Bästa frukosten


Om man vill göra Elsa glad så fixar man iordning hennes favoritfrukost, stekt bacon och kokt ägg. Idag var jag en extra snäll mamma och ställde mig och fixade detta.

Efter våran frukost kom min mamma på besök. Med sig hade hon en liten kyckling! Lillebror hade som en rolig grej lagt tre hönsägg under en ruvande anka. Och nu kom det ju en kyckling! Och eftersom jag har grejer till sånna små krabater här så får den flytta hit ett tag.

Annars myser vi mest. Är ju ett bra mysväder idag (regnar). Greta har tagit ett dopp och är för tillfället den renaste familjemedlemmen.

Ikväll är det skolstartsfest på barnens skola. Jag som är med i föräldraföreningen är med och anordnar detta. Det kommer finnas ponnyridning, tipspromenad, lotteri mm. Och ALLA pengar går till barnen. Tycker alla borde komma. Man kan ju tex ta med mormor och farfar mm.
Hoppas att regnet ger med sig till kvällen bara :/


Ny läggningstid


Fr.o.m. när man fyller nio år får man vara vaken till nio i det här huset. Därför har jag numera även en tjej med mig i soffan om kvällarna.
Elsa tar det hela riktigt bra. Hon har läggningstid kl åtta och brukar somna utan större problem.

Vad har ni för tider då barnen ska lägga sig?


Gnagaren


Hon tuggar på allt. Detta är det nya.


Man vet liksom inte hur


Men nu tar hon sig framåt... Eller är det bakåt?? Hur som helst så är hon inte på samma plats så länge. På något vis så förflyttar hon sig numera med hjälp av benen spretandes åt olika håll. Jag har inte riktigt fått kläm på hur det går till men något är det hon gör.


Det tar sig!


Hej vad det går. Jag kommer alltid in i värsta grejartagen när jag ska jobba. Jaja, nu är nästan allt färdigmålat, bara några hyllplan kvar. Kunde ta fram lite av golvet för att se hur det blir. Fått upp lite tavlor och ställt möblerna där jag vill ha dem. Men nu blir det paus i grejandet och istället iväg på jobb.

Imorgon blir det hemlisar och sen fixa mer i rummet innan det är dags att jobba igen.


En sida färdig!


Då var framsidan klar med tapeterna. Måste bara hitta några fina knoppar också :). Nu ska jag gå på sidorna.


Inte det roligaste


För det första. Jag köpte två ramar till Elsas rum idag. I dessa skulle jag sätta in de otroligt fina bilderna som jag fyndade på tradera. Problemet var att jag lyckades ha sönder ett av glasen. Jag får helt enkelt ta mig in på Ikea igen en annan dag och köpa en ny, men fram tills dess får det bli en trasig tavla.

För det andra så drog jag ikväll igång med Elsas garderob. Vad har jag gett mig in i??!!! Gaaahhh vad svårt. Särskilt när man inte har så bra verktyg att jobba med. Vet inte hur detta ska sluta. Allt blir skevt!!! Grrrrrr

Förutom detta så har jag haft en bra dag. Tummen upp för det!!


Första bussturen


Igår var en stor dag för Elsa, hon åkte skolbussen för första gången. Det var en mycket pirrig tjej som klev på bussen. Nu är hon ju jättestor! Så nu har man tre barn som åker buss. Kommer bli skönt att slippa köra på morgnarna.


En morgon promenad


Jag, Tjorven och Greta tog oss igår ut på en tidig morgonpromenad. Jag trotsade värmen och tog mina nya höstskor.


Vem behöver dyra leksaker


Jodå, hon är inte så oskyldig som man kan tro.


Klappa händerna när du är riktigt glad!


Greta har lärt sig att klappa händerna.


Jag är en dålig tjuv


Idag har jag omedvetet provat på den kriminella banan. Och det var ju ingen hit ,utan gav bara magont.
Hur? tänker ni nu. Jo det hela började med en oskyldigt besök på nordby och "gränsens barnbutik" (heter den så?). Hur som helst så gick jag runt där med Greta i vagnen i godan ro och kikade på rean. Ingenting föll mig i smaken så jag lämnade då butiken och gick ut till bilen för att det var dags att åka hem. Vad hittar jag i suffletten på vagnen (den hade varit nere bakom sitsen så den blev som en korg om ni förstår vad jag menar)? Jo en body hängandes på en galge!!! Kände handsvetten och magontet direkt. Jag har snattat!!!! Jag är en tjuv!!!!!! Jag kommer hamna i fängelse!!!! Nej det kunde jag inte leva med så jag gick (nästan sprang i ren panik) in till butiken igen. "Jag vet inte hur, men denna låg i min vagn och jag har inte köpt den" nästan skriker jag ut till de stackars butiksbiträdena. De tittade först på mig och jag han tänka att de måste tro att jag är galen eller nått. Men tillslut förvandlades deras förvånade uttryck till ett stort leende. "Tack! Vad snällt av dig att komma tillbaka med den" sa den ena. Den andra tog emot bodyn och gick och hängde upp den igen.
Gick därifrån med svansen mellan benen och kände mig ,trots deras goda bemötande ,som en tjuv.
Nej det där med att stjäla och ljuga det är inte min grej.
Så måtte min kriminella tid vara över.


Drar igång dagen


Då är vi igång. Jonte ivägskickad på fotbollsskola, jag har tagit emot en matleverans till motorklubben och nu skapas det i köket.
Funderar på att smita hemifrån men vet inte riktigt vad vi ska hitta på.


Gammalt och nytt


En gammal mössa från min babytid på en ny baby. Jag kan tänka mig att det är fler där ute som känner igen dessa mössor :)


Det ska börjas i tid


Äntligen är förberedelserna för vuxenlivet igång, eller det är väll alltid igång men nu har Jonte tagit steget lite närmare. Han har själv bestämt att han numera ska sköta sin egen tvätt!! Så nu har han tvättkorg på rummet och idag tog hand tag i första tvätten. Jag var med och instruerade och något jag kommer försöka lära honom (då det inte verkar ligga i männens natur) är att hänga tvätten rätt. Så att inte allt hänger i en klump och blir superskrynkligt. Jag menar, vem vill inte ha en karl som kan hänga tvätt. Han kommer få klasar av fruntimmer efter sig sen ;)

Hur som helst så är jag rätt stolt över honom :)


Titta vad man kan!!


Greta kan numera sitta långa stunder själv. Galet vad fort det går. Idag blev hon hela sju månader. Tänk om graviditeten hade gått lika fort och varit lika mysig ;) . Fast tur är väll kanske det, vem vet hur många trollungar man hade haft då, hehe.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!