju änna rätt dött hela våren.
Greta blev lika lycklig denna sångstunden som i måndags. Hon klappar och studsar. Elsa var också med. Blir bra detta med kyrkis på måndagar och torsdagar. Då blir Elsa lite aktiverad och det blir inte lika tråkigt att gå hemma med mamma och lillasyster.

Efter att vi kommit hem har jag mest gått och plockat med tvätten, rastat dammsugaren och tvättat insidan av flera fönster, hur mycket kan en fluga skita?!
Skulle vilja slänga upp några tapetvåder i sovrummet men tror jag behöver hjälp av min käre man med det. Ska titta honom djupt i i ögonen och blinka förföriskt så kanske att jag får som jag vill.

Nej nu får man väll ta tag i denna evigt återkommande middagen, hualugen... Idag blir det karré.




En hjälpande hand


Hon är en mycket stolt storasyster och att hjälpa till med matningen är något hon gärna ställer upp på.
Visst man kan inte lämna dem helt, utan ha ett vakande öga så det inte händer någon olycka. Men hon känner sig väldigt stor när hon får hjälpa till och växer minst 10cm. Sötisar.




Äntligen


Idag drog kyrkis igång igen. Skönt att veta vad man ska göra på måndagarna igen :)
Sist vi var där så var ju Greta en pyttebebis. Idag kunde hon sitta själv och leka, klappa händerna och digga till sångerna. Det har ju bara gått en kort sommar sen sist. Fy vad fort det går.


Rosa från meandi


Tröja från meandi, linne cubus och byxor kappahl.

Hepp hepp!!


Helgens slit har lönat sig

 
Oj oj vad jag kommer ha ont i kroppen i morgon och säkert flera dagar efter det. Jag har burit sten till förbannelse. Kent har ju gått loss med grävandet denna helgen och jag har plockat massa sten som har kommit upp till ytan. Eftersom inte det räckte till mina projekt så har jag även varit över på grannens marker och grävt/plockan sten. Ja självklart har jag fått lov att ta. Guuuuud så tungt det har varit. Blev många turer fram och tillbaka med skottkärran.
Men jag är nöjd. Kommer kanske behöva några små stenar till, men det tar jag en annan dag.
 
 
 
Kent fick hjälpa till med de stora stenarna. Han tog dem med grävmaskinen. Det ska fyllas upp med jord på baksidan så att gräsmattan blir rakare. Sen ska det sättas en spot som lyser upp på trädet.
Nu ska vi bara spara ihop till en massa grus också, sen blir det finfint!
 
 
 
Kycklingarna växer. De tre första har blivit riktigt stora och de 9 andra börjar ta ordentlig fart. Sen har vi ju lill*n som mamma kom med häromdagen. Den är ju pyttis
 
 
 
Hade behövt en dag till denna helgen för att hinna med allt vi ville fått gjort, men nu är det som det är. Vi har allt fått gjort mer än ni ser här, bla grävt ur diken och annat tråkigt. Får väll ta hem grävmaskinen till våren igen.
 
 

Vi går på djupet


Vi har hemma en grävmaskin denna helgen. Kent är lycklig som ett barn och det ska mycket till för att få honom ur maskinen. Det går bara om han ska köra lite traktor istället, haha.
Så nu grävs det typ överallt. Jag springer efter och håller hårt i allt jag vill ha kvar.

 

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!