Loppisgardinfint

Var ett bra tag sen nu som jag hittade denna fina gardin på en loppis, tror jag fick ge 10-20kr för den. Hade tänkt den till något annat än gardin först men den blev bara liggande. Fick syn på den igår och slängde då upp den på sovrummet. Gammalt och fint :) , sånt gillar vi



Jontepyssel

Håller på med ett minialbum i kartong till Jonathan.

Idag blev det två sidor :)
(Åter skitmobilkameran som leverat korten)




Sovrumsfint

Klart man ska sin älskade på sitt sängbord.

(Förlåt för de dåliga bilderna. Kameraladdaren är borta :(, men jag ska leta bättre en annan dag. Därför är det nu kameramobilen som används)




Bättre bilder på köpen


Till Cornelia
slim sweatpants

Till Jonte
baggy sweatpants

Till Elsa
autumn tunic

Bilderna är lånade på Me&I:s hemsida som ni hittar HÄR.


Ett plagg/barn blev det ikväll :) himla nö...

imag0055_1319996 (MMS)

Ett plagg/barn blev det ikväll :) himla nöjd måste jag säga. Från vänster: till Cornelia, Elsa och Jonathan.


Nu har man gjort sig lite söndagsfin inför...

imag0047_1319983 (MMS)

Nu har man gjort sig lite söndagsfin inför meandi-träffen som ska äga rum här kl 16. Som några av er ser så har jag på mig en just for Me blouse. Den kan ni få som värdinnegåva om ni har en House of Lola träff i november. Finns också i grå. Puss och hej!


Pissen Sixten. Fick frågan vilken pisse so...

imag0009_1319901 (MMS)

Pissen Sixten. Fick frågan vilken pisse som var med på en bild i ett tidigare inlägg. Detta är Sixten. Han har bott hos oss i ca 3 veckor nu. Vi har haft honom hemma på prov. Ville se hur rumsren han var och hur han gick ihop med hundarna. Inga problem alls visade det sig. Därför kan jag nu visa upp vår nya familjemedlem <3 . Världens mysigaste katt. Bilden är tagen första kvällen han var hos oss. Kärlek direkt! Vi har nu hittat en konstig knöl på hans mage som blir större och större. Hoppas det inte är något livshotande :( . Ska ringa till veterinäreren på måndag.


Jag har gjort en teckninghängare i köket. ...

imag0043_1319901 (MMS)

Jag har gjort en teckninghängare i köket. Det blir ju inte att man hänger upp teckningarna man får av barnen. Har haft lite dåligt samvete när man tackar för teckningen och sen bara lägger bort den. Men nu är det ändring på den saken :) .


Fredagsmyser

Hela familjen samlade i soffan framför tv:n. Vi väntar på att Idol ska börja. Barnen har gjort havrebollar (negerbollar) och mumsar nu i sig dem i omgångar.



Idag har man varit duktig och tagit sig till gymmet. Men sen blev det en massa bilkörning. Cornelia skulle till tandläkaren så det var ju bara att åka till Bullaren och hämta henne, åter till Tanum och sen hem igen. Kent slutade tidigt idag så honom fick vi hem vid 14-tiden :) . Vi tog oss en biltur till bla familjen Johansson, en snabbvesit men hann prata lite i alla fall :) . Kent har fått fyllt på ölförrådet också så han är på gott humör.

Det var lite snabbt om dagen. Hoppas ni får en lika mysig kväll som jag tänker ha.

Pöss

Det här med att gå ner i vikt..

Det här med att gå ner i vikt för inte bara gott med sig. Visst man blir superglad av att få på sig en storlek mindre i kläder, man orkar mer osv.  Men samtidigt känner man sig bara tjockare och tjockare. Man blir mer och mer medveten om sitt utseende och känner sig mer och mer äcklig. Man hittar mer fel osv. Förstår ni vad jag pratar om?? Man kommer ju ALDRIG bli nöjd!! Så frågan är ju lite om man blir lyckligare av att bli smal???
Jag tänker fortsätta kämpa men jag vet inte om jag någonsin kommer känna mig nöjd.

Detta är verkligen något att fundera på.... Blir du lyckligare av att vara smal???

Något konstigt, som gör mig skitsur, är att jag fått mer dubbelhaka!! Här tappar man nästan 7 kg och då slappar det till sig och blir ett jäkla slapphäng under hakan. Grrrrr. Det går väll inte att träna bort det eller??? Måste man lägga sig under nålen för att bli av med det???

DeppKristina deppade helt ihop i fredags och syndade med några chips. Men straffad blev man. Två jäkla KRATRAR på hakan fick man för det. Min hy klarar inte av skitmat längre. Och nej jag gick inte upp i vikt, jag står stilla.

Jag har kommit igång med träningen igen vilket känns skitbra! I morgon gör jag mitt tredje gympass denna veckan :) . Ja jag måste skryta och brösta upp mig. Jag kämpar verkligen och behöver höra hur duktig jag är. Jag "fuskar" inte (förstå mig rätt) med soppor, operationer osv. Jag gör detta helt på egen hand. Det tar en jäkla tid, och det gillar jag inte, men jag måste klara det. Så det här med 17kg fram till jul är väll bara att lägg ner. Hörde en annan som gick ner 20kg på 1 år. Så det blir till att hålla ut verkar det som.
Det är ju hela livsstilen som måste ändras, för det är vad det är, en LIVSSTIL. Jag kan inte gå tillbaka till det mönster som jag haft innan, då är jag snart en tjockis igen.

Jag vill bara förtydliga att jag unnar verkligen er som går ner på soppor och operationer. Men jag är för smal för operation (men för tjock för samhället) och sopporna får jag bara inte ner. Så för mig finns bara den hårda vägen som alternativ.

Tack och hej, tjockis tjej!!

Vikten? Jag har stått still 1 månad! Frust...

imag0037_1319612 (MMS)

Vikten? Jag har stått still 1 månad! Frustrerad? Ja det vill jag lova! I hate it!


Ont ont ont i magen. Vet inte varför. Men ...

imag0042_1319611 (MMS)

Ont ont ont i magen. Vet inte varför. Men jag vet att det MÅSTE gå över för jag ska jobba långpass i eftermiddag. Grrr detta förstör ju så himskans mycket, skulle ju gå onsdagspromenaden och så tänkte jag försöka tränat innan jobbet..... Jag lägger mig en stund och hoppas på det bästa. Nattinatt


Vad har du i plånkan

Elsa visar stolt upp vad hon har i pippiplånboken.
Pengar, hårsnodd och mitt visitkort ("Min Lola" som Elsa säger)





Onsdagsträffen

I onsdags var det dax att träffa tejerna E och H igen och självklart lilla I och lille O. Vi försöker få till en träff på onsdagarna. Inte alltid det fungerar för alla men denna onsdagen fick vi ihop det :) . Brukar få bli en promenad  och sen lite skvaller i köket.

Denna gången var vi hos E och O.




Svår att älska

Jag älskar verkligen min (ungarnas men jag tar hand om henne) hund Tjorven.

Men ibland gör hon det svårt.....


Som jag har längtat

Har varit för länge mellan Lola-visningarna det senaste men idag ska jag ha en. Det är ju så himla roligt!!! En liten träff kommer det bli men lika roligt för det.

Jag har på mig nyheten Bright Serendipity cardigan och matchar den med kjolen Heavenskirt, båda i kaki :)




Med lite pärlor blir man genast på bättre ...

imag0030_1319180 (MMS)

Med lite pärlor blir man genast på bättre humör.


Myser med surElsa och ser på Lilo och Stit...

imag0029_1319178 (MMS)

Myser med surElsa och ser på Lilo och Stitch. Cornelia har kompis hemma hela dagen och Elsa får inte vara med....


Trodde allt var en bluff

Det är ju så många tävlingar som cirkulerar runt på fb och man (jag) tar det där med en nypa salt. Har då aldrig hört att någon har vunnit något. Jag brukar för skojs skull gå med i vissa tävlingar (för alla andra är ju det). Men sen tänker man inte mer på det.

Såg idag under meddelande att det stog "Övrigt 1 " . Jaha tänkte jag vad är det och klicka frågvist på övrigt.

Detta gömde sig under övrigt:

Hej,

Du har vunnit 500 kr i rabatt på en order i happy friday hos blingo.

För att ta del av vinsten ............................................ (
bara info till mig,hehe)

Grattis!!!

/Benny

Det är ju på riktigt!!!!
Och jag måste ju tacka Josefine Hansson som var den som bjöd in mig till denna tävling.

Självklart är House of Lola det bästa man kan ha, men gratis är gott :)

Detta fick det bli. Är Jonathan som har mest behov av kläder just nu så han kommer få två tröjor. Elsa får en mössa :)


Bilder lånade från Blingos hemsida.


Hemma från jobbet....

imag0027_1319096 (MMS)

Hemma från jobbet....


Klantigast idag.. eller på mycket länge....

Jag är VÄRLDES klantigaste (och tröttaste) förare !!! Så pinsamt, men jag är inte den som inte kan dela med mig. Och lika bra att jag själv gör narr av mig än att någon annan gör det..

Så håll i hatten, nu kommer det:

Jag har backat in i volvon!!!! Med den lilla bilen (som typ bara består av rutor och man ser mycket bra åt alla håll) . Min trötta hjärna tänkte vända bilen på det sättet den ALLTID gör. Men denna gången stog det visst en hel volvo ivägen!!!! På min vändplats!! Jag kan inte svara på varför jag inte såg den, hjärnan var helt enkelt inte riktigt med och jag var lite för trött efter jobbnatten ;) .


För er som fortfarande sitter kvar och läser och inte ligger på golvet och skrattar och som undrar hur det gick med bilarna är svaret....

Sådär.....


HoL Nyheter oktober





Dålig mamma

Blir så trött på mig själv!!! Varför missade jag ringa futura igår, grrrrrrr. Nu blir det ju ingen trollkarlsskola för Jonathan på höstlovet :( . Hoppas nu inte han blir jättebesviken på sin mamma när hon berättar att det blir clownskola med syrran istället...

...........

Storloppisfyndat

Idag var det Storloppis i Tanum. Jag hade ju ett bord men det hindrade mig inte från att besöka de andra borden. Självklart hittade jag lite fynd :)

Cornelia fick vinterkläder att ha när hon rider. 50:-


Till Cornelia: Klänning 20:- , t-shirtar 10:-/st , scarf 5:-


Till Elsa: Klänninga 10:-, Katvigbyxor 10:- och strumpbyxor 10:-


Till Cornelia. Snacka om lycka!!! 80:-






Ni som sett Öprinsessan vet vem detta är. 10:-


Tröja till Jonathan, 30:-


Burkar till mig, 40:- för båda :) . Har kikat på dessa uppe på Hedemyrs och blev mer än glad när jag hittade dem idag.


Till Elsa: Två pussel, Bamse 20 bitar och Pettson 25 bitar. 20:-/st


Köpte också ett par ridstövlar till Cornelia för 50:- :)

Cornelia var med mig nästan hela dagen och hade också med sig egna pengar. Hon fick köpt sig Hanna Montana elgitarr, tatueringar, bratzdocka och en ring.

Är i alla fall supernöjd med dagen. Och i morgon är det jag som lämnar in en MASSA kläder till välgörenhet :)  (nästan ALLA kläder som jag inte fick sålt)

Storloppis

I morgon Söndag 16/10 är det storloppis i Tanums bygdegård 10.00 - 16.00

Jag kommer vara där och sälja framförallt barnkläder. Men det kommer finnas MÅNGA andra där som kommer sälja annat också.

Kom förbi!!!!

En mammas bekännelser

Jag och familjen är just hemkomna från en tur till bilprovningen i Lysekil. Fy vilken resa!!! Vi skulle nämligen ombesiktiga den LILLA bilen, min minibil. Så alla barnen fick sitta NÄRA varandra.... Blev inget kul alls!!! Och nu har man fått huvudvärk pga av detta. Två av tre barn är på pisshumör (nu satta på sina rum) och har förpestat hela resan. Det är vid sånna tillfällen den lilla djävulsmamman på axeln viskar i mitt öra, "släng av barnen ur bilen och kör iväg". Fy vilken HEMSK mamma tänker ni nu. Men om ni som föräldrar aldrig har tänkt någon dum tanke då är ni nog rätt ensamma om det. Man tänker det men som frisk person så gör man det ju SJÄLVKLART inte. Sen finns de ju de som helt saknar den spärren. Så tror jag det är, de gör det förbjudna som man tänker och så funkar inte spärrarna (förnuftet) och så blir det helt galet. För barn gör oss både arga, ledsna, glada, förbannade, lyckliga, upprörda, förväntansfulla osv..Som tur är väger de bra sakerna över :)

Nej nu ska jag invänta att Iprenen gör sitt jobb och så ska jag dra snabeldraken ett varv på nedervåningen innan det vankas mat och mys med familjen. Är ju min LEDIGA helg :)


Kan det vara på g

Vågen gjorde mig glad idag (missade att ställa mig där igår). Nu tror jag det sakta men säkert börjar röra på sig igen.

Nu står jag på - 6.7



Men jag jublar inte än....

Hur ska jag göra??

Köpte en jacka på H&M idag. Som jag har letat!! Och plötsligt är den där mitt framför mig. Jag tog en i stl 44 och den sitter jättefint. Problemet är att jag kan INTE får plats med en tjockare tröja under... Hmmmmm därför undrar jag om jag ska lämna tillbaka denna i stl 44 och besälla en i stl 46 på nätet (de hade nämligen inte den stl i butiken)... Jag vill ju bli mindre än vad jag är nu och lyckas jag så vill man ju inte ha köpt en jättejacka... Men om det nu tar lite längre tid att gå ner än vad jag tänkt mig så vill jag ju inte frysa i vinter. Så himskans jobbigt detta!!!

Ge mig ett råd tack!!! Vad hade ni gjort??

Druvor i rumpan

Jag delar gärna med mig av mina kunskaper. Idag delade jag med mig av kunskapen av hemoröjder (stavas det så??). Joda, träffade en nygravid tjej och berättade glatt för henne hur hon kommer få det.
"Du måste äta sånt som får magen att arbeta"
"Annars kommer du få hemoröjder.... Det är nog troligast"
"Det kommer göra skitont (hahaha bra ordval) när du skiter!!!"

Så för er som alltid har undrat. DET GÖR SKIIIITONT NÄR DU SKITER!!


Stilla

Hur går det med vikten?? Varför skriver du inget om det???

Det går sådär, inte upp och inte ner :( . Står HELT STILLA!!!!

Mår inte så bra över detta, men jag fortsätter äta enligt lchf. Jag lovar att ni får veta när det vänder, jag lär väll skrika ut det då, hahaha. Men just nu stilla stilla stilla....

Någon sa till mig idag att när man går upp i vikt så står man ju stilla på vissa ställen. (Och jag har ju gått upp några kilo efter varje graviditet). Sen när man ska ner i vikt igen så är det dessa vikter som man stannar vid igen. Och de kan nog stämma, hittills. Återstår att se.

Detta med - 17 fram till jul känns ju låååångt från möjligt just nu...


Depp depp depp

Saftiga ädelostbiffar

Ett Lchf recept!!


Tid: 25 minuter
Portioner: 4 st


Ingredienser
800 g köttfärs
...
1 ägg
1 dl grädde
100 gr Ädelost
Salt, Peppar

Gör så här
Hacka ädelosten och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Forma biffar av köttmassan och stek dem ca 3 minuter på varje sida. sen ska du välja om du vill ha sallad eller som jag stek champinjoner med vitlök o ha i grädde o häll över biffarna :)



Det är min kära svägerska som skickat mig receptet.

Mitt lilla stereobord

I vardagsrummet har jag ett litet vitt bord som stereon står under. Stereon i sig är ju inte direkt vacker men sakerna PÅ bordet är fina.










(Helena: Jag har vetat om att man kan göra detta på fotosidan men det har ju aldrig slagit mig att jag ska använda det till bloggen. STOLPSKOTT!! Så jag snor din lilla idé)


Även du kan

Blir så glad när ni tycker till. Och jag dömer er inte för att ni inte tycker som jag.
Kanske vågar du som inte tyckt till än göra det nu. Vi är alla olika :)

Det jag pratar om är mitt inlägg "Barnbook"

Kika dit om du missat och tyck till.

Fotonoja på kyrkogård

Jag och Helena tog en liten fotorunda på kyrkogården i Tanum och även en liten sväng ut på vägen. Många fina saker att fota. Hedvig var enda barnet med och fick då självklart agera fotomodell.


Finns många gamla fina gravar som verkar vara helt bortglömda


Vissa som håller på att förfalla


Vissa som aldrig har haft några besökare..


Men vissa har en liten duva som tryggt vakar över dem. Och för er som inte visste det så står duvan för den Heliga anden.


Vi blev varmt välkomnade av två hästar som tyckte det var oförskämt om vi gick därifrån utan att klappa lite


Helena in action


Plats för lite tid att fundera....


Man kan ju inte annat än att bli nyfiken på vad som gömmer sig där inne..


Blyg


Liten


Söt


Min Lola och jag.... och kameran såklart!!

Parkerat Lolamössan på knoppen, dragit kameran över axeln.... Nu blir det fotopromenad med Helena.



Vi ses

Time to move your body

Cornelia och Jonte redo för disco

Nu får hon sluta växa....... Hon har ändrat sig för fort, jag hinner inte med


Tuffa killen skulla hålla koll på lillsyrran ;)

Jontes mössa

Vet inte om det är många föräldrar till barn på backa skola som kikar in här. Men jag gör ett försök :)

Min son Jonathan i 2:an har blivit av med sin mössa. Kanske är det så att någon av misstag har fått med sig den hem.
Så snälla kika igenom hemma och i ditt barns väska.

Såhär ser den ut:



Han kan lika gärna lagt av sig den något ställe där vi inte letat än. Kanske ligger den hemma under något. Men jag har letat och fortsätter leta.

Sist jag såg den var när han skulle iväg till skolan, därför mina misstankar till att den kommit bort där.



Tack på förhand!

"Barnbook"

Vet att några kommer hålla med mig och några kommer va emot mig nu. Men jag förstår inte det här med att barn har facebook??!! Då menar jag barn i låg/mellanstadiet. Det finns så många idioter ute på nätet och en drös med pedofiler på facebook. Jag tycker det är helt idiotiskt i alla fall. Inte är det bara äckliga gubbar (ja kvinnor också) som är problemet. Utan också deras såkallade vänner. Mobbningen är större på nätet än i skolorna nu för tiden.



Hur ställer ni er till denna frågan??? Vad finns det för "för" och "nackdelar"??


Snälla kommentera!!! (man behöver inte skriva vem man är om man vill vara anonym)


Nytt modem

Nu har vi varit utan modem (trådlöst) i två veckor, igår kom det äntligen. Det har inte blivit att man satt sig på Cornelias rum för att blogga. Men nu är den bärbara tillbaka i knät och bloggandet kan återupptas

Så håll ut, det kommer mera.....

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!