Presenter till Greta


Greta har fått så många fina födelsedagspresenter :)
Här har hon fått från de fina Maggan och Tommy, fam Johansson, Hanna och Jakob, svärmor och svärfar och svägerskan, Gert och Majlis, Martin och Gabriella.

Tack!


Tyck synd om oss


Fy jag blir bara mer och mer förkyld. Att ha barn på förskola är livsfarligt. Undrar hur många förkylningar och andra åkommor det har kommit hem från det stället. Hualigen.
Greta snorar fortfarande. Vi kör på med näsdropparna och nässugen. Själv kör jag på med papper, My BFF!
Har ju Cornelia hemma också som dras med sin halsfluss. Så tre rätt hängiga tjejer ligger raklånga i soffa och sängar idag.
Om det är synd om oss? Att det är!


Snuvig Greta

En snorig Greta har kvällsmys med pappa.


Täppt bebis

 
Efter det senaste inlägget blev Greta jättetät i näsan. Stackaren fick ju nästan ingen luft då hon inte förstår att hon ska andas genom munnen. Det har varit en lång natt då jag legat på helspänn för att höra att hon andas. Det gick inte att ha henne liggandes så hon har suttit i sin babysitter mellan oss i sängen. Den la jag kudde under så att de lutade lite mer bak än vanligt. Då blev det såpass bra att hon kunde somna i alla fall. Hon är inte lika pigg som vanligt, orkar inte äta så länge och nöjer sig med det. Därför har jag nu ringt sjukvårdsupplysningen och de sa att jag ska ringa vc nu vid 8. Så det sitter jag och väntar på. Vill att de kollar om hon fått rs-virus så man vet det. Håller tummar och tår för att det bara är en vanlig förkylning.

Kvällshäng


Världens sötaste och just nu piggaste bebis är vaken. Kl är 22.42 och tydligen ska vi hänga lite, prata om dagen och killa varandra under fötterna. Lägga en spya och småfisa lite är också något man får räkna med. Men sånt lägger man ju knappt märke till.


Sprängda booobisar


Aj aj aj. Nu har hon verkligen dragit igång mjölkmaskineriet. Jag har fått byta pissesura amningsinlägg flera gånger idag. Gaaahhhh vad ont det gör. Kan inte gå med armarna hängande på sidorna, måste sträcka ut dem lite annars trycker det för mycket. Kan inte ligga på sidan för då trycker det. Kan nästan inte bära Greta för då trycker det. Kan i stort sätt inte röra mig utan att det gör ont. Gömmer mig för barnen och får grinat lite då och då.
Vet att detta med ömmande bröst och grinandet hör till första månaderna. Men det gör ju inte saken det minsta bättre just nu. Sen om något år så tittar tag tillbaks på denna tiden och tänker förmodligen "det var väll inte så farligt". Men just nu när man är mitt i det och hela ens liv kretsar kring amning då är det en jättesak.

Välkommen till bröstbloggen!


Jan. 28, 2013


Greta har varit samarbetsvillig inatt. Ätit en gång och detta tog bara 40 min :) . Sen somnade hon och sover, 4h senare, fortfarande. Himla osis att det var uppstigning tidigt för mig idag då. Men skönt att inte behöva sitta och amma medan man försöker få de andra tre skolklara. Idag visade det sig bara vara J som skulle till skolan då de två andra dragit på sig hosta, halsont och feber. En vecka på fsk räckte för E. Jag blir galen!

Nej nu måste jag väcka G och mata henne. Mina kanonkulor till bröst (till följd av allt snuttande/ätande) MÅSTE tömmas.

Trevlig dag på er alla och kör försiktigt, ska tydligen vara väldigt halt på vägarna.


Rensning



Försöker hålla mig vaken genom att rensa ur min garderob från mammakläder. Nu ska jag bara hitta pappkassen med kläder jag la undan när jag blev gravid. Hmm var kan den vara?

Är du eller vet om någon småmullig gravido som vill köpa kläder så hojta till. Har bl.a. Två fina byxor och en jättefin vårjacka.


Känslosputare



Idag vill jag bara försvinna. Humöret är i botten och gråten sitter i halsen.
Greta har börjat med att dra ut på amningarna. I natt höll hon på i 2h. Hon vill ligga vid bröstet och gotta sig och blir hysterisk om jag tar bort henne. Inatt åt/snuttade hon tre gånger under dessa 2h innan hon tillslut somnade. Så mellan 3-5 var vi vakna (hon var likadan vid 22-tiden) Sen vaknade hon 3h senare och samma procedur drar igång. Först nu är hon nöjd.

Jag vill bara bli ompysslad och få sova idag. Bli klappad på och få höra orden att man är duktig. Vill njuta av att det är helg och vi är två vuxna hemma. Men se det går inte. Kent har dragit iväg på jakt och dessutom tagit stora bilen. Så här sitter vi andra strandade.
Men det är väll såhär det ska vara.

Nej jag är inte bitter!


Dålig självkänsla

Vad kan trycka ner en till botten mer än ett provrum. Gaaahhhh jag hatar dessa klaustrofobiska celler med strålkastarljus. Har du av någon anledning missat att du hade en liten grop i låret så hittar du den med all säkerhet när du står där. Har letat jeans idag. Tyckte det kunde höja självkänslan lite med att inte behöva gå runt i gravidbyxorna. Men fy vad dåligt jag mår nu efteråt. Fy vad jag just för stunden hatar min kropp.
Efter att ha läst ett inlägg på en blogg så började jag fundera på detta med "mammakroppen". Att man förr fick barn tidigt och sen accepterades det att man hade lagt på sig och mage och tuttar hängde mer. Men idag skaffar man barn senare och att då bli av med sin tonårsfasta kropp är förfärligt. Man måste ha ursäkter för varför man inte tränar, går ner alla gravidkilona osv. Idag är det självklart att hoppa på alla morsor och fråga hur mycket man gick upp och hur mycket man gått ner. Och skämmes om du inte då har en bra förklaring till varför du bara gått ner 20% av gravidkilona och faktiskt inte alls känner för att träna. Du kan lika gärna gräva din egen grav.
Vi har blivit hjärntvättade! Det får inte synas att du burit runt på ett liv och försätt det med all näring och omsorg i nästan 9 månader. Är ju sorgligt när man tänker på det. Så till er läsare, tänk på att du faktiskt inte har med det att göra hur mycket någon gått upp eller ner. Då kan du lika gärna ge dem en käftsmäll. Den smärtan går i alla fall över betydligt mycket snabbare.....

 


Övernaturliga krafter??


Jadu Petra här har du honom, haha.
Det är såhär man kan hitta mrtonskog sovandes.
Ett annat sätt man kan hitta honom sovandes på (och detta har fått mig att undra om han har övernaturliga krafter eller kommer från en annan planet) är på mage med huvudet rätt ner i kudden. Hur kvävs man inte av det?!!!


Ut på tur

Förbereder oss för en tur till torp. Kent lämnar just nu J och E hos deras farmor och farfar. Det blir för mig och Kent att turas om att vandra med barnvagnen på utsidan. Vågar inte ta in henne på ett stort köpcenter där alla rs-virus flyger omkring.
Önska mig lycka till. Jag ska nämligen försöka hitta ett par byxor. Just nu lever man fortfarande i sina gravidbyxor då jag helt ärligt bara äger mjukisbyxor.



Fisande och hickande Greta

En liten plutt


Skön stil


Såhär kan även hennes far sova, hihi.


Hjorth

Kolla dessa underbara haklappar/dreggellappar :)
Visst är de fantastiskt fina. Greta fick dessa i present av systeryster med familj.


Tunga ögon

Uppgiven, trött, ledsen, arg, skuldkänslor...... Detta beskriver min natt. Jag har försökt trösta en skrikande bebis i 4 timmar..... Allt som hjälpte var att amma, men det kan jag ju inte göra 4 timmar i sträck.
Vissa stunder satt vi och grät båda två.

Jag hoppas verkligen det var en tillfällighet annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Stackars Kent är nog också rätt trött idag. Inte lätt att sova med en skrikande bebis i huset.

Hoppas nu på att Greta tycker som jag och vill sova en stund på förmiddagen. Men först lämna tre på skolan....

Ögonen är tunga idag och går knappt att hålla upp....


Utsugen

Har nu ammat Greta 5-6 gånger (snurriga jag börjar tappa räkningen) sen kl 20. Och INTE vill hon sova. Nu är då jag väldigt trött. Gääääääsp! Och utsugen. Ska detta fortsätta så har jag snart två taxöron till bröst :/


Somna med blött hår

Har man tagit ett kvällsdopp i ett härligt oljebad och sen lägger sig med blött hår, då blir det så här :). Rakt upp står det och det går icke att kamma ner, hihi.


Vad tycker ni?

Funderar på att ha någon tävling igen. Ni var ju en hel hög som deltog sist. Så himskans roooligt.

Skulle ni tycka att det var roligt?

Sen är ju frågan hur tävlingen ska gå till och vad man ska vinna...... Hmmmm

Är ni på eller??


Fina Jämtland

Sitter och lägger över kort till datorn. Är bla kort från Jämtlandsresan där. Åååå vad mysigt vi hade det. Vi vet inte än om det blir en resa dit till sommaren igen. Nu är det ju en bebis med också och resan tar bra lång tid. Ja vi får se till sommaren helt enkelt.
 

tripp trapp trull

3 systrar
 
 
 
 
 

En tröttis

Helt underbaaaart! Greta vaknade först nu, 6,05, och vill ha mat. Det är 7h sen hon åt :).


Bara på kvällen

Verkar vara på kvällen hon drar igång och spyr. För idag har hon inte spytt något större men nu ikväll har hon börjat igen. Kan ju kanske hänga ihop med att hon vill äta oftare och det blir för mycket helt enkelt.



Vi bestämde redan för en vecka sen att vi idag skulle hitta på något som barnen skulle tycka va roligt. Sagt och gjort, idag tog vi med dem på bowling. Greta var snäll och sov hela tiden.
På vägen hem stannade vi till och köpte allt till tacos som vi sedan bjöd P, M, L och B på. Så nu har vi ätit gott och spelat två omgångar plump. Hann inte med så mycket mer då Greta inte var helt på humör för att låta mamma spela.
Hon lugnade sig en stund när hon fick ligga på bordet och kika på lampan ;).

Tack för ikväll fam Johansson


Ååånej

Lillfisen spyr massor just nu. Stackars liten. Började när vi gick ock la oss för ca 30 min sen och det ger inte med sig. Vad är nu detta? Man får ju hjärtat i halsgropen när hon spyr och nästan inte får luft. Hur ska man kunna slappna av denna natten?

En liten missnöjd tjej.


Och vinnare är..

Jonathan!!
Världens finaste pojk vann över sina systrar. Förmodar att det var en skön känsla ;)


Tummen upp

Natten gick bra och Greta sov till 3,30 och sen till 7.00.

Just nu inväntar vi mamma, Isa, Jens och Henry. Under tiden leker vi lite. Eller rättare sagt barnen och Kent (som snurrar och beordrar).


En timma tidigare

Vi jobbar på det.. Att få Greta att somna för natten lite tidigare. Idag tror jag vi har lyckats. Hon har ätit massor nu ikväll, varit vaken en timma och nu somnat. I vanliga fall hade hon vaknat nu vid tolv och velat haft mat och sen vara vaken någon timma. Om det nu är som vi hoppas så har vi ju lyckats med en hel timme tidigare. Tjohoooo!

Håll tummarna nu :)


Växande värmedyna

Idag dras jag med en huvudvärk from hell. Efter att tillslut fått stänga in mig i mitt mörka sovrum och slumrat till en stund, så är det bättre med huvudvärken men bra frusen blev jag i stället. Då är det gott att ha en "värmedyna" på 52cm och ca 3,9 kg :) .


Jag smälter

Jaja jag veeeet att det är mycket bebisbilder just nu. Men är man så här fin så kan man ju inte låta bli.

Hur go kan man va!


Pirr i magen

Ja då har vi satt oss tillrätta i soffan och Bolibompa har börjat. Idag är det labyrinten som är Elsas absoluta favoritprogram. Spännande är det och hon sitter på helspänn med pirr i magen. Någon mer som känner igen sig? Har du också barn som älskar labyrinten?


Rastat barn och snabeldrake

Idag har vi tagit ut Greta i vagnen för första gången. Vi vandrade runt här omkring och Elsa fick åkt pulka.
Vi har fått lite snö här under gårdagen och i natt ,inte mycket men så att det täcker marken. Detta medför en risk att råka sätta fötterna på fel ställen. Typ där det är blankis! Det gjorde lilla jag och helt plötsligt låg jag där på backen och undrade vad som just hände. Ont i handleden fick jag :(. Men i skrivande stund har det gått över som tur är. Elsa bara stirrade på mig och undrade vad jag höll på med. Haha.
Kom fort upp på fötter igen och tittade mig omkring för att se om någon sett mig. Tur för mig, inga busslass med nyfikna fotograferande japaner just idag. Men kallt på rumpan blev det i alla fall så jag tog mig in efter ett tag för att tina upp mina fylliga skinkor.

Annars händer inte mycket mer än att vi tillslut rastat snabeldraken (har sagt att jag ska göra det i 3 dagar) och han satte nästan i halsen så mycket som det fanns att mumsa i sig :/ , börjat ta tag i tvättberget för att kunna ta oss fram till toaletten och duschen. Har börjat tröttna på att krypa genom tvättunnlarna för att kunna fått kissat.

Skepp å hoj!



Vem bestämmer?

2 av 3 vill sova....... Men vi är fortfarande alla vakna..... Säger väll allt..
Demokrati existerar icke! Vi har en diktator i huset, moahaha....



Telefonpratardag

Har suttit i telefon flera timmar idag. Men det har bara varit roliga samtal och då är det ju helt ok.

Är ju tydligen tulpanens dag idag. Som tur är har man en fin florist som vän som uppmärksammar mig på detta genom att komma med en bukett. Tack Carro.
Annars har man som sagt inte gjort mycket mer än suttit i telefon.
Cornelia har roat sig med att "pynta" Tjorven, hehe.


Matkoma

Efter maten däckar hon....


Ett jäkla drag

Följer spiderchicks blogg. Har ni inte kikat in där så gör det, himsket rolig tjej det där :)
Hur som haver så är hennes kille med i ett band (sångaren), ett hårdrocksband. För er som gillar hårdrock så rekommenderar jag verkligen dessa killar. Här är två bra låtar. 
 
 
 
 

Finaste presenten

Kolla detta! Helt galet fint. Är min vän Helena ( som säljer meandi-kläder) som kommit med present till Greta.
Wiiiiii


Uttråkad tröttis

Ligger i soffan och myser med sovande bebis på bröstet. Är en tråkig dag idag. Kent jagar, Cornelia är på kalas, Jonathan och Elsa spelar och liten bebis bara sover. Känner att jag nog också somnar snart.



Fredagsmys

De stora har bakat fredagsmysgottat. Cornelia har gjort en pollykaka och Jonathan en äppelpaj. Dessa blir det att mumsa på när vi ser på gladiatorerna (tänk vilka uppoffringar man gör när man har barn).


Snarkande bebis

Snarkande bebis


Inga baciller på min bebis...

Har tagit mig utanför dörren idag. En tur till mamma för att lämna Elsa. Är lite synd om Elsa då hon inte får vara på förskolan. Vi vill inte riskera att få hem några onödiga sjukdomar nu och har därför henne hemma dessa veckor som Kent är hemma. Därför ska hon få sova hos mormor och morfar inatt. Hon packade väskan många timmar innan hon skulle iväg och tyckte att tiden gick alldeles för långsamt.
Efter det tog vi en tur till Tanum för att fixa presenter till Cornelias kalaslördag, hela 2 kalas ska hon på. Medan jag och C köpte presenter stannade Kent och Greta i bilen. Efter det bytte jag av Kent och han fick ta mathandlandet. Vi vill inte ta in Greta i några affärer pga smittorisken. Är verkligen livrädd för att hon ska bli sjuk. Folk kanske tycker jag överdriver men det struntar jag i. Du ska vara kärnfrisk och tvätta händerna innan du pillar på bebis ;)



En morbror

Ja nu har han blivit morbror igen, nu har han sammanlagt 7 systerbarn. Inte dåligt för en 19-åring.
Tänk den dagen man får bli faster. Kommer då kidnappa den ungen, hihi. Vet att när den dagen kommer så kommer han bli en jättebra pappa. Men först kan han allt ta och leka av sig ;)
Och jag tror ( läs vet) att mina huliganer till barn har skrämt upp honom så han lär nog vänta, haha.


Mjölkkanoner

Idag hade vi hembesök av BVC. Lilla Greta går upp i vikt så min mjölk (läs grädde) är det då inget fel på. Har aldrig haft problem med för lite mjölk, snarare tvärtom. Jag har för mycket mjölk. Detta har gjort att jag knappt kunnat lämnat hemmet utan koppar, handdukar och visir och regnkläder (till stackarna som ska sitta nära så de slipper bli nersprutade). Denna gången har jag fått tips om en metod som ska minska mjölkproduktionen av barnmorskan på bb. Så håller denna superproduktion i sig så ska jag testa. Vill väldigt gärna amma, men tar en dag i taget.

En trött mamma och en mätt bebis.


Hörde jag ett skål?!

Kl är kl snart 1 och Greta tycker det är god tid till att umgås, prata lite om dagen, skåla med lite mjölk och lägga av en riktig rökare för att lätta upp stämningen lite.
Detta har vi ju förstått innan att natten är hennes tid på dygnet. Hur ska vi få henne att förstå att resten av familjen inte orkar leva loppan varje natt?


Tid till mys

Väntar på att Greta ska vakna till, hon gör det strax innan tolv. Då är hon vaken en stund och så ska det ätas i massor. Ikväll fördriver vi tiden fram till dess med lite film.
Får ju passa på nu när Kent är hemma. Sen får man sitta ensam om kvällarna.


Kollar kuddens baksida

Gömmer mig bakom soffkuddarna. Vill helst försvinna från jordens yta. Sitter och tittar på "svenska rivieran" på tv 3. Detta med manliga strippor är bara så pinsamt. Det är ju bara så omanligt och sliskigt, gaaahhhh. Gillar inte överpumpade, sliskiga, egenkära karlar som står och har överrörliga höfter.
Men smaken är som baken, delad :)
Hur är det för er? Blir ni nått sugna? Haha.


Vinnaren!

Lilla Greta kom till värden den 3:e januari kl 19.51.
Det innebär att Emelie Ohlson var närmast, grattis!!

Maila mig din adress till [email protected] så skickar jag sjalen nu i veckan :). Du kan också inboxa mig adressen på fb om det är lättare.

Grattis igen!!


Första doppet

Nu har Greta badat för första gången. Hon luktade inte mumma så det var ett måste. Hon ÄLSKADE det. Så det blir ingen badkruka av henne ;)
Har kommit på att borste är något vi inte tänkt på att införskaffa innan. Trodde inte det skulle kika ut en plutt med såhär mycket hår. Så nu efter badet står håret åt alla håll, hihi.


Lite att fylla ut

Hittade några bebisvalkar. Jag vill äta upp!


Fina presenter

När vi kom hem stod det blommor (mor och dotter-bukett) från mormor och morfar och paket från Carro och Tommy på bordet. I paketet fanns det ett fin klädset och en liten nalle.


Kärlek

Fina


Hemma bäst

Äntligen hemma!
Kent och Cornelia kom in och hämtade oss.
Nu sitter vi uppkrupna i soffan och bara myser. Kent är och hämtar de andra två så snart är vi alla samlade, härligt.

En stor och en liten


Ömmande kroppsdelar

Räknar ner timmarna, i morgon ska vi hem! Längtar efter familjen och inte minst min mjuka säng. Man får ju liggsår av dessa sjukhussängar. Hade det inte varit för att plutten bajsat i fostervattnet så hade vi åkt hem idag. Men nu var det som det var och då måste de ha koll på oss i 1 dygn. Vi mår bra och som jag redan visste innan hon kikade ut så är hon en bestämt tjej med skinn på näsan. Här gör vi inte som andra barn och sover mestadels av det första dygnet. Napp vaken HELA natten. Men idag har hon sovit mer, tack och lov. Lilla fröken tvärtom kommer helt klart välja sin egen väg här i livet och ingen kommer kunna stoppa henne. Jag bara vet det.
Hon är fortfarande namnlös men jag har ett namn som jag tycker men har inte fått tummen upp av Kent än ;). I morgon hoppas jag vi bestämt oss.

Helt fantastiskt att inte vara gravid mer, nu ska jag bara överleva de fruktansvärda eftervärkarna. Men de varar ju inte så länge.

Puss och hej från en öm rumptjej ;)


Förälskad

Vår plutt har äntligen kikat ut. En liten tjej på 3500g och 50cm.
Kan säga att det gick minsann undan och jag är glad att det är över.
Älskar henne så <3.

Hon har redan hittat en kompis, tummen.



Dagens nya

Vaknade när Kent skulle upp till jobbet idag, vid femtiden. Kunde inte somna om utan fick därför upp istället. På med tv:n, fram med virknålen och googla fram virkad blomma. Tjohopp så lärde man sig det :)


Frisk luft

Tog mig ut i det fina vädret förut. Fick passa på när solen kikar fram och jag inte har ont.
Är jag och barnen hemma idag, Kent har börjar jobba igen. Barnen är jättesnälla mot mig, låtit mig få sovmorgon och håller sams. De har varit ute 3-4 timmar idag och snickrat på deras koja. Nu är de inne och ja det är ju något livat men roligt har de, och det är ju huvudsaken :).

Nu blir det väll snart matlagning men först en tur till affären.

Puss och kram!




Filt från mormor

Plutt har fått en stickad filt av sin mormor. Vem älskar inte detta mönster?! En perfekt vagnsfilt. Tur jag har en mamma som kan sticka. Vet att det stickas en sak till till plutt i samma mönster :).




Ny snutte

Har virkat en snuttefilt till plutten. Tror den kan vara runt 30*30.


Ang tävlingen

Ni kan bara lämna EN gissning EN gång som gäller i tävlingen. Sen kan ni ju gissa hur mycket ni vill men det gäller inte i tävlingen ;)
 
Nu vet vi i alla fall att det blir en 2013-bebis :) Heja MIG!
 
Ps. Som svar på Madeleines fråga så ja jag är väll ganska snabb med mina förlossningar, runt 5-7h från vattenavgång(då har värkarna inte börjat än) eller första värken :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!