Ingen veckopeng

Känner att vi måste bli hårdare mot barnen vad gäller pengar. Just nu är de otacksamma skitungar som bara vill ha och ha. Nej nu är det andra bullar som gäller. Nu får de förtjäna sina slantar. Har gjort en lista på saker de kan göra och hur mycket de får för det. Sen har vi en lista där vi skriver upp vad de har gjort. Varje söndag läser vi av och ser hur mycket de kommer få i "veckopeng". Kommer kanske komma på fler saker efterhand. Barnen har redan börjat "hjälpa till". Får se hur det fungerar.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Viktoria

Helt rätt! Här får dem också hjälpa till för att få veckopeng!

Svar: Har ni bestämda uppgifter åt dem då eller hur gör ni?
Kristina Tonskog

2012-07-14 | 18:55:46
Cecilia

Med de priserna får du gärna skicka hit dem, behövs göra lite av varje här ;)
Skämt och sido, lika bra de får reda på att man får kämpa lite för att kunna köpa något.

Svar: Tycker det är bra priser för barn i den åldern. Hade tänkt att de gott kunde komma upp i 20:-/veckan vilket jag tycker är en rimlig veckopengsslant. Tror dock att det är när vi ska betala ut första slanten som det kommer svida för den som inget har gjort. Hoppas det ska bli en liten väckarklocka.
Kristina Tonskog

2012-07-14 | 20:34:19
Viktoria

Här är det tömma diskmaskinen o rasta hunden samt städa på sitt rum och dammsuga nere som gäller. Funderar dock på att gör en lista så som ni har det. Det blir liksom mer överskådligt för dem och oss. Tror jag ska rippa hela systemet faktiskt ;-)

2012-07-15 | 20:47:23




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!