Hejhå hejhå jag till min symaskin gå


Nu går det i rasande fart! Har sytt en beställningsmössa som jag nu hoppas passar :) annars passar den ju alltid någon annan. Sen har jag gjort två dregglisar till min systerson. Fyra prickiga dregglisar till Greta och två att sälja om någon vill ha :)


Låt påsken börja


Idag är det påskfirande på förskolan. De ska bl.a ut på stort-ägg-letar-tur.

Låt påsken börja!


En vuxen och en vampyr till skolan


Idag var det tydligen en dag då man fick komma utklädd till skolan. C valde att vara vampyr. J skulle vara en vuxen ??(han skulle i alla fall ha denna mustaschen och detta skägget).


Pannband


Sytt ett prickigt pannband till Greta. Just denna virkade blomman har inte jag gjort.


Den lata familjen


Vi märkte igår lite väl sent att vi ju inte ätit någon middag. Allt kalasande och allt dom hör där till hade tagit ut sin rätt. Trötta och helt utslagna var vi resten av dagen och tiden bara rusade iväg.
Så pizzerian fick stå för middagen, de måste ju också tjäna in sitt levebröd (så ja jag gjorde en god gärning).
Problemet var att efter maten blev vi inte direkt piggare. Så nu på morgonen möttes man av detta och lukten som hör till.

Men gött var det ;)


I nöd och lust


Nej det är väll ingen nöd men en jäkla stor lust. Han har lovat mig i 4 dagar att fixa den nytvättade bäddmadrassen, att lägga i den i fodralet. Av principsak tänker jag inte göra det. Jag har LUST att han gör det.....

Nu har han visst börjat använda innehållet till bäddmadrassen som fotkudde om nätterna!

Har börjar fundera på om han bara försöker provocera mig. Hur lång tid det tar innan jag gör det...

Detta kommer kräva uthållighet och en stor LUST att vinna.




Prinsessan


Idag har vi haft besök av en hel hög med prinsessor. Finast av dem alla var min lilla, förlåt stora, prinsessa. Tänk att hon snart är 5 år! Att jag för fem år sen vankade fram och tillbaka och misstänkte barnmorskan för en massa hittepå. Jag började tro att de bara lurat mig med att jag hade en bebis i magen. Den borde ju i så fall redan ha kikat ut. Men visst fanns det en liten envis krabat där inne. Men det krävdes en igångsättning innan hon behagade komma ut. 

 


"Prinsesstårta"


Imorgon ska Elsa ha barnkalas, prinsesskalas. Så ikväll har jag gjort tårta :) Elsa är jättenöjd


Såååå söta


Köpte även dessa på Göksäter. Kunde inte låta bli då de bara kostade 30:-
Kallar man dem mockasiner? Under min barndom hette de sockiplast :)




En shoppingtur

Drog med mig mamma på shopping idag, till självaste göksäter. Självklart var jag ute efter TYG. Ville ju ha allt! Men plånboken sa stopp vid tre :( . Så spara spara så jag kan shoppa shoppa, mera mera.


Dagens outfit


Nej jag har själv inte så mycket kläder jag kan klämma mig i och visa upp som man tydligen gör på bloggar. Därför hoppar Greta in som bloggens modelejon.
Strumpor från Lindex, bodysuit från småfolk och dregglisen har jag sytt :)


Liggande matbar


Ligger numera och ammar, underbart är det rätta ordet. Nu är Greta såpass stor och lärt sig sugtekniken. Räcker att lägga henne vid bröstet så sitter hon efter någon sekund fast, smack så är hon igång. Tog ungefär 10 veckor, 10 veckor av hård träning, 10 veckor av svett och tårar. Och nu ligger vi här som om vi inte gjort annat, Greta, mina bröst och jag :)



Vår bröllopstårta


Kikade in hos hon som gjorde vår bröllopstårta för att se vad en tårta till Elsas kalas skulle kunna gå på. Och där, i rutan som man väljer att se på bröllopstårtorna, har hon valt att sätta vår tårta!!


Inget j***a anamma


Nej livet är inte alltid en dans på rosor. Har haft en del dalar det senaste. Detta har tyvärr medfört att mitt test har fått ge vika. Jag känner inget jävla anamma. Det innebär inte att jag börjat trycka i mig socker. Men jag tränar inte som jag tänkt. Den träning jag får är mina promenader. Jag vill inte väga eller mäta mig. Jag känner bara ångest, så jag låter bli.
Man kan väll se det som ett stort misslyckande. Så mina vänner, jag klarade det INTE. Jag vet inte när jag kommer ta tag i det igen. Jag vet bara att jag är glad för alla gånger jag tar min promenad (på 5km) .
Jag hoppas på att jag kan komma igång med gymmet till hösten igen. Mådde så bra när jag var igång senast.

Pöss och kram och sorry till er alla fina som hejade på mig. Kan nog inte känna mig mer misslyckad just nu.



Svampar


Jag gör mina dregglisar med två storleksalternativ.

Funderar på om man ska försöka sälja några. Vad tror ni? Finns det någon här som skulle vara intresserad?
Jag kommer köpa in fler tyger så klart, så det finns till både killar och tjejer :)


En elefant balanserade...


Tänkte göra ett gäng dregglisar, två elefant och två svampar. Har klippt ut allt tyg och nu sytt ihop den första.


Så fel man kan ha


G har inte alla blivit av med hostan, den kommer och går. J, ja han är bättre, men nu har E börjat. Slemhosta som eskalerar på kvällen och som resulterar i slemspyor. Men det är ingen feber på någon.
Men det är nog bäst att hålla E hemma i alla fall. Med G får vi ju bara vänta och se, blir det värre får vi ju åka in och kolla.

(Vi ringde vc och fick en tid till båda tjejerna. Är INTE rs utan bara en vanlig förkylning, en seglivad en verkar det som. Inget att oroa sig för och inget att gömma sig hemma för. Vi fick utskrivet bricanyl och hoppas det underlättar lite på kvällarna då det är som mest)


Ett under


Helt otroligt. Greta slutade hosta på eftermiddagen och Jonathan på kvällen. Vad var detta för konstig hosta som hoppade på dem??


Bara nojig?


Får en klump i magen. Lilla plutten har fått hosta och allt jag tänker är RS!! Jag blir så himla orolig. Håller ögonen på henne hela tiden.
Jonathan fick jag hämta från skolan idag då han hostar. Nu hostar han HELA tiden. Han får sin astmaspray men det hjälper inte. Vet inte vad jag ska göra. Och snart kommer helgen och då är det akuten som gäller om det blir värre. Håller tummar och tår att det är nått snabbt övergående. Och att det inte blir värre för Greta heller.
Vill bara ha hem Kent. Han sitter dessvärre på kurs hela dagen så man kan ju inte ens ringa och få oroa av sig lite.




Kanon!


Nu har jag äntligen lyckats med ett bra mössmönster till ålder 4-7 ( sen beror det ju lite på hur stort huvud barnet har. För som ni ser på förra mössbilden så kan ju jag dra på mig den. Men sitter något slimmat, hehe)



Vad har jag glömt?


En smått obehaglig känsla infinner sig när jag vaknar. Det känns som om jag glömt något viktigt denna dagen. Har jag lovat att träffa någon? Något möte? Fyller någon år? Vad kan de va som jag har glömt??? Blir ju stressad.

Hmmmm

Tillsvidare , undertiden som jag funderar vidare, så ligger vissa och bara göttar sig.


Svampmössa


Har gjort en svampmössa till (gjorde en igår) , denna lite större. Ska testa den på barnen i morgon :) .


Snart skallig


Hon greppar tag i allt och allra helst i hår, mitt hår.


Snart i mina händer


Ligger här varje kväll och undrar varför jag inte har skaffat mig en bok att läsa varje kväll tänker jag samma sak. Så nu ikväll när tanken slog mig igen så greppa kg mobilen, gick in på Bokia och klick klick så hade jag beställt 5 böcker! Mons Kallentofts böcker håller jag på att samla ihop dem som finns i den serien. Nu har jag snart 3, men saknar fortfarande de två första och det är ju svårt att börja utan dem ;). Någon som har dem som vill sälja dem? Kontakta mig då.
Men nu ska jag först plöja igenom Lars Keplers böcker :)


Morgonfriss


Gretas hår står rakt upp idag, hihi. Men söt är hon.


Svårt tyg


Idag har jag sytt två dregglisar, på olika vis. Tycker nog att den högra blev bäst. Jag har även använt "kisseskydd" som baksida, så nu kan det inte dreglas igenom. Och så blev det en matchande mössa till :) detta tyget var jättesvårt att sy i, trodde aldrig jag skulle lyckas med mössan. Men skam den som ger sig!

Tadaaa!


Varför är människan så elak?

 
Gaaahhh!! måste bara få det ur mig. 
Jag är admin för en köp och sälj-grupp på fb. Bara så ni vet så får man som admin ta MYCKET skit. ALLT man gör är tydligen fel! Vi har några små enkla regler bl.a att TA BORT sin annons om man fått sålt. Men det är uppenbarligen jättesvårt och skulle då vi som admin våga oss på att fråga om det är sålt och om de i så fall kunde vara så snälla och ta bort annonsen så HUGGER de direkt. Inte nog med det så GILLAR andra medlemmar deras huggande. Tror inte de förstår att de sårar oss som bara försöker hålla igång en bra köp och sälj-grupp. Det är ju inte så att vi hotar dem med pistol mot huvudet att de ska ta bort sin annons annars.... Vi ber dem ju bara att ta bort den om den är såld.... 
 
Varför är människan så elak??
 
 

Växer så det knakar


Greta har växt 10cm på två månader och gått upp 2kg. Därför var det dags att plocka undan 50/56-kläderna (sparade några som hon fortfarande kan ha, vissa märken är ju rätt stora) och plocka fram 62/68-kläderna. Tjohoooo har så mycket fint i den storleken :) . Nu är ju vissa lite stora men vad gör det, allt klär en skönhet.
Så idag invigde hon bl.a. dessa underbara byxor från meandi. Bodyn är från h&m. ( I stort sett är alla hennes kläder begagnade så det är inte så mycket pengar som jag har lagt på hennes kläder som man kan tro om man kollar hennes garderob :) )



Lätt till gråt


Har idag kastat alla nytvättade strumpor/kallingar/trosor ut över hel golvet samtidigt som jag med gråt i halsen skrikigt att jag orkar inte mer och de kan slänga allt vad kläder heter för nu har jag fått nog av otacksamma familjemedlemmar. Sen har jag stängt in mig på sovrummet och grinat. Jag har också ryckt av barnet som kom inklampande med vinterkängor dennes kängor och kastat ut dem på gårdsplanen. Sen grinat lite till.
En jäkligt pissig dag må jag säga. Är förbannat trött på allt slit man lägger ner på familjen men aldrig får ett ynka tack för.
Hormonerna gör mig tokig idag. Jag kan inte hjälpa det. Jag känner att gråten är på gränsen hela tiden och minsta motgång får mig att explodera eller grina.
Jag ska iväg med familjen ikväll och fira en nära vän som fyller år, men som det ser ut nu så klarar jag inte av att följa med. Jag kan ju inte sitta där och va sur och grina.
Är ju ibland helt fantastiskt att amma och ha ett enormt hormonöverflöd!

....... End of story.....



Röcken rööööl


Pappas tjej


Kär i en tant


Jag har blivit kär i en tant. En tant som plötsligt stod i mitt kök. En tant som ville baka med Elsa.
Nu gäller det att jag får tant att stanna. Tanter brukar ju vara bra på att städa, laga mat och baka. Kanske har hon även gömt en mangel här någon stans och börjar mangla våra sängkläder. Hon får gärna sitta och ta en fika med mig på dagarna och berätta historier från förr.

Jag är kär i en tant


MIN MIN MIN


Tänkte att en tuttbild passar bra så här på självaste kvinnodagen. Men Greta höll inte med.

Greta: Vad tar du dig till morsan, den är min. Min min min min min min min min min min min min...MIN!

(Hon låter som fiskmåsarna i hitta Nemo)

Så nej mina vänner inget viftande med bröna framför kameran. Kan hända att detta blir en rättssak då jag inte kan komma ihåg något avtal om ensamrätt...


Jag har fastnat


Det har bitit sig fast, jag vill just nu inget annat än att sy, sy, SY. Och jag vill ha mer tyg, massor av tyg!

Nu slängde jag ihop en mössa till, på fri hand. En enkel modell som inte kräver något mönster. Mätte bara huvudet på Greta och utgick från det.

Tadaaaa


Dregglis


Idag har jag pysslat ihop ett mönster till dregglisar. Här är första testet. Elefanter fram och prickar bak. Nu måste jag bara fixa tryckknappar. Har en idé om att ha "kisseskydd"(kommer inte på namnet just nu) i mitten så det inte kan bli blött igenom. Detta är ju en modell med sömmarna på utsidan.


Drunknar i mössan


Jag har sytt en mössa till Greta. Den blev visst lite för stor men eftersom den inte är så tjock så passar den bättre att ha på sig till våren och då har hon nog växt i den också :)


Bekännelser


En liten lägesrapport om mitt lila test.
För det första jag har gått en massa. Från att typ aldrig gå promenader gör jag det kanske 5 gånger i veckan. Jag tycker det är underbart och jag orkar med resten av dagen mycket bättre.
Men sen är det detta med träningspassen jag pratade om. Jag får bara inte till dom och jag kan inte skylla på något. Jag behöver en riktig käftsmäll så jag skärper till mig. Det är BARA mitt fel att jag inte gör dem. Och jag skäms!!! Men jag sa att jag skulle vara ärlig och det är jag nu.
Med sockret går det jättebra, inget snask, kakor och drickor. Så där ger jag mig en klapp på axeln. Jag har FLERA gånger tackat nej till kakor och bullar.

Så så ligger det till

Svårt att veta vad man ska ta på sig nu när det är några pluss. Svettigt blir det när man paltar på sig för mycket.
Idag var en sån dag...




Fröken piggelin


Greta har nu börjat få in en sovrutin. Hon äter sista gången mellan 8-10 och sen sover hon fram till 4-tiden. Då äter hon och somnar om till 7-tiden och ska ha mat igen. Sen är det fröken piggelin med världens leende som ska pratas med och få all uppmärksamhet som går att få :)

Fröken piggelin som ligger bredvid mig nu och smilar upp sig och har massor att prata om.


Efter 1 vecka


Jodå mina vänner. Nu har det gått en vecka. Hur har det gått nu då? Jag har klarat mig ifrån sockret, tjohoooo! Ja helt är ju nästan omöjligt då det finns socker i nästan allt nuförtiden. Men inget godis, kakor, drickor, söta yoghurts, socker i tet osv.
Jag har inte klarat träningspasset varje dag. Gick lite hårt ut och det resulterade i världens träningsvärk i låren. Det var så jäkla illa att jag knappt kunde böja på knäna och skulle jag gå i nedförsbacke så var jag nästan tvungen att backa ner, haha. Helt sjukt! Kunde typ sätta ner rumpan 2 cm och dör var det STOPP. Men några pass har jag allt fått gjort och långpromenader har det nästan blivit varje dag.

Jag står fortfarande på samma vikt.
Magen har minskat 1cm (men känns som om den ökat, skumt)
Låren har ökat 1cm (det vill jag ju verkligen inte)
Armarna har minskat 2cm (dessa armar är min mardröm, har alltid varit stora)

Denna veckan ska jag fortsätta med många promenader och lyckas med fler pass och framförallt hålla mig borta från sockret.

Heja mig!


En glad skit


För det mesta är det glada miner.


Ett klipp


Mitt nyårslöfte är att klippa mig mer än en gång per år. Jag har inte varit den som springer ner frisörsalongerna direkt. Idag tog jag och gjorde årets första klipp. Tog säkert nästan 10 cm och det känns mer än behövligt. Hade svårt att reda ut allt slitet nu det sista. Nu ska jag bara ta mig till Tanum någon dag så jag får köpt lite färg. Kommer fortsätta med det röda :)


Ett miffo?


Cornelia: vad är det du tror att jag blir när jag blir stor?

(Tydligen är man stor vid 14 års ålder)

Cornelia: var det miffo?

Jag: nej emo.



Hahaha


Ja skall giva dig på moppo!


Liten vaknade kl 5.55 och skulle ha mat, nästan 8 h timmar sen sist. En vrålhungrig bebis skulle därför äta i en halvtimme. Jonte, som är av den morgonpigga sorten, kom nerstrosande kl 6.05 och sa godmorgon med världens smile. Eftersom han ju skulle till skolan så var det ju ingen idé att somna om och liten verkade dessutom för pigg för att gå med på att läggas igen. Så det fick bli lite frukost och morgonkollen på nätet medan liten kollade in de roliga leksakerna jag hängt upp i öppningen in till köket. Där satt hon en stund i sin babysitter och berättade för grodan om nattens drömmar. Plötsligt blev det tyst och det visade sig att det nog var för tidigt i alla fall att starta dagen. Så jag bar in henne i sängen igen.
Bara 15 min senare gick Jonte till bussen och jag smög mig in till sängen igen. Jag ser att hon fortfarande sover. Men så fort jag la huvudet på kudden så hör jag hennes små väsanden, "tro inte att du får sova morsan". Är det en bebis med superhörsel man fått? Jag ligger tyst och låssas som om jag inte har hört henne. "Tro inte att du kan lura mig morsan" väser hon då, "du vet vem som bestämmer. Nu gör du dom jag säger annars skall ja giva dig på moppo!" ........ Det är en översittarbebis med superhörsel jag fått!


Söt men inte ett dugg oskyldig...



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!