En han, hon eller hen??

Pirrigt. Idag ska vi på ul igen och förhoppningsvis få lite glada besked.
 
# Är det fortfarande en blodansamling i livmodern?
# Har moderkakan flyttat sig längre upp?
# Är det en pojke eller en flicka?
# Får jag börja arbeta igen?
 
Då jag inte är säker på om det är sparkar jag har känt så är jag orolig för att det kanske inte är något liv där inne. Men så känner väll de flesta innan ul. Ska försöka skaka av mig den känslan och se det som en rolig dag istället.
 
 
Håll tummarna mina vänner!

Första strykningen

Igår kväll blev det äntligen dags för första strykningen. Nu håller vi på med andra.


För lite vatten och mat

Fy vad allt snurrar. Har druckit och ätit dåligt och det får jag känna konsekvenserna av nu. Illamående och yrsel, blääää. Har hällt i mig vatten och krypt ner i sängen. Ska bara komma på vad jag kan tänka mig att tugga på också. Min illamåendeperiod har satt sina spår. Jag klarar inte av att äta något som jag inte är sugen på , då får hjärnan för sig jag kommer må illa och så gör jag det. Klarar bara av små portioner mat annars mår jag pyton. Det är ju inte så illa att ta små portioner men jag behöver mat mycket oftare och då gäller det ju att hitta något man vill ha också. Jag är hopplös!


En vacker utsikt ;)

Sitter på stranden och har det gott. Helt perfekt värme idag, lagom ;) . Tom gubben har jag fått med mig. Tur så jag har något vackert att titta på :)


Glad så länge det håller i sig

Jag ligger fortfarande på minus på vikten :) . Den första tiden då jag mådde så dåligt så gick jag ner 8 kg. Kan ju inget annat säga än att det var välbehövligt och att 9 kg till hade gjort susen, haha. I alla fall så har jag bara gått upp 1kg än så står fortfarande på minus, hela 7kg :) . Vem vet hur länge det kommer hålla i sig, haha, men tänker njuta av det så länge det nu visar minus. Glada kramar från plutten och mig :)


Snart fönstret färdigt

Idag har jag bl.a. målat listerna och i fönstret på timmerväggen. Kent har bl.a. oljat väggen så nu är den lite mörkare. Nu satte vi fast listerna och SE så fint! Men helt färdigt är det inte, lite småpill i morgon också. I morgon ska jag måla golvlisterna. Blir nog roligt för de andra att se valrossen kravla runt på golvet, haha.


Nu är vi igång

Nu tar vi äntligen tag i vardagsrummet. Kent får göra det tunga och jag hjälper till så mycket jag vågar. Jag har nu målat i ett fönster och taklisterna i den ena delen. Vi hoppas kunna börja med målandet av väggar i morgon, tjohoooo! Ny väntar jag på att få dra ung med listerna runt det nya fönstret. Hej hopp mina vänner!


Magen 17+2

Många har frågat om det verkligen bara är en och ja det måste jag väll ändå kunna vara säker på efter 3 ultraljud. På måndag ska jag göra det "riktiga" ultraljudet. Då ska vi också se om vi kan se vad det är för en liten buse eller busa. Och ni som inte kan fatta varför man tar reda på det. Jag skiter i vad ni tycker och ni kan hålla det för er själva. Det är vårat barn och vi bestämmer själva. Så sluta döma är ni snälla.


Surt

Fy vilken värdelös dag. Jag har bara varit trött och sur. Har städat lite annars mest hållit mig borta från alla så de sluppit surkärringen. Trivs just nu inte med mig själv eller mitt hem. Allt här hemma är halvfärdigt och dessutom ett onödigt hål i väggen, grrr. Inte kan man sparka igång gubben heller då man själv inte får göra så mycket. Känns inte helt rätt. Sen har jag inga kläder som jag kommer i heller, eller byxor i alla fall. Har nu ett par gravidjeans jag lever i. Har skickat efter fler byxor från hm. Hoppas de kommer till veckan :) och att de passar. Har beställt i 2 storlekar så någon ska väll passa. Att försäkringskassan krånglar gör ju inte saken bättre. De kan verkligen få en att må piss. Idioter! Men hej hopp i morgon är en annan dag :) Nu ska jag och barnen se på Bolibompa. Kram på er mina vänner.


Auktion i Alsen

Filmade lite från auktionen som vi var på i Alsen, Jämtland.
 
 

Tävlar hos Nelly


2år av kärlek

För två år sen var den mest romantiska, roligaste och händelserika dagen i mitt liv. Jag och Kent gifte oss. Det är en dag som jag aldrig kommer glömma. Vi har nu börjat dagen med godsaker på sängen. Sen ikväll har en av mina tärnor, Mikaela, bjudit hem oss på grillning. Tänker gå runt och njuta hela soliga dagen och känna att det är våran dag. All kärlek till er!


Hur hamnade jag på safari

Vi har varit på Nordens ark idag med M,G och lilla E. Det var ingen direkt tryckande värme och trotts berg och massor av skog så kände vi av den hårda blåsten. Det roligaste på hela dagen var en man i safariutstyrsel. Han vandrade runt där med barnvagn ,fru och barn. Övriga familjen var normalt klädda. Såg så galet roligt ut. Det roligaste med hela klädseln var ändå de bruna knästrumporna, hahaha. Av någon anledning hamnade de alltid vid oss. Spelade ingen roll att vi stannade till på vissa ställen, tillslut stog han alltid där.


Nytt för hjärnan

Klockan är 1.54 och vi har nyss kommit hem från V & T som hastigt (efter att vi letat vänner på fb) bjöd hem oss på en kortkväll. De lärde oss ett nytt spel som innebar mycket tänkande. Gick sådär men tyckte allt att man fick lite kläm på det i slutet. Ett kåkfararspel som heter Mulle. Jodå så nu hör man till den hårda ligan, haha. Hoppas i alla fall att vi snart kommer göra om det för det var himla trevligt. Tro inte jag bjuder på några bilder för något sånt hade min hårt arbetande hjärna inte tid att komma ihåg.
 
Men nu blir det sängen så jag orkar med morgondagen också.

Ingen veckopeng

Känner att vi måste bli hårdare mot barnen vad gäller pengar. Just nu är de otacksamma skitungar som bara vill ha och ha. Nej nu är det andra bullar som gäller. Nu får de förtjäna sina slantar. Har gjort en lista på saker de kan göra och hur mycket de får för det. Sen har vi en lista där vi skriver upp vad de har gjort. Varje söndag läser vi av och ser hur mycket de kommer få i "veckopeng". Kommer kanske komma på fler saker efterhand. Barnen har redan börjat "hjälpa till". Får se hur det fungerar.


Barnarbete

Här är vi för barnarbete, hehe. C håller på att tjäna ihop 10:- genom att skura duschen. Hon tycker det är kanske roligt att glida runt i såpan och man får påminna henne lite ibland om att skrubba också ;)


Jag kan om jag vill

Jodå bu var man färdig och 6 min kvar innan festen börjar. Tur vi bor 1 min ifrån :) Trevlig kväll alla bloggbesökare


Laddad?

Försöker hitta lite energi. Lite energi så jag orkar göra mig iordning för grillfesten som börjar om 50min. *gäsp*


Alsen + Åreskutan = Vackert

En bild från Jämtlandsresan. Här ser ni Åreskutan till vänster och Alsen till höger. Vackert!


Gåbortfin

Elsa kommer och säger att hon är färdig för att hälsa på mormor och morfar. Hon har valt kläder och accessoarer helt själv. Ser ut som om hon hämtat klänningen i tvätten, men herre Gud vad gör väll det. Några fläckar till innan tvätten bara ;)


När 1+1 blir 3

Har tråååkigt. Vad ska jag göra? Vill hitta på något roligt. Men samtidigt är jag så trött och inte lust till något. Hur går detta ihop?


Vill ha varm sand mellan tårna

Ligger i sängen och mornar mig. Hör barnen bråka och Kent muttra något i köket. Vädret är skit, som vanligt. Känner inget direkt sug till att gå upp ur sängen. Vad är detta för sommar? Jag vet att man är aldrig nöjd men denna sommar tar nog priset, kallt och regnigt. Jag får ju inte vara så aktiv så en värmande sol hade passat mig bra. Då hade jag kunnat fläska ut mig på stranden och barnen hade skött sig själva. Men nu är det inte så och hela familjen är på dåligt humör. Gahh nu måste jag gå upp i alla fall , nedrans blåsa!


Någon mer som känner igen sig?


Ett himsket farande

Fick åka till näl idag igen. Fick en blödning till igår efter att jag hade lyft ett fönsterparti på ca 10kg eller nått (onödigt men det gick i bara farten, det stog ivägen). De ville att jag skulle komma in och kolla så att allt var bra. Var först inte alls nervös men sen på vägen in så slog det mig att "tänk om den är död bara för att jag inte är orolig denna gången". Ja och så blev jag orolig. Min största fiende är mig själv. Kom tillslut in ( efter nästa besök får jag komma gratis för att jag snart betalat 1100:- och det bara på ett par månader) och fick åter igen en utländsk kvinnlig läkare. Jag har inget emot de utländska läkarna vad gäller kunskap MEN när det kommer till hur de ska formulera sig till försäkringskassan det är då jag tvivlar. Hon sjukskrev mig i 3 veckor( fram till nästa ul ) och hade väll inte riktigt koll på hur det gick till med sjukskrivningar i Sverige. Hon skulle få hjälp av någon senare och kommer därför skicka papper till mig. Jag blir så nervös! Inte vet man ju hur försäkringskassan tycker om saken och om de väljer att inte ge mig några pengar :/ . Allt hänger på hur läkaren formuletar sig. Hur som haver så kan jag inte arbeta, jag kan ju knappt klara vardagen hemma. Jag får inte anstränga mig i onödan, jag ska vila mycket, inte lyfta eller hoppa runt. Jag har fortfarande en blodansamling i livmodern och just nu är moderkakan lite för långt ner. Moderkakan hoppas dom på ska flytta sig längre upp efter v20. Vi försökte också se om det var en tjejplutt eller pojkplutt men det ville den då inte visa, haha. Plutten kommer driva mig till vansinne innan den kommer ut. Såhär ser magen ut när jag ligger ner ikväll. De närmsta veckorna kommer Plutten bli dubbelt så stor och jag längtar så till första sparken.


Min hjälte

Fick ett sug efter räkor, jag skulle kunna dödat för att få en räka. Min , annars underbara, man bara retade mig. Och jag var ärligt nära till gråt. Vad hände då? Jo bästa svågern erbjöd mig att hänga på till macri och bjuda på en räkfrossa! Wiiiiiii. Och vem vill då följa med? Jo Kent! Även Herman hängde på. Så nu sitter vi nere på Macri och jag har nog ätit 1kg räkor. Gott för mig! Kvällens medresenärer :)


Fönstertittare

Idag har Kent fixat på altanen, satt in fönster på sidorna. Vi ska ha det på sidorna för att det blåser så mycket här uppe på toppen. Men än så länge har vi bara två på varje sida. Vi väntar på två till, men de är inte urplockade ur ett hus än. Kanske får dem först nästa år, men det får gå för man vill ju ha likadana.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_4ffc6323ddf2b33ea80004d2.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_4ffc6323ddf2b33ea80004d2.jpg" class="image">


BBB

Ja igår var det äntligen dagen d, dagen som skulle innefatta en drös med brännbollssugna Bullingar. Dagen började inte så bra, vi hade bara 9 deltagare. Lite bortfall under morgonen då någon fick för sig att dra iväg på semester, någon bakfull kramandes hinken och jag som inte vågade pga magen. Ja vi var faktiskt bara 8 då en deltagare kunde komma först efter jobbet som slutade 14. Det blev till att ringa runt och bara några minuter innan första matchen hade vi fått ihop ytterligare 3 :) . Laget var väll inte direkt superladdade då en del var bra bakfulla och trötta. Jag agerade övertänd psykmorsa. Jag blev ju supernerrvös när de spelade (blir det av att kolla sporter på tv också, fast jag inte håller på något lag). Hejade på som en galning och gapade hej vilt om de skulle stanna vid en kon eller fortsätta springa. Jublade när de slog bra slag, sprang in, brände motståndarna och tog lyra. Det gick ju så bra att vi tillslut stog i final mot Backa! Backa hade ju nästan alla på sin sida och det hejades bara på dem. Detta gjorde mig pissesur, haha. Och gjorde allt jag kunde för att låta lika mycket som de andra för att peppa mitt lag. Och vad hände?! Jo vi vann, Naverstad vann! Och hela publiken stog när snopna, moahahaha. Tycker det är så dåligt av dem att de inte kunde vara glada för Naverstads lag. Detta märktes också av på kvällen på prisutdelningen. Jättetråkigt :(. Men jag var väll för nykter så jag såg det för tydligt. Gör mig bara så arg att veta att stog det just ett par andra lag där framme så hade det varit annorlunda. Men skit i det nu :) . Naverstad är bäst! Och nästa år blir det kanske någon annan. Vinnarna :) BBB 2012 ( Bullarens Bästa Brännbollslag)


Just nu

Är mycket orolig för hur detta kommer gå, kommer det komma en levande bebis när tiden väl är inne eller kommer det gå åt skogen innan. Jag kommer arbeta en vecka innan jag ska på ul och är rädd för att jag på något vis kommer göra något fel, och allt bara för att läkarna inte har något svar. Går inr en dag utan att jag tänker på det. Försöker hålla en god min när folk frågar. De undrar ju hur det går och helt ärligt så vet jag ju inte :/ . Men just nu är sen lille busungen kvar :) och det är jag så tacksam för.


Skymmer snart bilden ;)

Jag och magen softar i sängen och kollar på unga mödrar. Är lite mör i kroppen efter två resor. Så det får bli vila idag och massa gos med familjen.


Elsas "vattkoppor"

Elsa: Jag har vattkoppar.
Jag: Jasså, men du har ju redan haft det.
Elsa: På låtsas.
Jag: Ok
Elsa: Ja här på armen.... För jag har druckit förmycket vatten...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!