Nu sitter nu där och vräker i er förrätter...

imag0230_1325362 (MMS)

Nu sitter nu där och vräker i er förrätter, varmrätter och efterrätter... själv festar jag till det med en liten Cola, ett glas vatten och en liten påse med chips (chipsen som jag har lagt i en fryspåse för att det inte ska prasla) ..... Ja vad ska man säga... man kunde ju haft det värre.. Chipsen kunde ju legat i en bajspåse... Gött nytt år!


Gott nytt År!!!!!



Gott nytt år alla fina bloggläsare. Hoppas att ni får ett underbart 2012.
Ja nu ska man lära sig att skriva det också och när det sitter som bäst då är det nytt år igen , haha.

Nu ska jag iväg och jobba, goa pengar säger dom men jag vette katten om det är värt det :( . Kändes inte alls roligt när man blev lämnad hemma av hela familjen som drog iväg på festligheter. Men jag jobbar ju för att en person inte kan klara sig själv och det jag ju inte vara så roligt för den att sitta själv heller. Så jag gör ju en god sak :) . Ska försöka tänka på det i kväll när bilderna av familljen kommer upp i mitt huvud.
 




Lamporna på plats :)

imag0229_1325347 (MMS)

Lamporna på plats :)


Det börjar ta form. I morgon kommer nog ma...

imag0227_1325335 (MMS)

Det börjar ta form. I morgon kommer nog madrasserna på plats :)


Hjälp!!

Om någon ska till Ikea snart eller om ett tag så säg gärna till. Tallrikarna som vi vill ha var slut när Carro var på Ikea :( .

Så snälla säg till om ni ska dit :)


Snart klara med rummet

För er som inte riktigt har förstått vad det är jag håller på med så är det sovrummet nere som håller på att få ett lyft. Nu är väggarna färdigmålade, vita. Och jag hoppas att det bara behövs en strykning till på sängen (den färgen måste ju torka 16h). Men bra blir det :) . Och idag kommer Kent förhoppningsvis hem med golvlister. Är tre år sen de borde ha varit på plats, men bättre sent än aldrig som man säger.

Någon som vet vad var man kan lämna in garderobsdörrar för omlackering och hur mycket det kostar??

Det är dessa som nu försvinner och är ett minne blott..

Målar väggar och säng. Vitt vitt vitt. Nu ...

imag0226_1325166 (MMS)

Målar väggar och säng. Vitt vitt vitt. Nu ska vi flytta ner igen, haha. Cornelia har nu provat alla sovrummen.


Kankse något nytt att äta på??

Tjolahopp!!! Har jag turen att Carro hinner inom IKEA idag så är vi glada ägare åt nya tallrikar och nya sänglampor :) . Och detta får vi tacka Eva och Jan-Åke för, för det gick julklappspengen till :)

ARV servis :) vi ska ha den i 36 delar (12 av varje)


2 stycken ÅRSTID vägglampa

Pyjamasmyser i rosa hjärtan

Idag tänker jag sitta och mysa in i det sista i min nya pyjamas, som jag fick av syster och svåger, innan det är dags att jobba. Jag bara älskar den!
Syster känner mig och har självklart köpt en med rosa hjärtan på och lådan som den låg i var nog den snyggaste presentlådan jag fått. En rosa hård fin låda och i låg pyjamasen fint ihopvikt med fint silkespapper inslaget runt sig. Var så att man inte ville öppna den utan bara ha den att titta på :) .


Gissa vad jag fick för julklapp av lillebror..


Vår jul

Julafton firades med Kents sida





På Juldagen firade vi med min sida






Bort med julen innan jul...

I oktober börjar julsakerna säljas i butikerna och i december rear de ut grejerna. Är inte det helt fel!! De får ju låta julen vara färdig innan de tar bort det. Detta gör mig sur. Det är ju nu innan jul man vill ha allt juligt, känna på det, titta på det och kanske köpa något. Nej bort med det..... De förstör verkligen julkänslan.

Vad tycker ni??

Herr Olsson

Ni vet sången herr Olsson hade en bonnagård.... Elsa sitter i soffan och sjunger den nu... Fast hon har ändrat texten en aning...

"Mojmoj bor en bongåd, mojmojmojmojmojmoj boooor bongåååd!!!

Och det stämmer ju. För inte känner hon någon Olsson som bor på en bondgård, mormor är det ju.

Julkortet.....

Varje år tar vi kort på barnen när de sitter vid granen efter att vi har klätt den.. I år var det svårare än svårast. Barnen supertrötta och minifjortisen hoppade in i Cornelia och hon ville mest vara sur... Ja ni kan ju se själva..








Vi rensade bland kulorna, vet inte varför man sparar på trasiga kulor... Och då visade det sig att det fanns ju inte så många kvar...



Fick ett fint surkort på Cornelia




Julavslutning

De stora hade julavslutning i kyrkan ikväll. Ni får följa med genom några bilder :)








Ang smärtan

Jag ringde vc igår. Och där sa de åt mig att återkomma i morgon om det inte var bättre. Idag är det mycket bättre så jag tror helt klart att detta var ett sätt för kroppen att säga att jag måste ta det lugnt. Stress helt enkelt.
Ang nacken så fick jag en tid senare i januari. Nu ska jag verkligen ta tag i detta. Tror jag mått bra i nacken högst 2 månader i sträck de senaste åren. Något måste ju vara galet??!!

Ren lycka

Efter att vi kommit hem från mamma igår kväll så blev jag så glad när jag kom in och såg att det var städat. Har helt klart världens bästa man. Nu låter det som om han aldrig gör det annars, vilket verkligen inte stämmer. Vi städar lika mycket. Men denna dagen hade jag mått så dåligt, ont i nacke och rygg. Och det gjorde mig så stressad att inte kunna städa, vilket ju måste göras nu innan jul. Så därför var det som om en sten föll från mitt hjärta när jag kommer hem och alla golven var skurade.
Idag är nacken bättre och jag ska därför tvätta ikapp och stryka julgransmattan, för ikväll åker granen in. 2 dagar tidigare än planerat men skönt att få det gjort.

Världens bästa man och pappa dekorerar pepparkakshus......

Vad gör vi om kvällarna i december?

Vi tänder adventsljus


Vi dansar till flygande mattan


Vi leker i den lilla snön som kommit ner


Vi gör degmustascher


Vi släcker ner och tänder levande ljus


Kanske vet ni

Jag har ont, ibland så ont att jag inte kan röra mig och bara vill skrika.
Det gör ont när jag bla andas ut, när jag böjer mig ner, ligger på sidan, andas när jag har armarna uppåt...
Stället som det gör ont på är detta:



Liksom på sodorna om luftröret eller nått. Jag har inte gjort något som jag inte brukar, inte lyft tungt eller tränat.
Det gör inte ont hela tiden utan kommer som hugg.

Bör jag uppsöka läkare eller bara ta det lugnt???

(en till fråga. Jag har ofta ont i nacken, bla nu igen. Ska man kolla upp sånt eller är det bara att leva med eländet?? )

Det går i raketfart

Ujuj vad man har att göra VARJE dag nu innan jul. Visserligen är det mesta roliga saker, men det tar på krafterna. Har just avslutat min jobbhelg och är nu ledig fram till torsdag. Men ingen lugn stud där emellan inte. Idag började jag dagen med att avsluta ett utskick som vi i lokala styrelsen ska dela ut till alla föräldrar till barn på Backa skola. Vi var två som skulle göra den men pga av sjukdomar och brist på tid så fick jag göra den själv. Lite nerrvös för vad rekorn ska tycka om den är jag allt, haha. Men men, gillar hon det inte så får hon justera det själv, jag har gjort vad jag kunnat.

Ikväll när Kent kommer hem så ska vi lämna barn hos barnvakter och sen bege oss till TORP för att komplitera lite julklappar och köpa mat
I morgon, tisdag, blir det kanske julpyssel/bak med mamma och lillebror.
Onsdag är det julavslutning för barnen. I år har vi i lokala styrelsen klubbat igenom en avslutning i kyrkan. Förstår ni hur mysigt det kommer bli :). Mörkt ute, levande ljus inne och barn som sjunger julsånger.
På Torsdag väntar jobb igen
Fredag ska granen kläs, det sista ska städas, skinkan ska griljeras och uppesittarkväll på Bingolotto väntar. Ja dagen innan sitter vi alltid och spelar Bingolotto :)
Sen var det ju julafton och i år ska den firas tillsammans med Kents familj. Dagen efter är det min familj som gäller.
Och på måndag var det dags att jobba igen...

Så ja jag har att göra, men som jag sa innan så är det ju mest trevliga saker :). Man får försöka ta det så lugnt som det nu är möjligt, jag älskar trots allt julen. Någon Grichen är jag inte ;)






Det bakas på Naverstad


Nu är det jobbigt

Mår inte så bra gällande det här med vikten just nu. Är inne i en DJUP svacka och ser inte hur jag ska ta mig upp. Blir arg och besviken när jag äter något och det leder till att jag äter mer och ibland fel grejer och ångesten blir bara större och sörre. Kommer väll gå upp dessa 9 kilo direkt om jag äter något fel. Tror redan nu att jag gått upp, men vågar inte ställa mig på vågen. Känner mig verkligen inte bekväm med min kropp. Känns som om alla håller koll på vad jag äter, vad jag köper för mat i affären, om det syns att jag har gått ner eller att de tänker att hon har nog gått upp nu. Detta är det negativa med att vara så öppen med detta. Alla vet ju och många många vill hitta någon anledning till att kranka ner på mig för att de själva ska må bättre. 

Säger jag att jag tänker ge upp??? Vet inte...
Har jag slutat tro på detta?? Nej...

Jag vet inte vad jag tänker. Jag tror helt klart på lchf men just nu är det skitjobbigt och jag lägger för mycket energi på att vara bitter på alla som har så lätt för att gå ner i vikt och kan trycka i sig en chokladbit utan att gå upp flera kilo...

Så förvänta er ingen vägning just nu....

Vissa säger att jag blivit smalare i ansiktet, men det vet jag inte. Här är ett kort på mig framifrån. Så inget "brakort" lite snett ovanifrån (som vissa gärna vill påpeka). Så här har ni!



Lusse hit och lusse dit

I söndags var det luciafirande i Bullaregården. Detta är något som föräldraföreningen fixar varje år. Det är sexorna som är det "riktiga" luciatåget men alla barn som vill får vara med. Efter detta är det dans runt granen, lottförsäljning, fika och annat smått och gott. Jag missade tyvärr detta i år eftersom jag satt på en buss från Köpenhamn. Men familjen hade gott sällskap av Carro, Krille och Fenix.

Elsa var med i tåget och jag kan allt tänka mig att hon försökte sjunga med i alla låtar


Fikastund


Dans runt granen


Tomten kom och delade ut paket


Fenix och Krille



Idag på den riktiga Luciadagen så bjöd Elsas förskola på lueesetåg på morgonen. Jag fick sluta en halvtimme tidigare så att jag hann dit. Verkligen glad att jag har så goa arbetskamrater som ställer upp i vått och tort.




Pepparkaksbak







14:is -fotar

Vad gör man när man väntar på att tiden ska gå lite snabbare?? Jo man laddar ner en ny kamera-app till mobilen och så egofotar man, allt i 14:is anda :) . Att jag nu är 27 år behöver ju inte betyda att jag inte kan aggera helego, haha




Att bli moster

Jag ska bli moster. Är så himla glad! Det värsta är väll att den lilla skrutten kommer bo för långt borta från sin moster. Jag får helt enkelt kidnappa den då och då. Kanske får den vara på mosterkollo på somrarna :) , ja så får det bli.
Ett "rödvitt" litet under kommer kika ut till sommaren. Grattis syster och svåger!


Beställning

Fick en beställning på kort av mamma. Morfar Gert fyller snart år och det är ju roligare att ge bort ett fint handgort kort som inte ser ut som alla andra :)

För er som undrar så tar jag 40:-/ kortet . Det tar tid att knapa ihop ett så jag tycker inte att 40 kr ska vara för dyrt. Sen så målar jag ju alla mina stämplar själv och det tar tid vill jag lova :) och det kostar ju med papper osv , men kul är det. Jag är inget froffs så man kan inte räkna med för mycket, hahaha. Vet inte om någon någon gång kommer beställa, men nu vet ni vad de kostar.





Tar på krafterna att vara på fsk 6-15.... ...

imag0183_1322751 (MMS)

Tar på krafterna att vara på fsk 6-15.... inte ens en choklad som man fått av farmor hjälper eller nya Bamse.


Närmar mig 10 !!!

Har väll inte vägt mig på tre veckor eller nått. Vill inte!!! Jag tror hela tiden att det går åt fel håll och jag vill inte veta... Har intre tränat något det senaste, jag har varit dålig, har vab:at och inte kommit hemifrån och där någonstanns försvann hela suget... I helgen var det dessutom en riktig syndarhelg, julbord och kalas. Och jag åt då lite av varje........

Med stor ångest ställde jag mig idag på vågen.... Och den visade ju MINUS. Hela 1.7 kg !!!!

Så nu står jag på allt som allt: 9.9 kg !!!

Det är ca 2 kg i månaden och det tycker jag man ska vara nöjd med.


Vet att jag närmar mig en tröskel som kommer ta tid att ta sig över. Men det får jag ta då. Har förhoppningsvis 1-2 kg kvar innan jag är där.


Nu måste jag hitta träningsglöden igen, var jag nu ska klämma in den i mitt schema under december??
Jag tycker jag springer runt här och där så det får väll ses som lite träning ;) .


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!