Alsen Juli 2012 del 1

Ja nu är vi ju äntligen här, i Alsen. Det ligger mellan Östersund och Åre. Lasse och mamma har stuga här och jag har varit här många gånger som barn. Senaste gången jag var här var ca 9 år sedan, då med 1,5månad liten Jonathan. Jag och mamma bilade då hit upp, med "björnpistoler" och allt vad det innebar att färdas med en liten bebis ;)
 
Nu är första gången som Kent är med, tog BARA 10 år, hehe.
Tänkte inte skriva så mycket mer utan ge er lite bilder, ja eller en hel del bilder. Mamma har beställt så ni andra får hålla till godo.
 
Resan upp!
 
Jämtland!
 
Vid stugan
 
Utsikten från dörren
 
Grötfrukost
 
Stugan
 
Tokiga ungar
 
Torkar badkläder
 
Köket. Här ser ni att diskningen är på g och inte minst bakning
 
Köksfönstret
 
Barnens krypin. På dagen ligger också våra sänggrejer här.
 
På promenad i backen vid stugan
 
Jonathans födelsedag!
 
Ja må han leva....
 
Mot badhuset i Östersund
 
Fikastund på badhuset
 
Efter badhuset blev det att äta födelsedagsmiddag på en pizzeria. Senare på kvällen gjorde vi rabarberpaj istället för tårta. Rabarber finns det gott om här på tomten.
 
 
 
Återkommer med mer bilder en annan dag.

Vad ska det bli av detta??

Lyfte en säck med hönsfoder idag, en stund efter började jag blöda massor igen :( . Ska till gyn på Näl i morgon kl 9.15. Vi ska ju dra iväg mot Jämtland i morgon, så det blir till att packa bilen och hoppas på att vi kommer få fortsätta resan efter gynbesöket.
 
Snälla håll tummarna på att allt fortfarande ser bra ut och att vi kommer få fortsätta vår lilla semestertrip.

När världen vänds upp & ner och sen tillbaka igen

Allt hände på midsommarafton. Jag hade varit med och dansat runt stången i samhället då jag kände att det drog lite längst ner på höger sida av magen. Vi tog oss hem till Krille för att låta barnen äta upp sina glassar innan vi skulle sätta oss i bilen. Det är när vi går ut från Krille om allt händer. Jag känner hur det liksom klickar till längst ner i magen. Sen känns det som om jag kissar på mig. Jag känner efter med handen på jeansen och har då blod på hela handen! Springer till bilen där Kent just satt in barnen. "KÖR HEM FORT" skriker jag. Kent fattar först ingenting utan tror först att jag skadat handen där han ser blodet. Vet inte hur jag fick fram det men tillslut fattade han var det var som hade hänt. Hem för att sätta mig på toa (massa blod) och Kent ringde till sjukvårdsuppysningen. Jag var HELT säger på att jag fått missfall. Och tankarna började snurra direkt, "nu måste de väll skrapa, begraver man 14veckors foster, kommer jag få komma hem idag, MIN BEBIS ÄR DÖD". Jag var helt i chock.
Vi var självklart tvungna att åka in till Näl. Mamma mötte upp oss och tog barnen. Grät hela vägen in. Började gråta i väntrummet men som tur var skickade de efter någon direkt att hämta mig så jag slapp sitta där. Efter lite stick i fingret, kollat blodtryck och lämnat urinprov så kom den lilla lilla läkaren in och det var dags för ett ultraljud. Tänk er en mini pizzabagare så kan ni föreställa er hur han såg ut. Hur snäll och lugn som helst. När jag väl ligger där med särade ben och känner att livslusten bara rinner av mig så hör jag; "Men se som det rör sig här då". Jag och Kent utbrister samtidigt; "VA". Ja här var det fullt av liv"säger läkaren. Jag; "Vadå lever den??? Ser du hjärtat slå?". Läkaren; "Ja den lever och hjärtat behöver man inte kika på när den rör sig sähär mycket". Jag och Kent fattar inte. Vi får då se på skärmen på en liten skitunge som ligger och vinkar åt oss. "Se han vinkar åt er" säger läkaren. "Jäkla skitunge" är det jag får ur mig. Livmoderhallstappen såg jättefin ut så den verkar då verkligen inte påväg ut och den såg ut att trivas där inne. Läkaren tror att en blodådra brustit. Blev ordinerad vila och ska återkomma om det inte upphör eller om det återkommer.
Så när vi åkte hem igen, 2½ timme efter att jag började blöda, så hade jag återigen en liten krabat i magen som var full av liv.
 
 
Jag har fortfarande svårt att förstå.
 
 

Kakmonster

Jag skulle få en slappdag idag. De stora skulle vara på fritids och E skulle leka med en kompis. Det blir ju som vanligt inte som man tänkt sig. Pga en tvär häst så blev E lekdag inställd. E grät i 15 min när jag berättade det. Inte pga av att en människa blivit skadad utan för att hon inte fick komma dit och leka. Inte lätt att förstå allt när man är 4 år. Som plåster på såret tog jag och E en sväng inom affären efter att ha lämnat de stora på fritids. Där fick hon välja ett kakpaket och ett pärlpaket. Sen åkte vi hem och mumsade kakor och drack cider på altanen innan vi drog igång med pärlorna.
 
 
 
 
 
 

Namnge gamlingar

Elsa: Visst jag tläffat din tant?
Jag: Ja du har träffat den som jag arbetar för.
Cornelia: Vad heter hon?
Jag: Det får jag inte säga.
Elsa: Annelie tlol ja. Gamla hetel Annelie.
 
 
 
Hahahaha puss på dig moster :)

Blömster

Har en väldigt tråkig trädgård och varje år säger vi att "i år ska vi lägga tid och pengar på att pimpa trädgården". Men icke då, återigen så har vi inte gjort något.
Men jag har i alla fall lite blommor på altanen och idag (efter att fått lite energi av kalaspuffar) så tog jag och tjejerna en tur till västerby handelsträdgård och köpte två krukor och blommor till det. Sluuuuurp sa det på kortet. Men nästa år kan jag ju ha samma krukor i alla fall. Nu har vi pimpat vid trappan :) .


Sommarlovskort

Barnen har nu sommarlov, förra veckan var det avslutning i kyrkan. Tänkte ta ett fint sommarlovskort på barnen tillsammans på samma plats som förra året.. Jo VISST!! Gick ju skitbra...

Ett steg närmare vuxenlivet

Var inte längesedan han var en liten skit på 9 år. Det är den bilden jag får i huvudet när jag tänker på lillebror. Full i hyss och det bästa som fanns var självklart att tillbringa all tid med syster, MIG. Så är det inte idag, haha. Nu är han vuxen nog att få köra bil, ha flickvän, ta lån och fatta egna beslut.

En glad student som tror att det hårda slitet är över. Moahahaha om han bara visste..

Bloggen krånglar

Omg blogg.se har gjort om allt. KRÅNGLIGT JU!! Av någon anledning kommer jag in i bloggen med mobilen, vet inte om det beror på att det har gjorts om.. Grrrrrrr.. Ska allt leta upp ett nummer eller en mail och giva dem på moppoooo!!

Gnällspik

Försöker att inte få skuldkänslor för att jag är sjukskriven. Men det är inte lätt. Jag menar jag är ju bara gravid. Samtidigt vet jag ju att jag klarar det verkligen inte. Känner mig så värdelös. Jag vill må bättre nu, klara av mitt arbete , orka träffa vänner och framförallt kunna orka vara mamma/fru.

Nej jag ska inte gnälla sönder bloggen, men just nu består hela mitt liv av just detta. Men nu går jag snart in i v 13 och nu borde det ju snart ge med sig, tjohoo!


Ingen hon och ingen han men en glass blir bra


Frågade Cornelia om hon sen vill följa med på ultraljudet. Försöker göra detta lite spännande då hon inte är den som är överlycklig över ett syskon till.

Jag: då ska vi ju se om det är en tjej eller en kille.
C: hoppas det är en tjej. ...... Eller inget av det.
Jag: jaha vad kan det vara då om det inte är en kille eller tjej?
C: 5 glassar!


Ja vi har lite att jobba med...


Letar vidare....

... Efter min energi. Tänk när jag kan orka dammsuga hela nedervåningen utan att bli helt slut. Har i alla fall hängt upp en tvätt och kanske att man orkar med att hänga upp en till.
Ordet kaos räcker inte till i beskrivningen av tvätthögen. Kan det inte bli lite fint väder så man kan hänga ut fyra tvättar. Så snälla farbror Gud Make it happen!
De stora gör sista skoldagen idag och Elsa är på fsk för en liten sommaravslutning. Tror de skulle mumsa fruktsallad. Men hon fick bara vara där 2.5h så ska snart hämta henne. Hon har önskat pannkakor till middag vilket i min värld just nu är omöjligt att stå och steka. Men Ica har ju färdiga, så så får det bli. Nöden har ingen lag!

Den "lilla" tvätthögen. Bör också tilläggas att det finns ytterligare en överfull tvättkorg! Så var är du förbannade sol?!


De tre första månaderna

Det här med att vara gravid de första månaderna har för mig varit en piiiina. Och det har inte gått över än :(. Jag mår illa hela dygnet, trött, täppt näsa på kvällarna, lättretlig, blödningar, upp svälld mage och härliga finnar över HELA kroppen. Jodå en trött, illamående, rövfinnig surkärring är vad familjen får dras med. Antagligen en av orsakerna till att de låter mig sova dygnsvis. Har varit sjukskriven några veckor och är det fortfarande ett tag om det behövs. Har starkt börjat fundera på om det är mer än en där inne, typ 3 eller nått. Hmm det får vi först veta i augusti.

Hur tog barnen nyheten?
Jo lite olika kan man ju säga. Jonathan var mest "jaha", Elsa överlycklig över att få bli storasyster och Cornelia skrek väl nej i typ 10 min. Så jodå det tog det väl ganska bra.

Beräknad födelse?
Hmm jag trodde att jag hade koll och Kent litade fullt på mig. Som vanligt blir jag gravid direkt och då efter att kollat ALLA graviditetskalendrar på nätet så blir bf 28 dec! För h*****e Kristina! Kent har gjort klart för mig att det är mig ungen får hata och det är ju inte mer än rättvist. Men jag hoppas det är en liten som gillar mammas mage och vill stanna lite längre. Håller tummar och tår!

Så det var lite graviditets info. Håll till godo gott folk.


En fjärde :)


Tekniskt förälskad

Stod verkligen i valet och kvalet när jag skulle välja ny telefon. Nu är jag så jäkla glad att jag inte hörde på alla surmular som inte gillade iPhone. Är så galet nöjd! Den är lätt att förstå och det går kanon att blogga med den.
Så funderar du på att köpa ny mobil, slå till på en iPhone 4S.

Jag har denna, VIT!


Älskad

Visst känner man sig lite extra kär vissa dagar. Det är en underbar känsla. Men något som slår det är när man känner sig älskad. Man får den där extra blicken, en kram bara för att och orden jag älskar dig viskade i örat.
En sån dag har jag idag.


Något är fel

Ligger i sängen och har en konstig oroskänsla i kroppen. Kommer något tråkigt att hända? Fy vad jobbigt!
Skulle vilja ringa runt till alla nära och kära och höra så att allt är bra. Men när kl snart är ett på natten så är nog det en dum ide' . Jag får helt enkelt ligga här med klumpen i magen och vänta in morgondagen och se om magkänslan hade rätt. Hoppas innerligt att felet bara är att jag krypit till kojs utan att ta bort sminket ;) . Att jag i morgon har svårt att öppna ögonen för all gammal mascara som klibbat fast ögonfransarna och även lagt sig som en degklump inne i ögat. Jo så får det va. Och mitt lata arsle får skylla mig själv.
Nu ska lampan släckas och jag ska försöka somna till Kents konstiga snarkande/flåsande. Ge mig styrka!

Puss och godnatt mina vänner!


Flickan som försvann

Flickan som försvann heter boken jag precis läst klart. Handlar om en kidnappning av ett barn. Hennes moster, sin mammas tvillingsyster, blev också kidnappad som barn och aldrig funnen. Man får följa med i sökandet efter den lilla flickan.
Trots att jag tidigt förstod hur det hela skulle sluta så kunde jag inte lägga ifrån mig den. En bra pocket som är ganska lättläst.

Av fem möjliga toner ger jag den 3+ . Hade jag inte kunnat gissat slutet så lätt så hade den fått en 4.



Äntligen dags för kudden

Jag och mitt "husband" tar och checkar ut från den här dagen. Är allt bra stolt över denna gubben :)


Engelsk krokodil

Jag : det finns inga krokodiler i Sverige.
Elsa: nej dom bor i Norge och pratar engelska.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!