Hypnotisören


Nu har jag läst Hypnotisören av Lars Kepler. Jag hade mycket höga förväntningar då jag bara hört att den skulle vara sååå bra. Därför blev jag lite besviken. Hade förmodligen gillat den mer om jag inte hade några förväntningar alls.
Därför får den 3 av 5 i betyg av mig, ( utan förväntningar hade jag säkert gett den 4 av 5).
I alla fall en lättläst bok :).


Tre nya mössor


Har gjort tre beställningsmössor :)
En ska så långt som till Norrland, de andra två ska bara till grannkommunen.


Kvällsrännande


Uj uj uj mina vänner. Nu har man varit utanför väggarna efter läggdags två kvällar i rad!! Började i går med att åka till finaste Helena som hade Living and room- träff. Gaahhh så mycket fint, föööör mycket. Blev bara något litet då jag valde att ha en egen träff sen fram i juni, mehehehe. Vill du komma så säg till. Hur som haver så drog det ju ut lite på tiden då det är så mysigt att sitta där med alla goingar som man träffar allt för sällan.
Ikväll var det tjejträff! Vi är sex tjejer dom försöker träffas då och då. Ikväll blev det mat på park i Strömstad. Jag säger bara ÅK DIT och ät planksteken. Jag ska inte säga det högt men ni fattar när jag säger att det k******* sig i munnen. Har nog aldrig ätit en så god köttbit i hela mitt långa 28-åriga liv! Ja dyrt var det men gyyyyd så värt det var, möööööms! Sen var ju inte sällskapet fy skam det heller. ALLTID lika skoj när vi ses.

Så nu har jag lämnat alla hushållssysslor två kvällar i rad. Ja se denna morsan är allt bra bortskämd ;)


Multifärgad unge


Jag bestämmer att "under hökens vingar" inte blir en av dagens lekar.


Att kunna stoppa tiden


Just precis denna stunden med denna känslan skulle jag vilja stanna, plocka ihop och lägga ner i en ask som jag sen kan kika ner i då och då och få uppleva igen.

Jag ligger i sängen. Fönstret är öppet, gardinerna fördragna. Morgonsolen försöker tränga sig igenom det tjocka tyget. Känner doften av frisk vårluft. Hör hur fåglarna kvittrar och inemellan tar tuppen i från tårna och galer en vacker vårsång för sina pullor. Intill mig ligger Greta. Hon har somnat om efter att ha ätit. Man hör varje andetag och ibland rycker dom små fingrarna till, kroppen släpper på spänningarna och hon är på väg in i drömmarnas land. Man hör snuttandet på nappen och då och då en djup suck.


Fel dag


Greta ligger i sin säng och sjunger "bebisen demonstrerar, bebisen har fått nog!". Hon verkar tro att det är 1 maj idag. Vad hon protesterar emot?? Jo våra slapptisdagar. De är tydligen numera ett minne blott, död och begraven.
Men jag är inte bitter...


En beställningsmössa


Då har man sytt sin andra beställningsmössa. Och har en tredje på gång. Kul!!

Behöver ta mig till göksäter inom en snar framtid. Någon annan som ska dit som vill samåka??

Hoppas en Liten tjej blir glad för denna mössan.


Vink vink över havet


Hej hej kusin Henry!


Två mössor till salu


Har gjort två mössor idag. Kan tänka mig att den med blå blomma passar någon runt 1-2 år och den med rosa passar 3-4 år. Men det bästa är ju att testa :). Vill ni ha mått så mäter jag självklart.
Är du intresserade så hör av dig :)
Det är jag som har virkat blommorna.

Jag tar 100kr/st för dessa




Tre som är nöjda


Efter kyrkis begav vi oss till garnaffären för att kolla om de möjligtvis hade tryckknappar (tygaffären har ju haft dessa restade i TVÅ veckor nu). Men det hade de ju inte, mumlade något om att inte konkurrera med grannen. Lite putt blev jag men som plåster på såret hittade jag korgen med 10kr:s garnerna. 10 nystan kom med hem. Nu blir det ännu fler blommor.
Efter det valde vi att åka ner till återbruket och kika. Hittade ju inget roligt till mig, men Elsa hittade en liten påse med små söta djur och till Greta hittade vi tre figurer från FischerPrice, 20kr för allt :)
Så väl hemma sen så var vi alla tre nöjda, Greta vet bara inte om det än...


Kyrkispyssel


Elsa valde att vara ledig från förskolan idag och följa med till kyrkis i Tanum istället. Jag försökte länge övertala henne till att pyssla med alla fina pärlor. Jag gjorde allt för att hon skulle vilja göra halsband eller armband. Men se det ville hon ju inte, hon skulle måla. Så jag fick se mig besegrad och krypa till korset och erkänna att det var jag som ville göra armband. Och efter att ha blinkat lite sött med mina hundvalpsögon så satt jag på ena sidan av bordet och gjorde armband, Elsa på andra sidan och målade en tavla och Greta togs om hand om av hon som håller i kyrkis. Vadå? Alla vill väll göra armband om man ser burkar med mängder av pärlor i? Och alla vill väll bära runt på bebis om man får chansen. Så det var ju en win-win-situation.
Men nu vill ni ju se mina mästerverk. Två armband med barnens namn på, två på varje.


Vikt....


Har jag 20kg övervikt? Ja det har jag.
Mår jag dåligt över det? Ja det gör jag.
Orkar jag göra något åt det? Nej det gör jag inte.

Vet inte riktigt hur jag ska vända ångesten till ett driv att göra en omställning.
Jag kommer inte skaffa gymkort nu innan sommaren. Jag försöker ta mina promenader. Jag försöker hålla mig från godsaker. Jag försöker att inte se mig själv som världens tjockaste. Men det är svårt. Och när man får blickar och kommentarer om ens vikt då är det som om hela kroppen bara vill göra tvärtom.

Jag klankar inte ner på någon, utan unnar alla det bästa, men jag känner mig ensam kvar här med alla kg. Jag känner sex stycken som har fått hjälp med vikten genom operation (sen känner jag till en till) , det tycker jag är ganska många. Jag är jätteglad för deras skull men jag undrar varför inte jag kan få någon hjälp? Nu måste det ju inte innebära en operation. Men jag är för smal för att få hjälp men för tjock för att må bra. Jag har varit överviktig i snart 10 år. Och jag känner att jag klarar inte att gå ner i vikt själv och all hjälp kostar MASSOR av pengar.
Snart är sommaren här och det betyder mindre kläder och mer ångest.
Vet faktiskt inte varför jag svamlar om allt detta här. Men det är ibland skönt att bara kunna få skriva av sig.


Liten Elsa


Många säger att Greta är väldigt lik Elsa. Jo visst är det möjligt att ni har rätt. Här är bilder på Elsa vid samma ålder.




Bildbevis!


För er som följer denna bloggen så har jag ju tidigare skrivit om att Kent kan sova med huvudet ner i kudden. Ikväll fick jag bildbevis. Fast utan kudde och istället rakt ner i madrassen?!?!
Puttade just på honom och frågade om han kan andas (är en väldigt flåsig andning). Mmmmm svarande han och borrade ner huvudet en bit till (om det nu är möjligt).

Här har ni Bullarns superman, kan sova hela natten utan syre!


Klok som en uggla?


Vet inte än om liten kommer bli klok när hon blir stor. Men kanske hjälper det med en fin ugglemössa?

Ikväll har jag som ni ser BÅDE sytt och virkat :)


Du min lilla skrutt kommer få jobba dig upp

 
En sak som man märker när man får fler barn är att omvärldens intresse svalnar. När man får första barnet så reser släkt och vänner land och rike runt för att komma och se det lilla miraklet. Alla släktingar vill se vad man har fört vidare till nästa generation. Sen allt eftersom man får fler småknoddar så minskar intresset suksesivt. Så nu när man fick den fjärde så var det knappt att folk höjde på ögonbrynen. "Jaha en till. Jaja den ser väll ut som de andra. Orkar inte bry mig".
 
Så lilla barn, eftersom du har kommit som 4:e i barnaskaran så måste du slå till och bli något stort för att släktingarna ska bry sig och komma ihåg vem du är. Men du mitt barn som kom först, du behöver inte göra några jätteansträgningar , alla vet vem du är.
 
 
 

Gillar

 
Två bra låtar som spelas en hel del på radion just nu
 
 
 
 
 
 

Min pump och jag


Kl är 15.00 och jag ligger här i sängen och mår dåligt. Nej jag är inte sjuk jag har bara ångest. Jag ska nämligen börja jobba ikväll. Fr.o.m. idag ska jag jobba varannan helg. Jag vill inte men måste då det fattas massa pengar för att vardagen ska gå ihop. Känner mig lite misslyckad som måste börja jobba redan nu. Det är inte så att jag inte tror Kent kommer klara av att ta hand om G på nätterna. Det vet jag att han gör. Utan det är bara som mamma jag känner mig usel. Jag ska ju vara där och amma, det är min plikt. Det är väll urmänniskan i mig som skriker och vill hålla fast i sin lilla bebis.

Så nu har jag vilat en stund så att jag ska orka med en arbetsnatt. Kl 18.30 tar jag min lilla bröstpump och åker till jobbet. Suck!


Vill klargöra en sak


Om ni funderar på varför det är mest bilder/inlägg på/om G och E och mindre på/om C och J så är det så för att de själva är med och bestämmer om de vill vara med på kort på bloggen. Oftast vill de inte det och därför låter jag bli. Så jag älskar och bryr mig om dem precis lika mycket :)


En underbar värld


Jag älskar att ligga och snosa på G när hon sover. Myyyys. Spelar ingen roll att det luktar sur mjölk och kräks, jag blir hög på babydoften och mitt jag försvinner till en helt annan värld. En lycklig värld där man bara flyger runt och alla är glada. Blommorna doftar alltid gott där och det blommar i alla färger. Allt är mjukt och ljust. En värld som man bara kommer till om man snosar på en bebis. Jag ska försöka komma dit många gånger innan G blir för stor. Sen kommer det dröja innan jag får komma dit igen. Men jag blir väll förhoppningsvis en farmor eller mormor någon gång och då ska jag och mitt barnbarn gosa ner oss och försvinna bort till den där världen igen...


En pappa med hår??


Jag och barnen kollar på de gamla filmerna (som lagt innan). Jag förklarar att dessa filmades för 5 år sen, längesen. Då säger Jonathan; "Hade pappa hår då?"

Haha guuuud så roligt!


Småfolk


Dessa fina bodysar från Småfolk har Greta fått låna av kusinen Henry. Jag har blivit helt förälskad i Småfolks babykläder.


För 2 år sedan

 
Är nu ca 2 år sedan som jag började hitta tillbaka till mig själv och började kunna arbeta igen. Jag hade då tampats med en depression i ett halvår. Hittade detta gamla inlägg om det, när jag klev ut för hela världen och sa att jag var sjuk. Fy vad dålig man var, låg i sängen och bara grät och ingen lycka fanns. 
Idag kan jag känna när det bär av mot fel håll och jag hinner stanna upp. Måste nog säga att det gjort mig starkare som person och mycket mer försående som medmänniska.
 
För er som kanske kämpar med just detta nu så vill jag säga; det blir bättre, men det tar tid. Du är en fantastisk och underbar person, det gäller bara att du själv ser det. Jag tror på dig!
 

Jag vill bara äta upp dem

 
Kollar igenom de gamla filmerna. När jag ser denna blir jag helt varm i hjärtat, att de har varit så små. Älskar dem så det gör ont.
 
 

Började tidigt

 
Här är Elsa  julen 2010, hon har som sagt alltid älskat att dansa och sjunga ;)
 
 

Helt borta


Har någon gömt dem på olika ställen och håller i någon vadslagning om hur lång tid det tar för mig att hitta dem?

Har någon eldat upp dem i ren peace and love-anda, låt burret leva?

Tror Kent på en framtida lösning mot håravfall och därför låst in dem i ett bankfack för att använda då?

Vill någon se mig raka mig efter att jag inte längre kan ta mig genom dörren pga burret?

Är jag en dag före, är det 1april idag?

Har Tjorven fått smak på't och tryckt i sig 4 stycken?



Hur kan 4 hårborstar bara försvinna???!!!


Dansande E


Elsa dansar. Hon kan INTE stå still när hon hör musik


Tummen


G hittar allt oftare sin tumme. Det är ju jättesött men ack så onödigt. Blir ju i stort sett omöjligt att få henne att sluta med den när hon är 3 ;). Lättare med napp :). Jag försöker få ut den söta mjuka lilla tummen och sätta dit en plastig napp istället. Ni hör ju själva vad man själv skulle föredra. Men jag ger mig icke!

Men söt är hon min lilla tumsnuttare


Vänder sig i magen


Ligger här i sängen och känner efter om jag håller på att bli sjuk eller om jag bara inbillar mig. Det är nämligen som så att C la sin första spya inatt och har efter det bara fortsatt. Nu är det ju så att jag har väldigt svårt för spyor. Så fort jag känner lukten av det eller ser en så vänder det sig i magen på mig. Därför vet jag nu inte om det beror på möjlig magsjuka eller bara rädsla för magsjuka som jag springer på toa, mår illa och har ont i magen..... Jag glömmer aldrig den senaste gången jag hade magsjuka, för ca 6 år sen, hur jäkla död jag kände mig. Hur noll koll på kroppen man hade. Hur jag låg på en madrass utanför toan och kved. Så snälla låt mig slippa.
Är jag förvånad att barnen blir sjuka just nu, på sitt lov? Nej! Dessa stackars barn har varit sjuka i stort sett de flesta av sina lov (höst/jul/sport/påsk) sen de var såpass gamla att de började ha lov. Magsjuka brukar vara standard, annars är det oftast feber. Hmm undrar om det inte var vattkoppor på ett lov också, men kan ha fel.
Så nej det kom väll inte som en chock.
Nu är det ju bara att vänta och se hur många som drabbas. Jag hoppas i alla fall att G slipper det. Kan ju bli farligt för henne. Jag spritar händerna hela tiden. Inbillar mig i alla fall att det hjälper.

Hoppas innerligt av hela mitt hjärta att inga andra ungar behöver ligga och spy på sitt påsklov (inte annars heller va klart) utan ha en go skolledighet.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!