Världens fynd!

Hör och häpna. Jag tog Elsa med mig efter att ha varit hos bm i tisdags till återbruket i Tanum. Har inte varit där sen i våras. Och vad ligger och väntar på mig där? Jo denna underbara filt från meandi. Och till det otroliga priset 45:-! Kände mig lycklig i hela kroppen ;) . Och jag vet att Helena förstår min lycka.
Snacka om fynd! Plutten kommer ha det så mysigt med denna :)



Porr på biblioteket

C: Vem gjorde du den där grejsimojsen med innan ni gifte er.
Jag: Vadå?
C: Ja så du kunde få en bebis?
Jag: Grejsimojsen????
C: Ja som man måste göra.
Jag: Det mamman och pappan gör för att få en bebis?
C mmmmmmmm (allt är pinsamt och hon vill sjunka genom jorden)
Jag: Med pappa. Man kan göra det fast man inte är gifta. Var har du lärt dig att man måste gör det du kallar grejsimojsen?
C: Hittade det i en bok på biblioteket, men jag blundade.
Kent: Att mamman och pappan ligger nakna i sängen och kramas??
C: JAG VILL INTE HÖÖÖÖRA!!
Jag: Hahahaha
 

Elsas bebis

Elsas bebis är nu 50 cm lång (Elsa visar med händerna) , det är tjej, hennes hjärta säger dunk dunk, hon ska heta Almin.

Elsa visar och berättar för Kent när vi kommit hem från bm.

Elsas lilla bebismage ;)


Vad finns kvar?

Hemkommen från bm. Foglossning check! Känns ju kul, NOT!


125 dagar kvar.......

På tok för lång tid kvar för att klara sig från ett psykbryt. Vad ska jag fördriva tiden med? Ska till bm idag och hoppas hon har ett sånt där bälte som håller upp magen att låna ut. Annars får jag punga ut pengar och köpa ett. Plutten ligger väldigt långt ner! Känns som om den är påväg att hitta ut och jag har fruktansvärda smärtor mellan benen. Hoppas få svar på varför idag. Det enda som just nu hjälper mot dessa smärtor är att ligga ner. Så det måste ju ha med något tryck att göra. Någon sa till mig att det kan vara foglossning. Jo det var ju i så fall det som fattades. Känner just nu bara för att skjuta mig!
Tycker verkligen att det SUGER att vara gravid.


Vad innebär normal??

Vara sig själv
 
 
 
Vi gör vårt bästa!
 
 
 
 

Kalas och stolt tränarfru

Cornelia och hennes morfar fyller bara med en dags mellanrum så det brukar bli en hel del kalas en helg i augusti. Först ut är morfar Lasse :) . Inte världens lättaste person att hitta presenter till. I år blev det 2 ekologiska rödviner, blommor och ett egengjort kort. Det bjöds på kräftor och jag åt, åt och åt tills det VERKLIGEN inte gick att få ner en bit till, gott för mig!
 
 
Vi fick firat av Lasse en dag före självaste dagen för att vi skulle hinna med ett kalas till Cornelia. Sagt och gjort, dagen efter kalasades det med de närmaste här hemma. Och Cornellia var nöjd.
 
 
Självaste födelsedagen började tidigt med sång, paket och glass i sängen. Var en tjej som var mer än nöjd med sina presenter. Och kameran användes flitigt hela dagen.
 
 
Efter det var det att packa på alla familjemedlemmar regnkläder för att klara en regnig (visade sig bli solig då och då och uppehåll fram till efter sista matchen) dag på fotbollsplanen i Tanum. Jonathans lag hade sammandrag och 7 matcher spelades. En bra dag med många nerviga föräldrar, men framför allt superduktiga barn som kämpade och hade roligt. Och jag måste ge min man som är en av tränarna för laget en stor eloge. Han toppar inget lag, han vill att alla ska få spela lika mycket, det viktigaste ska vara att alla har roligt, man får inte bua på någon bara peppa varandra och man är alltid trevlig mot motståndarna. Han är också en tränare som hämtar barn och tar med dem till träningar för att de ska kunna vara med. Hur underbar är han inte! Ååååååå jag blir så stolt.
 
 
Pussar och Kramar!!
 
 
 
 
 

Stoppad blodtillförsel

Känns skumt! Drog på mig strumporna och jag kände hur blodet slutade att besöka mina ben. Blev en kylande pirrande känsla. Men kanske att bäraren behöver vänja sig med sina strypstrumpor.
Så därför tar jag och strumporna vår premiärtur till torp.


Nattamat?

Har nu under en veckas tid blivit vrålhungrig efter att jag gått och lagt mig. Jobbigt ju!. Nu ligger jag här och är hungrig igen. Och inte är man sugen på något snabbt och lätt heller, nej ett middagsmål hade suttit fint om frun fått välja.

För övrigt så luktar det illa här, som rutten frukt blandat med rutten räka. Har någon jäklats med mig och smetat något äckligt under sängen? Måste ta mig en tur dit under i morgon och titta efter. Eller slänga under ett av barnen funkar nog bättre ;)

Men åter igen till den hungriga bullingfrun. Är det inte min mans uppgift att gå upp mitt i natten, när han sover som bäst, och tillaga en tre rätters middag till mig? Jo jag kan då tänka mig att så borde det va. Helt klart en punkt att ta upp på nästa familjeråd.

Nu ska den stackars arma gravidskatan tycka synd om sig och ligga och pinas och tillslut somna hungrig.

Nattinatt!


Present i öronen

Har på mig finaste örhängena idag. En födelsedagsprsent från Helena.


Känna sig behövd

Börjar känna mig piggare, vill inte bara sova. Men nu är jag ju så uttråkad, inte jättekul att vara sjukskriven. Vet inte vad jag ska hitta på då jag ju ska ta det lugnt. Väntar på att mina stödstrumpor ska dimpa ner i brevlådan så kanske man sen vågar sig ut på små promenader i alla fall. Igår fick jag i alla fall plockat upp på hela nedervåningen, tvättat 4 tvättar och klippt gräset. Inte illa! Och ja jag har använt en åkgräsklippare så jag har inte direkt tagit ut mig. Men det är något som ska göras och det tar tid. Det viktigaste är att jag känner mig lite behövd ;).

Vad en snart 4-barnsmor verkligen behöver är en tvättstuga. Så det står högst upp på min önskelista till tomten i år :). Vad står på din?

Nu blir det ju kaos i vardagsrummet. 4 tvättställ tar upp nästan halva vardagsrummet :(


Tråkiga strumpor

För er som inte använder strumpor ( för visst finns ni) så vill jag bara upplysa om tristessen med att få loss dom från sin inpackning, hundra plastgrejer och papp som ska bort. Sen spelar det ingen roll hur noga man är med att leta upp och slänga dessa plastgrejer för vips 14 dagar senare så ligger de där och skräpar. Ni förstår nu hur roligt jag har haft med 25 par strumpor! Oooooo ja.... Jonathan och Cornelia ska i vilket fall inte frysa de närmaste dagarna och dessutom kunna använda två likadana ( är väll inte många dagar innan det finns hål och alla har blivit singlar) .


För fet för ett fuck?

Har fått stanna till på en busshållsplats för att samla mig lite. Varför? Jo för jag satte på radion/cd på bilen. Och då vrålar någon helt galet högt " du är för fet gör ett fuck!". Höll nästan på att köra av vägen!


Ett lugn

Hej hopp!
 
Sitter i köket, vid köksbänken med datorn framför mig. Jag har lyckats få i mig 3 skedar med cornflakes men resten gav jag till Tjorven(hunden). Har satt på p3 och barnen är färdiga för skolan och sitter i soffan och kikar på tv.
Känner ett lugn och tycker att det var ju inte så farligt att börja skolvardagen igen. Men djupt inne befarar jag ett helvete när barnen kommer hem. Men det tar jag då.
 
 
 
Jag som tant :)
 
 
Hoppas ni får en fin dag! Pössar

Gryyym

Jag bara ÄLSKAR denna låten. Har den som ringsignal :)
 
 

En rak höger

Hej alla fina!
 
Hoppas allt är bra med er idag. Här är det upp och ner. Ska försöka ta tag i städet som väntat på mig i 1 vecka. Men det får gå i en långsam takt då plutten i magen kör världens träningspass idag. Det bonkar på alla möjliga ställen och rätt vad det är så får jag en sammandragning och magen blir stenhård. Inte konstigt att livmodern drar ihop sig, den föröker väl överleva OS i boxning.
Nacken krånglar igen, men det är ju vardag numera och är mer förvånad när jag inte har ont och kan röra nacken. 
 
Försöker komma på vad vi ska hitta på ikväll. Är lite sugen på kortspel :) . Någon som vil spela??
Ja vi får se vad som händer.
 
 
 
Puss och Hej!!

Titta i golvet

Är hemma efter en helt underbar kväll med goa tjejer. Jag har fått så många snälla komplimanger idag att jag stundvis inte vetat vad jag skulle ta vägen och var jag skulle titta. Är inte bra på att ta emot sånt. Jag ville bara skrika ut massa snälla saker tillbaka men jag blev helt mållös och visste inte vad jag skulle säga, haha.
Så nu är jag glad och fylld med energi :)


En kärleksförklaring

Min underbara man skickade denna låten till mig för ett tag sen. Han säger att han tänker på mig när han hör den. Blir extra kär i honom när han säger så. Helt varm i hjärtat blir ja!
 
 

Fina tjejer vid kusten

Är trött men lycklig och glad. Lycklig för att jag ikväll ska på meandi-visning hemma hos en tjej som jag lärde känna när jag var säljare. Jag blev så glad och varm i hjärtat när hon frågade om jag ville komma på visning. Gillar verkligen henne och hade hoppats på att man kunde ses nån gång fast man inte säljer. Känner så för flera gamla kunder, men vill inte verka påträngande om de nu egentligen tycker jag är en pina, haha. 
Så jag och Elsa tar på oss "visa-sig-utanför-dörren-stassen" och åker ut mot kusten för att se på fina kläder och träffa underbara människor ikväll. Och som grädde på moset så är det ju självklart Helena som är säljare och den kommer jag ge världens bamsekram!
 
 
 
 

Bullingruttens lilla konstapel

Lär få skit för detta när han ser det men jag tycker ju att man ska dela med sig av det goda.... Lillebror mår som en kung när det är festligheter på gång och han dessutom får klä ut sig. Så fin såååå!



Köpt design

Har stått i valet och kvalet att byta blogg. Appen till blogg.se är skitdålig, ibland går det inte att göra inlägg och det går aldrig att lägga in mer än en bild för då blir det error. Men samtidigt älskar jag blogg.se. Jag har ju "bott" här i många år (typ 5år. hade en annan blogg här innan) och vet inte om jag orkar lära mig en ny. Se så har jag ju flera år inskrivet här.
För att kompensera det dåliga så har jag köpt mig en design. Orkade inte göra en egen och ibland är det skönt att bara lämna det till ett proffs.
 
Så vad tycker ni? Jag tycker det har blivit himla mysigt :)
 
Största kramen!

Sugen just nu

Just nu ville jag ha detta. Ja ni ser ju vilken smak jag är ute efter. Men vad gör väll lite godis på denna kroppen lite då och då, eller rättare sagt när jag VILL HA. Hehe.


Att vara gravid

Jag kan skryta med att jag är grym på att bli med barn och att föda barn. Men perioden där emellan suger jag på. Ja ni vet ju alla hur den första halvan har varit. Nu det senaste har jag lidit av kraftiga värkar i mage och rygg. Vissa gånger gör det så ont i magen att jag knappt kan röra mig och bara skriker av smärta. Tror det är ligamentsmärtor, är visst värre för omföderskor. Jag får ont efter att jag varit igång tex hängt tvätt, dammsugit, varit ute och gått. Det behövs inte mycket. Men jag undrar jag hur mycket man ska tycka är ok. Har inte kunnat ringa min bm för hon är på semester. Tror jag hade förvärkar igår får då fick jag så ont och magen blev stenhård. Men sånt här får man ju räkna med. Men jag är kass på det. Och vetskapen om att det är ca 140 dagar kvar gör mig deprimerad . Jag vill inte vara en gnällkärring och då är det skönt att skriva av sig här. Jag är rädd att jag ska få sparken. Är i ett moment 22. Läkaren säger att arbetsgivaren ska ordna så att arbetet anpassas efter mina behov. Men det går ju inte på mitt jobb. Jag är ju där för att hjälpa en människa med sin vardag. Allt känns bara piss just nu :(


Förtydligande

Är igång i Elsas garderob. Hoppas min käre andre hälft förstår mitt budskap.


Hur mycket använder jag

Drog ut alla kläder ur garderoben och kom fram till att jag använder INTE många % av dom kläderna. Nu när jag är gravid också så går ju ännu fler bort. Så här ska rensas!


På rätt sida

Tjoho nu var halva tiden gjord. Nu känns det som man kommit över en magisk gräns och man äntligen på rätt sida. Först räknar man upp men nu blir det att man räknar ner. Förstår ni?


Första ambulansturen

Igår var ingen bra dag. Fram på eftermiddagen tappade jag kontrollen över kroppen. Jag blev yr, orkade inte lyfta benen, ögonen rullade, kände mig helt matt, tårarna sprutade och jag frös. Hela kroppen skrek SOV men jag kände mig orolig för om det var helt ok att somna när man kände såhär. Så Kent ringde skukvårdsupplysningen. De tyckte en ambulans skulle komma och kika. Vi tänke att de skulle komma, säga att allt var bra och åka igen. Men icke. De kom in satte dropp och tog med mig till näl. Efter 1.5h med dropp började färgen i ansiktet återkomma och jag orkade mer att hålla ögonen öppna. Ca 3h senare visade proverna att allt var som det skulle. Men jag hade haft lågt blodtryck och lågt socker. Så det var därför jag mått dåligt. Det är det här med maten som är ett jätteproblem för mig. Jag äcklas av att tillaga mat och känner inte av någon större hunger. Jag äter helst inte smörgåsar vilket annars är ett snabbt sätt att få i sig mat Hade jag fått bestämma så hade jag kommit till dukat bord hos andra. Vet inte varför men det är så mycket lättare att äta borta. Jag ligger fortfarande på -7kg och det är jag ju glad för. Och eftersom jag inte går ner mer i vikt så måste ju kroppen ta vara på allt den får i sig och plutten måste ju växa. Kanske har ni förslag på hur jag ska få i mig mat oftare och vad man kan äta?
Blodtrycket ska jag hjälpa genom att använda stödstrumpor. Hualigen ;) så nu letar jag lite roliga sockar på nätet. Tips?


Som en filmstjärna?!

Gick och la mig tillpiffad och fin igår. Sådär som de gör på film. Men nu när jag vaknade så ser jag inte ut som de gör på film! Hur är det möjligt?!


Kräftkok

Kokar kräftor (för första gången) och busar med linslusen Elsa.


Nya stämplar

Wiiiiii idag kom det hem lite nya stämplar :) Så nu sitter jag och färglägger. Visst är stämpeln ljuvlig.
Jag kommer troligtvis göra en sälja kategori där jag kommer lägga upp mina kort till försäljning. Jag kommer ta 40:-/kortet. Håll utkik!


Porslinsblommetips

Tar ofta ihjäl mina blommor men porslinsblommor är min grej. Jag torkar först ut dem (för jag glömmer att vattna) sen så dränker jag dem (när jag insett att det nog var ett par veckor sen de fick något att dricka. Och de lär ju vara törstiga) och vips så blommar de. Här blommar dom året om :)


Morgonmys

I morse låg vi och mornade oss läänge. Jag, barnen och Sixten låg nog i 1h och pratade om ditten och datten. Den strålande solen är ju av någon anledning bortblåst och istället får vi åter igen nöja oss med pissregn. Så då kan man ju med gott samvete ligga kvar.


Ingen strandliggare

Alla lediga folk ligger idag på stranden eller på klipporna. Men jag har annat för mig, att ta tag i hemmets alla sysslor. Jag har vikt ihop 4 klädstänger med alla kläder och lakan, jag har hängt ut 3 tvättar, jag har hittat köksbänkarna ( otroligt men det fanns där under all skit) , skrubbat rent bordet från intorkad gröt ( sitter som berget), och sist men inte minst stått ut med drängarna på högsta volym. Så nu intalar jag mig att jag förtjänar lite vila innan nästa maskin (med gosedjur) är färdig. Hej hopp i kväll har jag förhoppningsvis ett toagolv igen :)
Mesans jag nu är en sån tråkig huslig mor så går tjejerna roa sig själva.


Helgonet

Har nu läst 4:e boken i Hammarbyserien, Helgonet. Jag ger den 3+.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_50218b6cddf2b317ed000145.jpg" class="image">


Naken dag

Först måste jag börja med att tacka Maria som GAV BORT 2 FLASKOR med antilice. Stog att om man har långt hår så går det 1 hel flaska. Och vi är ju två med långt hår så därför åkte jag till apoteket för att köpa ett paket till. OMG!!! Ca 240:-!!! Så tusen tusen tack Maria som så snällt skänkte lusfamiljen 2 paket.
 
Avlusningen har nu startat. Barnen har fått sin dos och ska gå runt med detta i 8 h. Så nu är det bara jag kvar.
Det är vid sånna här tillfällen man behöver en torktumlare, nu när vi måste tvätta ALLA sängkläder, gosedjur, använda handukar och kläderna de gått runt med. Och jag som igår fick upp 4 tvättar som tar upp hela vardagsrummet. Har inte vågat känna om dessa är torra än. Annars får vi hänga på dörrar och stolar, för tvättas ska det.
Inte roligt att gå runt med detta kletet i huvudet, och när det kliar till på köpet. Därför får de spela idag fast det inte är speldag. Tjejerna har också gjort sig fina på naglarna :) . Cornelia slog även till med tånaglarna.
 
 

Kent och Morris

Kent och Morris kollar in fiskegrejer på nätet
 
 

Städkärringens svullna fötter

Sitter och slappar i soffan med mina svullna fötter och onda mage. Har städat flickornas rum idag och det tog många timmar. Och efter allt traskande och allt hukande så är nu fötterna ömma och svullna och magen gör ont. Det är alltid med livet som insats man slänger sig in i dessa rum för att storstäda. C har ju totalt städvägrat i flera veckor nu så det var rent omöjligt att se det golvet. Gaaaaaaahh. Men nu är det ordentligt gjort. Och hon fick då ta det mesta själv. Har fastnat för en film på 3:an , the ugly truth. Himla rolig så den får ni se till att se om ni inte gjort det.


Långväga besök

Marcus och Petra och alla barnen är här nere just nu och trots att de har många att träffa så fick vi oss en egen kväll här om dagen. De stora barnen såg vi inte så mycket av men lille Morris hängde med oss. Han och Kent blev bundisar och skojade och tittade på youtube ihop. Det tittades på fiskegrejer och skotrar. Tror nog Kent gärna hade gömt honom här för att få ha kvar honom lite till ;) . Men kvällen blev natt och det blev tid att skiljas. Men kanske om ett halvår eller ett år så ses vi igen :/
 
 
Försöker få upp en liten film på Kent och Morris men just nu funkar det inte. Men ska försöka i morgon igen.

Den lilla tjuven

Elsa har tagit min mobil i smyg
 
 

"nya" vardagsrummet

Är bara lite småsaker kvar nu men det går att använda rummet i alla fall :P
 
Så här fint blev det
 
 

Någon som vet?

Vad är detta för fjäril? Grön och guldfärgad.


Somna sött

Är påväg hem från Gbg. Sett på fina sprattliga plutten. Ett litet mirakel som jag längtar ihjäl mig efter. Inte kunde jag hålla mig från att köpa en liten grej. Nu har plutten en egen speldosa :)


Första natten på länge

Jag och magen gör första arbetsnatten på länge nu. Håller tummarna för att allt kommer gå bra. Har just gått och lagt mig och hoppas på ett par timmars sömn. Ligger och läser för att komma till ro och tror mig samtidigt känna plutten. Längtar tills man säkert vet att det är plutten som boxas och inte bara gaser som lurar än. Imorgon väntar en spännande dag, då ska vi förhoppningsvis få veta om plutten är en hon eller han, tjohoooo! Har inte bestämt än om jag ska berätta det här. Vi får helt enkelt se. Natti natt!


Varför sluta när man fått upp flytet

Ett kort som man kan ha till vad man vill, tack/krya på dig/grattis osv.
 
 

Ett litet kort till

 
 

Födelsedagskort

Idag har jag fått pysslat ihop ett födesedagskort. Har målat en del så när det väl var färdigt så orkade jag bara att göra ett kort ;) . Ett kort med inte för mycket krimskrams.
 
 

Jag ska måla hela världen

Nytt i scrapbookingpärmen :)


Förvirrat

Bebisen mår bra och nya bf är 31 dec. Så förhoppningsvis går jag över minst en dag :) . För övrigt så gjorde läkaren oss bara förvirrade och jag orkar inte förklara för er här. Men tror att det ibland är bättre med kvinnliga läkare. Hur som helst så ska jag börja jobba igen, på torsdag gör jag första passet Känns konstigt på ett sätt och bra på ett annat. Men mest är jag rädd och förvirrad. Ska pga en del saker på ett till ul på fredag i Gbg. Ser verkligen fram emot det :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!