En ny vecka

Tjohooo


Leka själv

Idag är det bara jag och Elsa hemma fram till 14.30. Vi har inte gjort något. Jag är verkligen jättetrött idag och Elsa är jätteduktig på att roa sig själv. Hon har bl.a. haft egen sångstund på spotify, lekt på sitt rum och nu sminkstund.
Är verkligen skillnad på henne och de stora vad det gäller fantasi och egenlek. De stora har ju nästan alltid varit två och blir helt lamslagna om de var ensamma. Men Elsa har alltid kunnat leka själv. Så det kan helt klart vara en nackdel att få barn tätt. Finns självklart fördelar också men inte med just detta, inte här i alla fall.



Lämna ensam?

Ligger vaken. Kan inte sova, hemska mardrömmar om inbrottstjuvar som hemsöker mig. Tycker det börjar gå till överdrift nu. Senast i helgen hade någon jag känner påhälsning, och då var de bara hemifrån 15 min.
Tänk om de slår till här hemma och något barn är ensam hemma. Fy jag får ont i magen. Men ska man behöva dra med dem överallt hela tiden för att man är rädd för tjuvar? Ska de stora inte kunna vara hemma 10 när jag åker till affären?
Vad ska man göra? Hur rädd ska man va?

Varför får polisen aldrig tag i dem?! Vad är problemet!


Inga katter på bordet...

Igår tog vi tag i årets lussebullebak, utan saffran. Jonathan gav upp nästan direkt då det inte gick som han ville.
Men vi andra kämpade på.


Hehe

Ja det är inte omöjligt


Ett hjälpande lyft

Numera måste denna gravida kvinna lyfta upp magen när hon ska kissa. Plutten ligger och trycker så att det inte går att kissa. Och då hjälper ett litet lyft. Har aldrig varit med om detta innan, haha.

Ett annat konstigt fenomen är också att armarna börjar bli för korta. Jag har varnat Kent att fortsätter de att krympa så vet han vad som gäller om jag sitter och skriker FÄRDIG!

Brösten kliar jag snart sönder. Jag har smörjt in dem med Hudlotion (niveas) innan men det hjälper inte. Nu jäklar går jag över till rejälare grejer, idomin! Hjälper inte det då får jag se mig besegrad och gå runt med kliiga bröst, treeeevligt.

Men vad är väll en bal på slottet ;)


Överraskning


En liten tur

Eftersom jag var så pigg idag så tig jag och Elsa en sväng till kyrkis i Tanum.
Där fick Elsa pysslat och målat många teckningar. Var bara tre barn och deras mammor där. Var håller alla hus? Kom dit om du går hemma med barnen.
Efter det blev det lite presentshopping på hedemyrs. Lillebror fyller snart. Välkommen till vuxenlivet säger jag bara ;) moahahaha. Berättar senare vad han får, vet inte om den busen är här inne och snokar.

Nu ligger jag på kökssoffan och vill att tiden ska gå lite snabbare. Är uttråkad och vill att K ska komma hem. Men han är och lagar vår stora bil. Jupp sönder igen :( . Hade varit bra om den fungerar sen ett tag efter att plutten kommer, annars kan vi inte ta oss någonstans hela familjen. Vet inte om vi får tänka om lite med bilarna sen och ha två som alla får plats i. Hmmm ja det får vi finula på.

Pöss!



Otrolig känsla

Tjohoooo. Kl 5.30 slog jag upp ögonen och kände mig pigg, PIGG! Kroppen känns utvilad. Har sovit jättebra inatt, bara kissat 1 gång. Vad hände? Skit samma, jag tänker njuta. Men inte göra samma misstag dom andra gånger och röra mig för mycket, blir ju alltid bakslag då ;) .
Nu avnjuter jag en varm kopp te, kollar runt på nätet och lyssnar på mix megapol.

God morgon mina fina!


Gnällkärring

Jag längtar efter att kunna röra mig igen. Jag hatar att se att jag går upp i vikt. I måndags när jag vägde mig hos bm så vägde jag det som jag gjorde när jag blev gravid. Jag vet att jag borde vara glad för att jag hela tiden legat på minus. Men jag är ju inte direkt smal och jag vet hur jäkla svårt det är för mig att bli av med kilona sen.
Jag trivs verkligen inte med min kropp nu, känner mig som världens fetaste kärring. Ser hur ansiktet blir fetare och jag känner mig ful.
Läste att man kan hamna i en känslomässig period nu i slutet. Så jag är väll bara normal helt enkelt. Men nu vill jag bara att hela graviditeten ska vara över. Jag kommer bli psykiskt dålig av detta. Jag vill kunna röra mig, ta en promenad om jag vill, orka umgås med vänner, sova på nätterna (vet att plutten kommer hålla mig vaken stundvis sen men när jag sover så kommer jag ligga precis som jag vill), kunna plocka upp saker från golvet, slippa kissa 2 gånger i h. Listan kan göras lång.

Jäkla gnäll är det på mig nu. Jag vet att det är pisstråkig läsning för er. Men vardagen suger just nu. Och jag har inget roligt att berätta.

Jo förresten, jag funderar på att ha en tävling här på bloggen. Vad tycker ni om det? Fint pris ska jag ha också :)


En nattaktiv plutt

Känns som om jag har blåmärken i magen, längst ner i magen. Jag är så öm. Och det gör det inte roligare när plutten får hicka stup i kvarten. Kl är nu 1.00 och jag har i alla fall fått sova 1.5h innan det satte igång igen. Smärta+trötthet gör än så känslomässigt svag. Man gråter en skvätt och tycker allt är skit. Jag bävar för när klockan kommer ringa 6.30 i morgon och man måste upp för att göra iordning barnen. Är ju runt 5 som plutten lugnar ner sig och man äntligen kan komma till ro, då somnar man så himla gott! Men då ska man snart upp, i hate it!
Något som oroar mig är att plutten ska vara lika nattaktiv sen. Jösses! Bm sa att så kan det vara men det behöver inte vara så. Bara att vänta och se.
Har också fått en oroande känsla av att allt inte står rätt till med plutten. Men så känner väll alla någon gång under graviditeten. Fy jag gillar inte känslan...

Nej jag får väll försöka få några timmar sömn till denna natten. Just nu blev det lugnt i magen så bäst att passa på.

Puss och kram.


Nära ett samtal

I eftermiddag har det varit jobbigt. Jag har haft förvärkar hela tiden. Dom började när vi bar hos mamma vid 15-tiden och sen kom de bara tätare och tätare och kraftigare och kraftigare. Slutade först ikväll när jag fått slappa i soffan ett tag, runt 20-tiden. Tänkte många gånger att man kanske skulle ringt in och rådfrågat. Men sa inget till Kent om de tankarna för då hade han ringt direkt ;) . Nu är det ju lugnare så det var nog ingen fara.


Bad hair day

Det kan man ju verkligen kalla detta. Hoppas resten av dagen blir bättre.


Lets party

Plutten leker med sin pappa, jag är inte lika road.
Plutten trycker ut foten och pappaKent trycker tillbaka ( inte med sin fot som tur är utan med sin hand). Och så håller dom på. Plutten vill gärna leka nu på kvällen och natten. "Hallå var är ni, var är festen" hör jag inifrån magen. " Nähä, då får jag väl festa ensam då" Och så drar världens dansfest igång.
Tur jag är van som bor granne med en festlokal ;) . Jag menar, en plutt som har fest kan ju inte mäta sig med festerna med 400 fulla Bullingar.

Hur som helst så är det himla kul när pappa hänger på och ja mamma hon får helt enkelt stå ut.


Skrämseltaktik

Efter detta med flickan i Gbg och att någon i Uddevalla och nu även i Strömstad har försökt locka med sig barn i en bil så var det läge att prata med barnen. Och just med en sån här allvarlig sak så är det svårt att säga det fint och på ett pedagogiskt sätt. Så vi sa som det var. Det finns onda människor som tar barn och de kan också döda dem. Man får ALDRIG sätta sig i någon okänds bil. Och man åker inte heller med folk man känner om inte mamma och pappa vet om det. Stannar någon och säger att man ska få godis, leksak eller något annat roligt så spring därifrån. Tjoa, gapa och skrik så andra hör er.

Tog dom det på allvar? Japp. Det blev till att trösta gråtande C och båda stora ville ha lamporna tända. Och så bestämdes det att jag kör ner dem till bussen eller till skolan nu ett tag.
De blev verkligen jätterädda och det gjorde så ont i hjärtat att se. Men varför ska man försköna vad dessa hemska människor gör?! Vi lever inte i en underbar värld och barnen måste få veta sånt här.

Har ni tagit upp detta med era barn?


Kvällsgym

Här får alla räkna med att hoppa in som strumpdragare. För om ni inte visste det så sitter stödstrumpor som en smäck och det är inte lätt att få av dem fast man inte är gravid. Och då kan ni ju tänka er hur svårt det är med en kalaskula ivägen. Sagt och gjort, familjen får kavla upp ärmarna och ta i för kung och fosterland. Ikväll var det Cornelias tur att visa vad hon går för.


Rullat

Går runt med tårar i ögonen. Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Har varit uppe 12 gånger i natt pluss att man har vaknat av att plutten sparkat. Då måste jag vända mig om och det är en hel verksamhet. Man får ta sats och sen ska luddar läggas rätt mellan benen och under magen. Förhoppningsvis blir plutten på bättre humör en stund och man får slumra till en stund. Ju mer den rör sig ju mer kissnödig blir jag och då är det bara att försöka rulla sig ur sängen.
Så idag ska jag hålla mig ifrån folk. Jag är på dåligt humör och kommer troligtvis bara gråta. Nej iväg med de stora och hopp i säng igen.

Över och uuuut!


Boar

Plutten kommer ha alla regnbågens färger :)
Tvättar alla små söta kläder och blir helt varm i hjärtat.


Otålig

Så fort det är frost så vill jag dra igång julmusiken och pynta hela huset. Jag älskar frost. För att inte uppröra min man så väljer jag att idag gå halva vägen. Jag sätter på julmusiken men väntar med pyntandet. Det är kärlek och respekt det ;) hahaha




Snart december :)

Tjohooo nu går det framåt. Längtar till december som jag tror kommer gå i en rasande fart. Känner mig trött men GLAD idag. Ska nog börja tvätta alla babykläder :) , myyyyys.
33 fulla veckor gjorda, nu går jag in i vecka 34. Heja mig och plutt!


Nära a......???

Jag: pust flås pust flås.....
Kent: har du en värk?
Jag: mmmm pust flås pust flås
Kent: var gör det ont?
Jag:* en låååååång utandning *(samtidigt svarar jag något otydligt).....
Kent: i arslet!!??
Jag:*suck* jag sa att den har släppt....

Sånt här får man stå ut med under förlossningarna också ;)


Det vände

La mig i ett par timmar och det gjorde underverk med ryggen. Plutten måste ha legat och tryckt på någon nerv?.
Så när kroppen fungerar, någorlunda i alla fall, så är det bara att sätta igång med all tvätt och julkortsskapande :) . Just nu tar vi en paus ute i det fina vädret. J har kommit hem och C är hos en kompis. Har det ganska bra just nu :)

Puss

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_50a0fc18ddf2b34f8300003a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2110651/images/2012/pic_50a0fc28e087c311e9691eef.jpg" class="image">


Börjar nog bli lite tungt

Natten har varit pest. Vaknar hela tiden av magont, illamående eller att jag bara behöver vända mig. Inatt har ju E som legat och tryckt på mig också varit en bidragande orsak. Somnade äntligen till ordentligt efter att K åkte till jobbet, är alltid så. Men då är det bara en timme kvar till de stora ska väckas och iväg till bussen. Vaknade efter denna korta men goa sömn med världens smärta i ländryggen. Gör ont när jag sitter, står och framför allt böjer mig. Så nu ligger jag i sängen igen, det verkar bli vila på schemat idag. E kommer bli så ledsen när jag berättar att det inte blir någon kyrkis. Fy nu kom det där dåliga samvetet igen :/ .


En underbar pappa

Är så otroligt glad att jag träffade K. Jag kände ganska snabbt att detta var mannen jag skulle leva mitt liv tillsammans med. Honom skulle jag få alla mina barn tillsammans med.
För mig som är skilsmässobarn har det alltid saknats något, en trygghet. Har alltid känt mig lite utanför. Har alltid avskytt men samtidigt älskat och avundats familjerna som varit enade. Har väl aldrig kommit någon av mina syskon särskilt nära under min barndom, fast jag har 5 st. Har fått uppleva många uppbrott och man har kastats fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Man har hoppat fram och tillbaka mellan vuxen och barn. Har fått sett och lärt mig saker som ett barn inte ska behöva bry sig om.
Har tillslut i vuxen ålder tagit ett val om att inte längre ta all skit och valt bort vissa personer som egentligen skulle stått mig nära. Ett val som jag ibland måste stå till svars för. Men ett val som har gjort att jag mår mycket bättre.
Jag har pga allt bagage bestämt att får jag barn så ska det vara med en och samma man. En ärlig och omtänksam man som vill mitt bästa. En man som kan beskydda mig och stå rakryggad. En man som aldrig skulle svika sina barn....... Och den mannen hittade jag. Med en stilla lyckotår ligger jag nu och tittar på denna underbara man. Tänk att jag tillslut skulle få känna den lyckan som jag i så många år bara såg i andra.

K jag älskar dig.....




Skrutt eller Plutt

Frågan jag ställer mig ikväll är; kommer Plutten eller Skrutten vara den största orsaken till nattens sömnlöshet?

Två som inatt, med största sannolikhet, kommer utöva judosparkar mot sin oskyldiga mor :/


Ge mig ett tips

Jag och mr tonskog tänkte försöka få en kväll för oss själva innan jul. Åka hemifrån utan barnen och bara vara. Vad kan man hitta på som inte kostar en förmögenhet?
Vi vet ju att efter jul kommer det inte ges något tillfälle för ensamtid på ett bra tag ;)

Snälla tipsa mig!


Gaaaahhhh

Jag blir galen! Jag får inte plats i mig själv!


Inte bara jul

Ska sälja grattiskort också, sånt är ju alltid bra att ha :)


Jobba jobba :)

Ska man stå på två julmarknader så krävs det lite kort. Inte säkert jag kommer få sålt några alls men ser ju lite roligare ut i alla fall om det finns ett gäng att titta på :)


Så sann

Inte lätt att gå i skolan då detta tyvärr är sanningen.


När inte alla vill leka

Dunk dunk dunk...... Små men bestämda och snabba steg hörs runt 4-5-tiden på morgnarna.
In till vår säng kommer Elsa inspringandes, lägger sig på kudden i mitten och sommar.

Vad som händer är att Keso väcker henne och tycker det är en bra tid på dygnet att leka, jage är kul!


Enbent

Inatt har jag haft jätteont i vänstra benet.

- jag kanske har fått en propp!
- jag kommer få amputera det!
- nej det värker nog av av sig själv...

Trodde att sista dagen var kommen. Men här är jag nu, fortfarande med två ben.

Nu känns det bara lite ömt. Skumt!


Mardrömmar

Har drömt mardrömmar om Romney inatt. Är inte jätteinsatt i detta. Men lite har man ju koll på och mitt val var helt klart Obama. Jag drömde att Romney vann och han var superelak och hela världen hamnade i krig. När jag vaknade var jag helt säker på att han hade vunnit. Men vilken tur att det bara var en dröm och att nu Obama får sitta kvar i 4 år.


Bra dag

Har haft en bra dag idag. Har kunnat sova en stund på förmiddagen efter att jag lämnat barnen. Tänk vad gott det gör med lite god sömn :) . Vaknade av att något stod och bankade helt galet på dörren (låser när jag lägger mig då det är mycket skumma typer som stryker runt just nu och våran "vakthund" troligtvis bara skulle tycka det var trevligt med besök). Visade sig vara J. Ojoj det innebar ju att jag hade sovit i 2h!
Har på eftermiddagen varit på utvecklingssamtal i 1,5h. Blir så när man har två i samma klass. Men gott att få det gjort på samma gång också, att slippa springa där flera dagar. Hur som helst så var allt bra och det känns äntligen som om det har blivit en bra lösning på allt som varit (några av er vet vad jag menar).
Kvällen har tillbringats med finaste mannen och tre mycket trötta barn.



Laddar upp

Har målat lite stämplar och gjort ett julkort idag. Tänkte försöka göra ett gäng julkort då jag ska sälja på en julmarknad tillsammans med mamma som ska sälja honung.


Går in i v 33

32 fulla veckor gjorda, nu går jag in i v 33 :). Har olika milstolpar så det inte ska kännas så segt. Nästa milstolpe är v35 sen v38 och sen 1 januari ;)


Plötsligt händer det

Jag har sovit tre timmar i streck i natt, tjohooooo.
Nu ska barnen väckas och köras till skolan. Idag är det min vilodag nr 1. Fast jag ska klämma in två utvecklingssamtal också.

Ha en fin dag!


Mina känslor

Vill bara klargöra en sak.
Jag är SUPERLYCKLIG över att vi ska få ett barn till. Jag älskar min familj.
Men det betyder inte att man inte kan må dåligt och känna sig nere för det.
Jag skriver av mig mina känslor här, behöver få dem ur mig. Det är inte alltid en dans på rosor att vara gravid. Jag vet att många har inte den lyckan att få uppleva detta och jag lider verkligen med dem. Men detta är mitt liv och mina kramper. Jag hade gärna varit pigg och smärtfri. Hade gärna arbetat så man hade bättre inkomst och tiden gick lite snabbare. Men nu är det inte så :( . Jag säger inte att någon annan ska tycka synd om mig, för det är det säkert inte för det kan ju alltid vara värre. Men jag kommer tycka synd om mig själv så mycket jag vill. Jag vill inte belasta någon annan med det och därför är det så skönt att få skriva av sig.

Så ja ,jag är glad för detta barnet, jag har längtar efter det i flera år. Jag skulle inte vilja byta bort det mot något annat!
Jag älskar min familj som alltid finns där i vått och torrt.
Är så lyckligt lottad som har så många fina vänner runtomkring mig.

Älskar er!
.........






Försök till vila

Ska nu försöka vila lite. Brukar inte gå så himla bra i vanliga fall, då plutten tycker det är tråkigt när mamma ligger eller sitter stilla. Det blir ett jäkla sparkande och knöande. Men just nu är det lugnt och jag har legat här i hela 5 min, tjohoooo.
Har varit hos bm idag och allt såg jättebra ut. Sockret var som det skulle (har blivit tillsagd att ta det försiktigt med sockret. Och jag gör så gott jag kan) och magen är lagom stor. Den har ju stannat upp ett tag nu och det är jag ju väldigt tacksam för ;).
Idag målade bm på magen så vi, jag och Elsa, fick en bild på hur plutten ligger. Elsa var mycket road av detta och hjälpte mer än gärna till med att måla :).
Plutten ligger med ryggen mot högersidan och huvudet neråt, långt ner. När den ligger så långt ner så var det inte alls konstig att jag har en massa förvärkar. Har ju känt att den är där nere länge, inte minst när den hickar. Och ibland tror jag ju att den är påväg ut :/.
Jag tror inte att jag kommer gå över tiden :( men hoppet är ju det sista som överger en, eller hur ;) . I morgon går jag in i ny vecka :)

Jahopp, nu vaknade plutten. Ska se om den går med på att jag byter sida.


Mysljus

Har tänt upp ljus både inne och ute. Tänk vad gott det gör för själen.


Trött och värdelös

Känner mig gråtfärdig. Jag känner att jag orkar inte mer! En känsla som infunnit sig den mesta av den senaste tiden. Jag är trött och har ont. Vill bara slänga över magen till Kent en natt och dag och få vila. Jag vill inte gråta för jag känner mig bara mer värdelös då. Är en dum mamma som inte orkar att barnen tar hit kompisar. Och jag är en dum mamma som inte låter dem ringa och fråga sina vänner om de kan leka då jag inte vill/orkar säga nej till att de ska vara här hos oss. Jag är en dum mamma som inte orkar bara glad och hitta på saker med barnen. Barnen är inte direkt nöjda med situationen. Och jag är rädd att de skyller allt på bebisen.
Jag skäms över mig själv när jag beklagar mig för Kent. Stackare som får dras med denna gnälliga och lata kärring.
Nej jag är inte ute efter sympati men jag slipper gärna frågorna om hur jag mår, för då finns chansen att det brister. Och jag ska orka 2 månader till :(


Fredagsmat

Nu har jag, Elsa och min mamma varit på trolleriuppvisning. C och J har gått trolleriskola i 3 dagar och idag var det avslutning. Jätteduktiga barn som lurade oss totalt.
Efter föreställningen följde C med sin mormor hem och jag och de andra två små busarna lyxade till det med en pizza :)


Höstben?

Finns ju uttrycket sommarben, blåslagna och skitiga barnsben. Men höstben, finns det? Jodå om man kollar in Elsas ben! Helt otroligt att alla dessa blåmärken får plats. Detta är ju bevis nog på att barnet aldrig står still ;)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!