Tummen upp till försäkringskassan

Trodde jag väll aldrig att jag skulle säga. Men jag har fått en jättetrevlig och mänsklig handledare som vill mitt bästa. Fattar ni eller?! Förstår att det låter för bra för att vara sant. Får själv nypa mig i armen för att fatta att det är på riktigt.
Inte nog ned detta så fick jag ett brev från dem igår, jag är godkänd till havandeskaps/gravid-penning!
Tack till alla er fina där ute som stöttat/stöttar och trott/tror på mig. Ni betyder massor.

Tummen upp!


Ensamt

Är inte många andra som går hemma. Alla andra är ju friska och jobbar och det är ju jättebra för dom, men lite trist för mig.
Idag blir det en tur till Strömstad för att hämta ut BGoIF-kläder till Jonte. Tänkte kika in och säga hej till Helena också :)
Är väll ingen idé att försöka få med någon. Men vad gör väll det när man är en sån fantastisk och rolig person. Jag kan väll dra några vitsar för mig själv ;)

Tjolahopp Strömstad här kommer jag!


Ny vecka :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_506156ccddf2b375990011de.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_506156ceddf2b375a3001232.jpg" class="image">


Vatten vatten bara vanligt vatten...

Idag är det mammaelsadag och vi började den med att besöka kyrkis i Bullaren. Blev så glad när jag möttes av 3 pappor :). Behövs mer pappor på alla sånna här träffar. Heja papporna!
God fika blev det med bl.a. tårta. Mumsens!
Sen var det hem med en inte lika så glad Elsa. Hon ville inte hem och ha tråkigt. Men hon visste inte vad man kunde göra som var roligt heller. Hon kunde bara komma på lekplatsen, men det ville då inte jag. Allt blev i alla fall mycket roligare än hon hade tänkt för nu står hon och tvättar ägg. Hon har alltid gillat vattenlekar så nu är hon mer än nöjd :)
Vad dom ska göras sen är en annan femma. Jag har nog en hel del torkande att stå i ;)


Inte riktigt hundra?

Tjoho är mindre än 100 dagar kvar till bf. Fast jag vill ju gärna gå över minst 1 dag i alla fall. Men det tänker jag inte räkna med i nedräkningen ;) Så under hundra it is!


Röja fram skiten

Hualigen vad man har slitit de senaste dagarna och fy böveln vad man får igen det på kvällarna, ajaj. Vi har varit i riktig röjartagen. Barnens rum har städats, alla fönster i hela huset har putsats, förråden har röjts ur och 3 1/2 säckar med skräp har fyllts. Har också köpt en liten garderob ( begagnad av en vän ) till Jonathan så nu har han äntligen sina kläder på sitt rum. Dessvärre har allt detta röjande medfört ett visst oorganiserat hem :(. Är saker överallt. Men hoppas att det inom ett par dagar har återgått till det normala, fast bättre ;).

Annars så är dagarna desamma med körning av barn till olika aktiviteter, läxtjat, middagsfunderingar, tvätten osv. Det som inte är som det brukar är...... Tamtarrramtam (trumvirvell) att jag inte biter på naglarna! Tror det är 2 veckor nu som jag har hållit upp. För det är då minsann inte lätt och ett lika stort beroende som vilket annat beroende som helst. Hur gör jag då undrar alla nagelbitare där ute. Jo jag använder nagellack! Inte lika roligt att bita då. Prova!


Mätt och go

Ligger i soffan hos Krille som också har bjudit på tacos. Gott för oss :)
Nu är vi så mätta att vi inte orkar röra oss. Därför blir det lite tv-häng innan hemgång.


Dagens fångst

Ojoj nu har man gjort sig av med massa pengar. Men så är det ju när barnen växer och behöver nytt och lite varmare saker.

Cornelia har fått
• 2 tröjor
• 2 t-shirts
• 1 linne
• 1 leggings
• 1 par kängor

Elsa har fått
• 2 leggings
• 1 par fodrade stövlar

Jonathan har fått
• 3 tröjor
• 4 kallingar
• 1 par varma skor

Plutten har fått
• 1 strumpbyxor
• 2 par strumpor

Jag har fått
• två kuddar
• 6 tabletter

Hittade inte mycket på reastängerna tyvärr, bara till plutten.
Nu får det räcka fram till nästa månad då det nog är dags för vinterkängorna. Vinterkläderna, allt förutom termobyxorna till J och C inhandlades förra månaden. Här gäller det att planera ;)



Lurad?

Vilken hade du valt? Den översta eller understa?


Omöjligt

Har halsbränna from hell. Har haft detta återkommande varje dag i ett par veckor nu och får väll inse att det är här för att stanna. Har aldrig haft detta innan och kan ju inte påstå att det är världens mysigaste grej.
Har därför googlat (vem behöver en sjukvårdsupplysning numera) och vad får jag se!?
• Jo ,man ska undvika choklad! Kommer ALDRIG gå.
• Man ska undvika att äta sent! Men hallå det är ju typ då jag kan äta utan att må illa.
• Man ska inte vara överviktig! Hahaha jo men visst det fixar jag till i morgon.

Var andra saker man skulle undvika också men det var inga grejer som rör mig nått större.

Nej ska nog försöka med några tabletter, brus får det bli då jag inte klarar av de där vidriga tuggtabletterna. Ska brusa upp mina tabletter i ett skumpaglas och så ska jag gå runt i min rosa mjukisdress och leka hollywoodfru.
Skåål mina vänner!

Men först, mot Apoteket!


Elsas nya mössa

Nu har jag virkat min första riktiga mössa :) och helt utan mönster att gå efter. 5 dagar har det tagit, några timmar då och då.


Den haltes talförmåga

Vi är på hedemyrs

Elsa: kan vi ta hissen upp?
Jag: Nej. Den får dom som har barnvagn, sitter i rullstol eller går med kryckor ta.
Elsa: om man har kryckor kan man inte gå med benen............ men man kan fortfarande prata.......


Därför att

Var hos bm och fick veta att magen är stor för att:
1) jag är omföderska
2) plutten ligger långt fram

Följden av detta kan bli:
1) ligamentsmärtor
2) foglossning längst fram

Tjolahopp så så är det med det. Det är bara en där inne. Och jag följer normalkurvan. Har lust att trycka upp pappret (där man ser min tillväxtkurva) på alla okända människor som säger något annat.
För jag vet att magen är stor om annat så märker jag det när jag tar på mig skorna ;)

Nu ska jag ta min tjocka buk och lägga mig och vila någon timme. Har haft för mycket att göra det sista så vilostunderna har fått stå över. Men behöver ju verkligen lite vila ibland så får se till att ta mig en då och då.


Börja om på nytt

När Elsa föddes sa vi att det var sista barnet. Vi gjorde oss då av med många babyprylar. Eftersom jag har haft en sån bebislängtan så har jag inte klarat av att göra mig av med alla kläder i alla fall. Hur som helst så måste vi ju skaffa lite grejer. Så när vi kommer över något bra och fint som vi gillar så slår vi till. Nu har vi kommit över just en sån sak. En spjälsäng :). En jättefin spjälsäng! Och ja den står redan på plats. Kanske lite väl tidigt men det hjälper mig att ta mig igenom de jobbiga dagarna :)


Ni är inte glömda

Ursäkta alla mina fina läsare. Jag har svarat på massor av era kommentarer men av någon anledning så syns de inte. Jag har mailat platsen som jag köpte designen av då detta uppstod när jag bytte till den. Hoppas få svar på det nu i veckan och att de kan rätta till det. Så bara så ni vet så blir jag jätteglad för era kommentarer!! 
 
Puss på er!!

Hipp hipp hurra

Keso blir 3 månader idag!
Man får ju alla tillfällen som finns att fira :)


Slappardag

Tänkte ta en rätt slapp dag idag. Killarna är i Tanum på invigning och spelar en match. Vi tjejer valde att ha en lugn hemmadag. Jag började dagen med en rejäl sovmorgon. Först nu kl 11.30 har vi fått i oss frukosten. Tjejerna har nu parkerat sig i soffan och jag i sängen, är det slappardag så är det ;) gör ingenting alls att det regnar där ute, jag har det gott här inne.


24+5

Tänkte ni var nyfikna på magen :)


Kärlekens ord

Har nu äntligen fått tummen ur och satt upp väggorden på sovrummet. Köpte dessa i våras. Hade denna texten på sovrummet uppe innan och ville ju ha dem nere när vi flyttade ner.
Nu pryder dessa, för oss symboliska ord, våran vägg mellan sänglamporna.
För er som inte vet så är det en textrad ur en av våra sånger från bröllopet.


En längre sjukskrivning

Var hos läkaren i förrgår. Gick till kvarterskliniken denna gången och hade turen att få den underbaraste läkaren av dem alla, Johan. Han är bra rolig den och tar en alltid på allvar. Först hade han ett utlägg om hur otroligt korkade dom är på försäkringskassan och hur många gånger han har suttit i möte med dem. Och att han inte är den som ger sig i första taget. Sen så sjukskrev han mig fram till 4 november och sa att skulle de krångla på försökringskassan så var det bara att komma så skulle vi fixa det. Gick med ett leende därifrån. Han tror på mig, jag behöver inte försvara mig. 
Sen så söker jag graviditetspenning from den 2 november och förhoppningsvis blir det godkännt och jag kan försöka börja njuta av min graviditet, stundvis i alla fall ;) . 
 
Bara att hålla tummarna nu

Husmus

Är inte jättenöjd men det är den första så det blir väll bättre :)


Övning ger färdighet

Lär mig virka :) har tack vare en bra sida på nätet lärt mig virka grunderna. Här är min första färdiga grej. Har inte använt mig av något mönster utan bara provat mig fram. En mössa till Annabelle :) . Inte illa om jag får säga det själv. Håller också på med några amigurumis men där går jag efter mönster ;) . Har skaffat stoppning idag så ikväll finns det kanske en mus att visa upp :)



Snacka om kagge

Var på föräldrakurs igår. Jag och massa par, Kent hinner inte komma med då det börjar på den dumma tiden 17,00. Är väll inte så att jag känner att jag är direkt ovetande om vad som komma skall men jag vill ju se och kanske lära känna nya mammor som kommer vandra runt hemma i nått år. Kände 2 av paren och ett av dessa var en överraskning :), så himla roligt. Jag kommer fortsätta gå dit och det jag är lite intresserad av är tiden efter barnet kommit, då ska det fortsätta vara träffar med bl.a. Babymassage :)
Något jag reagerade på var hur stor min mage var i jämförelse med de flesta andras. Och då är jag den som ska ha sist. Vissa ska ju ha nästan 2 månader före. Fick frågan senast i måndags " när är det dax, det måste väll närma sig nu?" . Detta får jag höra ofta. Andra saker man blir frågad, "Men du ser ju ut att kunna få när som helst", "är det verkligen bara en?".
Man har ju själv börjat fundera på hur detta ska sluta. Men kanske att magen stannar till ett tag. Eller kanske har de sett fel på 5 ultraljud och det kommer ut 2 bebisar, haha. Eller så är magen bara väldigt stor och jag kan glömma att gå i annat än i nunnedräkt till jul ;)

För vad är det väll att få vara tingeling när man kan vara nunna?!


Man får gråta när man är ensam

Idag känns allt tungt. Jag orkar inte bry mig om något. Huset ser ut dom kaos och hundhår överallt då vi passar mammas hund som fäller MASSOR. Mår dåligt att det är så skitet men orkar inte bry mig. Imorgon är det ju samma sak igen. Tycker att övriga familjen också kan se tvättberget och hjälpa till. Trivs inte, orkar inte. Är bara trött och har ont i mage och fogar. Är sjukskriven denna veckan också sen vet jag inte hur det blir. Detta gör mig orolig. Varför ska någon på försäkringskassan bestämma om jag klarar mitt jobb eller inte? Vad f*n vet dom om det?! Vill vara glad för min mage som jag har längtat så efter, men just nu går det inte. Man vill ju vara tacksam och glad, så som samhället vill att man som gravid ska vara. Därför försöker man hålla skenet uppe när andra är i närheten och så bryter man ihop när man är ensam.
Jag skäms när familjen kommer hem efter skola och jobb och jag inte har gjort något. Jag är trött på att behöva förklara att jag inte mår bra och känna att ingen riktigt tar det på allvar.
Jag är trött på allt som har med pengar att göra. Jag vet att jag bär ansvaret till att det kommer mindre pengar i kassan nu och NEJ jag mår inte heller bra av det! Att varje månad gå och vänta på ett besked om man får pengar eller inte.
Jag är trött på frågan hur mår du. Jag mår skit! Men orkar inte förklara varför varje gång.
Jag känner mig ensam, ingen att prata med som har tid eller ork att lyssna eller bara vara där. Någon som förstår mig Jag är ju "bara" gravid och de kan ju må lite dåligt. Det får de ju förstå och bara stå ut med.

En skitdag är vad det är!



Fikastund i solen

Fikar på en lekplats nära dig ;)
Njuter av solens värmande strålar, underbart! Några gifflar och en festid på det så kan det inte bli mycket bättre :)


Kör på!

Elsa sitter och diggar till musik och tuggar tuggummi i bilen. Plötsligt säger hon "Kör på mamma" och så diggar och tuggar hon vidare. Min lilla cooling :)


Bittert inlägg

Idag är en skitdag. Ont ont ont i fogarna och det är strålande smärta från rumpan och ända upp i nacken, vilket gör att jag också blir yr. Klick klick känner jag att det låter i höfterna. Nära till gråt är jag också. Skulle helst vilja ringa Kent och grina. Men får väll skona honom det. Känner mig ensam, ful, fet, trött osv.
Hinner ju inte vila då barnen ska köras och hämtas hela tiden. Har just varit och hämtat J som inte kände sig bra. Och snart ska jag hämta E som slutar 12. Förbaskade skittider de har på allmänna fsk! Skulle kunna spy ur mig en massa dynga om i stort sett allt just nu men låter bli. Denna bittra kärring ska försöka dra täcket över huvudet någon timme och hoppas att alvedonen tar bort en del av smärtan.

Detta är vad jag tröstar mig med idag. Hoppas det hjälper mig att bli lite gladare.




Avsluta dagen med svampmacka

Har bara kört fram och tillbaka till skolan idag. Först för att lämna Elsa, sen för att köra de stora så de kunde vara med på skolfotot, sen för att hämta Elsa och sist men inte minst med Elsa för att hon skulle få ta enskilt kort. De stora är hemma med halsfluss igår och idag, i morgon blir det skola igen. Gott för mamman ;) och för de uttråkade barnen.
Annars har man bara gått här hemma och gjort de vanliga sysslorna.
När Kent kom hem hade han en gåva från mamma med sig. SVAMP! Gud så gott det ska bli att ha på mackan ikväll.
Tack mamsen.


Keso?

Här är förhoppningsvis vår nya lilla familjemedlem. Vi har honom på prov först för att se att han sköter 1:an och 2:an på lådan. Han har för tillfället fått namnet Keso. Men inget som är helt bestämt än. Visst är han söt!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!