Vårat matschema

 
På önskan från er fina bloggföljare så kommer här 4 veckors matschema för en storfamilj. Måndagar och Onsdagar är snabbmat, då är det träning och väldigt stressigt med tiden. Torsdagar har vi alltid fisk (på tisdagar får de fisk i skolan). Fredagar har barnen fått välja en maträtt och en efterrätt själva (Fredagsmyyyys).
 
V1.
Mån: Korv och makaroner
Tis: Karré, potatis och bunsås
Ons: Köttförssås och spagetti
Tor:; Fisksoppa
Fre: Lasagne + äppelpaj
Lör: Potatisgratäng och fläskfilé
Sön: Nötgryta och potatis
 
V2.
Mån: Korvstroganoff och potatis
Tis: Kycklingklubbor och ris
Ons: Köttbullar och makaroner
Tor: Unsbakad lax och potatis
Fre: Tacos + rulltårta
Lör: Älggryta och potatis
Sön: Köttfärslimpa och potatismos (hemlagad)
 
V3
Mån: Hamburgare
Tis: Skinksnitzel och potatis
Ons: Ungsbakad falukorv och spagetti
Tor: Fiskbullar och potatis
Fre: Hemlagad Pizza + fruktsallad
Lör: Paj
Sön: Dynamitsoppa
 
V4
Mån: Halv special
Tis: Kycklingfilé och ris
Ons Kassler och potatis
Tor: Fiskgratäng 
Fre: Hamburgare + marängsviss 
Lör: Kycklingsallad
Sön: Stek och Potatis
 
Det var det hele! Inget märkvärdigt utan mycket "barnmat"..
 
Puss och klem!!
 

På lika villkor?


Liten ligger i sin säng och sover. Jag smyger in och är så tyst att man kan höra en nål falla. Kryper försiktigt ner i min säng och lägger stilla mitt huvud på kudden.
"Skrik"
Kan ju glömma att få vila mig en stund. Greta verkar inte gilla detta med "på lika villkor". Räcker att hon sover så kan väll jag göra någon nytta istället.

Jahopp, back to business!


Pyjamasmamman


Körde barnen till skolan idag.
Cornelia: mamma du går INTE med in! (Hon ser på mig från topp till tå)
Elsa: nej mamma jag kan göra såhär istället (hon blåser iväg en puss). Du kan stanna i bilen.
Jag: men kör inte alla föräldrar sina barn till skolan i pyjamasen??
Cornelia: (ser ut att tänka "idiot")

Ja se dagens ungdom....


Ljus i mitt hus


Fyndade detta fina ljushuset på kompassrosens utförsäljningsrea förra veckan. Halva priset så jag betalade 150:- . Har länge kikat efter ett sånt här men de har alltid varit för dyra.


Vink vink


Hej hej mormor!
Jag har klarat mig från alla sjukdomarna som de andra i familjen drabbades utav. Hoppas du snart blir frisk så vi kan mysa.

Puss och kram


Matschema!


Nu jädrar i min lilla lödda! Nu ska det bli ordning på torpet. Nu har vi ett matschema 4 veckor fram och allt köptes in igår. Inga gnäll och söndergnuggade hårbottnar mer. Nu vet vi vad vi ska äta och behöver inte tänka mer på det. Så gött!
Barnen har fått välja fredagsmaten pluss en efterrätt. Övriga dagar har diktatorerna Kent och Kristina bestämt.


Smaskens


Greta har hittat sina händer och smaskar på dem så fort hon får chansen. Mumsimums.


Ett test


Var först fundersam för om jag skulle dela med mig om detta eller inte. Är livrädd att misslyckas och sen stå där med skammen. Men så är det ju bara ett test. Jag ska i 4 veckor, med start idag göra ett test. Detta gör jag för att må bättre, bli piggare, orka och få plats i ett par jeans (nu får man köpa en storlek större pga magen). Ja jag vet att jag just fött barn men jag vet också sen innan att min mage blir inte mindre. Jag vill veta om op är enda möjligheten. Jag har inget viktmål, inga mål alls faktiskt. Jag vill bara testa.
Jag ska under 4 veckor köra ett 17 min pass (som jag har på en app) varje dag. Jag ska också försöka undvika så mycket socker som möjligt.
Jag har idag börjat med att väga mig och mäta mig. Jag har mätt mage, lår och arm.
Jag ska verkligen försöka våga dela med mig om allt. Jag kommer skriva varje fredag om hur det har gått och om jag har misslyckats eller fuskat med något.
Detta är ingen bantning! Jag vill se vad lite träning (är ju bara 17 min) och inget socker gör med kroppen.

Eftersom jag inte fått rört mig de senare 5 månaderna av graviditeten så finns det INGA muskler och kondition kvar. Så nu efter mina första 17 min så skakar hela kroppen.

Mer uppdatering om en vecka!




Mycket bra dag


Barnen är feberfria och pigga och detta har firats med spenderande av månadspeng, fyndshopping, korvgrillning, middagsbjudning och gott sällskap.
Har varit helt underbart att lämna husets fyra väggar för en dag.
Tack Carro för idag!


Kan det vara slut innan skolan börjar


Hallåj!
Nu tror jag vi går åt rätt håll.
Inatt kom världens halsont och hoppade på mig och i morse kunde jag nästan inte prata. "Jo men hallå och välkommen mr halsfluss" tänkte jag då. Men efter halva dagen var jag typ symtomfri. Vad hände?! Nu har jag varken ont i magen eller halsen och jag står här som ett frågetecken.
C har haft feber idag med, men har inte klagat sen i natt på "ont i hela kroppen". Hon har varit piggare och tom orkar spela lite på datorn.
E ligger på gränsen till feber och är mest sur för att hon fortfarande är sjuk och inte får springa runt i alla snödrivor bäst hon vill.
J tycker väll att det är rätt tråkigt att vara fast här hemma nu. Han tampas fortfarande med hostan men den kommer nog hålla i sig ett bra tag är jag rädd. Kan tänka mig att halva klassen hostar på kapp på måndag då väldigt många har varit eller är sjuka.
G och MrT är fortfarande friska och jag kollar tempen på G varje dag bara för att

Har lite saker jag tänkte blogga om när jag får tid och ork. En ganska allvarlig sak och en för mig skrämmande sak ;)

Vi ses!


Besöka herr Mugg


Vad är det med mig? Som jag skrev i tidigare inlägg så mår jag inte prima. Igår hade jag ont i magen till och från hela dagen. Smärtan sitter vid magsäcken. Jag får inte behålla någon mat utan det rinner rakt igenom mig. Igår kväll kom febern, 38.3. Men efter natten så är febern borta men magsmärtorna kommer fortfarande och jag får inte behålla maten. Tycker inte det verkar vara någon typisk magsjuka.
Konstant hungrig! Men vet inte vad jag skulle kunna äta som fick stanna.
Så idag är Kent hemma för vab. Jag klarar inte att vara dålig och samtidigt ta hand om sjuka barn (ja för i natt kom Cornelia ner med hög feber, så inget miniläger där) och en bebis.

Nej nu ska jag ta och äta lite och sen besöka herr Mugg....


Sjuka hit och dit


Här råder sjukstuga. Jonte har legat med feber i 5 dagar, först idag som han är feberfri men brottas med en jobbig hosta. I förrgår insjuknade Elsa i hög feber och hosta.
Idag sen efter frukosten har jag tampats med fruktansvärda magsmärtor. Funderar på om det kan vara magkatarr eller så är det någon annan skit på gång. Bara det inte är magsjuka :/
Cornelia mår i alla fall bra och tur är väll det då hon ska på miniläger i morgon.
Greta mår också fint. Tycker nog dock att mamma är bra tråkig som mest ligger och kvider. Så hon pratar på och flinar upp sig, allt för att få uppmärksamhet :) Och visst lyckas hon.


Arvegods


Har fått låna ett bord från svärföräldrarna. Ett arvegods från Kents farmor. Jag blev så himla glad.
Det har fått en plats i vardagsrummet.
Enda problemet blir till jul när granen inte längre har en självklar plats. Men det tar vi då.


Min bääbiiis


Pluttisnuttplutt..


Bättre sent än aldrig


Kom på att jag ju kan sova med sport-bh (eller rättare sagt en sån där bh från tv-shop, you know) på natten och inte i dessa obekväma amningsbhar. Varför tog det mig 6 veckor att komma på det!?!
Nu känns det som man har kommit till himlen, jag kommer sova som en gud. Tänk er själva att sova med läckande bröst som vill smita ur kuporna så fort man lägger sig på andra sidan. De tar första bästa chansen. Men nu är de fast, moahaha!
Och ja självklart kan man amma med den, den sitter ju inte lika hårt som en sportbh så det går lätt att bara blotta ena sidan.

Så till alla ammor där ute: kör med tv-shops bh.
Till er som redan gör det: varför sa ni inget?!




Håll i båten... Nej jag menar hatten


Det nya är visst att ha en båt istället för hatt. Lite tveksam till hur det skulle uppfattas om jag vandrade runt i Bullaren med en båt på huvudet. Jag menar hade det varit ett gevär eller en traktor så hade de inte brytt sig, men en båt.... Nej då blir man nog klassad som galen. Så jag skiter nog i den trenden helt enkelt.


Hjälp från oväntat håll


Ja nu ligger man äntligen här i sängen. Kent började snarka 5 min efter att han la huvudet på kudden. Själv ligger jag och funderar på om jag ska hålla mig vaken 1 1/2 h till då jag ska ge J en Alvedon. Stackaren kom hem från skolan i går med massa feber. Idag har febern legat så högt som 40.1. Han ligger i soffan och ser inte mycket ut för världen, stackare. Hör nu att Elsa hostar , hoppas nu inte att hon också blir dålig.

Nu när det är bebis i huset och sjuka barn så blir det automatiskt jag som får ta tag i det och att hjälpa Kent att köra in ved till helgen verkar svårt. Tyvärr måste vi få in ved nu då det snart är sope rent. Men nu har jag fixat så Kent slipper springa fram och tillbaka därute själv. Världens snällaste Fredrik kommer och hjälper. Jag blev helt rörd när han erbjöd sig. Hur godhjärtad kan man va! Denna killen är en av min brorsas bästa kompisar. En härlig kille med massa humor och huvudet på skaft.


Smile


Plutten har kunnat le ett bra tag nu. Hon var lite tidig med det. Men det är svårt att komma ihåg att fota och att hinna fota :) Men nu har jag lite bildbevis

Hon gör att jag smälter


Det kallar jag kärlek


Min fina man kom idag hem med en bukett tulpaner, en liten bukett med någon annan fin blomma som jag inte kan namnet på och rosor att sätta i kruka. Pluss en liten påse med godis som är vald med kärlek, supersura! Det kallar jag kärlek det, hehe.

Tro inte att han inte fått något av mig. Eftersom vägen till mannens hjärta går via magen så har han bara fått godsaker :)

Glad alla hjärtans dag mina fina!


Sprattelbebis


Tänkte att jag lyckats lägga ner Greta försiktigt i sängen nu när vi kom hem från att ha lämnat barnen. Men se den ungen går ICKE att lura. Jag får allt lägga ner tanken om att krypa till kojs någon timme till och ta upp liten som ligger och sprattlar och pratar där borta i spjälsängen. Hör att de glada små tillropen börjar bli mer och mer irriterade. Så det är väll bara att börja dagen ( eller fortsätta menar jag). Misstänker att jag någon gång under förmiddagen ligger däckad och smådregglar i något hörne av huset, kan ju hoppas på soffan eller sängen.

God morgon på er!


Mögliga apelsiner


Ligger i sängen igen. Har kört tre barn till skolan och nu ligger jag och Greta här igen. Ligger här och känner lukten av mögliga apelsiner och gårdagens mat. Apelsinerna har bara kommit till dörren då jag inte orkar gå ut just nu. Maten står på bänkarna där vi lämnade det igår. Visst borde jag tagit hand om det igår kväll, meeen jag orkade inte. Då satt jag mest och ammade i soffan och försökte hålla mig vaken.
Dagens eftermiddag kräver mycket energi idag och jag är gööööörtrött efter natten då Greta varit vaken sen 3.30. Därför ligger jag nu här i min säng med halva bäddmadrassen hängandes ut över kanten och lakanet knappt på.... För jag orkar inte göra något åt det. Nu ska jag bara stänga ögonen och ladda upp batterierna.

Vet att jag inte är ensam om att ibland leva i ett kaos. Skillnaden på mig och vissa andra är att jag inte försöker dölja det. Hur är du? Försöker du lura andra, och kanske dig själv, med fantastiska fb-inlägg/twitterinlägg/instagraminlägg/blogginlägg? Ta en funderare på det du.

Pöss och godmorgon (natt)


Första semlan


Vilken dag, det har gått i ett. Den började lika stressigt som alltid när två stora ska till skolan och hinna med bussen.
Efter det tog jag och Greta det lugnt och gjorde så smått iordning oss för dagen. Elsa sov fram till 8.45 då jag tillslut väckte henne.
Sen har vi varit iväg till kyrkis där det idag bjöds på semlor. För duktiga mig var det årets första :) .
Efter det har vi spenderat tiden ute. Och tillslut kom de stora hem och höll oss sällskap.
Nu har jag äntligen landat i soffan efter att ha slängt i familjen mat. Bara jag och tjejerna hemma då killarna är på fotboll.
Operation fylla Greta har startat, på kvällen gör jag inte mycket mer än ammar.

Puss och kram!


Hej mitt vinterland

 
Vi har varit ute i det underbara vintervädret.
 
 

Liten 5v & 4 dagar gammal

 

Fotodax


Jag och mina två små fina småtjejer


Helluuuuu


Vi är fullt normala...


Var är flatorna?


Har just sett QX-galan. VARFÖR är det BARA bögar som showar? Var är flatorna? Det syns för lite flator! Är det bara jag som funderar på detta? Är alla flator tysta och försynta tjejer som helst inte vill synas? Är det bara bögar som vill vara lite extrema och synas på tv?

Det finns säkert några flator där ute som vill showa, och gör det säkert också, men varför syns inte de i media.

Sen en annan sak gällande homosexuella, främst bögar. De vill inte att vi ska tro att alla ligger med alla, att allt inte handlar om sex. MEN samtidigt är det mesta de gör i media sexrelaterat. De står ofta halvnakna på affischer osv. Är inte det lite konstigt? De säger ju emot sig själva.

Hur som helst så älskar jag er alla, vem ni än blir kära i. Jag lär mina barn att man kan älska vem som helst och en familj måste inte bestå av en mamma och en pappa. Men dessa saker har jag funderat på ett tag och undrar om fler har gjort det?

En annan som också funderat lite på detta är denna underbara bög http://gsonfunderar.se/2013/02/04/bogjavlar/#comments . (Eftersom jag bloggar från mobilen så blir det en länk) Gå in och läs! Jag följer hans blogg slaviskt :)




I am a Daddy and I know it

 
Kent fick denna skickad till sig. Hahaha. 
 
 

Det spelas på hög volym

 
Cornelias idol är numera Yohio. Han spelas dag ut och dag in. Är inte direkt förvånad då jag helt säkert tror att hon kommer bli en emo. Får hon väl gå loss på hårfärger och smink så är det kört ;) . Ja tiden får utvisa.
Yohio är ju på ett sett en bra förebild, att man ska få se ut precis som man vill. Sen vet jag inget om honom som person, men tror han är en bra kille som lever för musiken.
 

Vem behöver väckarklocka?

Vaknade av att det luktade surt. Kom på att det nog berodde på att axeln som jag låg mot var just den axeln Greta spydde ner inatt och handduken jag låg och snosade på är den jag torkade bort spyan med. Jodå vaknar man inte till ordentligt av det så vet jag inte vad.
Blir till att slänga sig i duschen tror jag. Men först inväntar jag andra illaluktande uppvakningsaromer från liten som ligger och grimaserar och avfyrar både små och stora skott i blöjan.

Goden morgen my fållöwers!


Surglad liten fis

Greta är sedan igår vaken mest hela tiden. Från att sovit 3-4 timmar i sträck flera gånger om dagen är det nu bara små powernaps. Hon vill gärna få uppmärksamhet när hon är vaken men hon får allt lära sig att ligga ensam ibland då jag måste hinna med annat. Så har det varit för alla barnen. Som nu när jag dammsugit och tvättat golvet. Då har hon legat i sin vagn och varit lite småsur.
Inatt har hon varit likadan. Vaken och sur för att man inte är uppe och går med henne. Men hon fick snällt ligga mellan oss och va lite småsur. Det är natten och då är det sängen som gäller.
Vissa kan kanske tycka att man är för hård men jag tycker det är det rätta och jag vet ju sedan tidigare att det lönar sig och ingen får några men av det :).

En vaken ,ibland glad och ibland sur, liten Greta :)


Fri amning!

Jag kan inte alls förstå dem som tar illa vid sig av att någon sitter och ammar sin bebis. Kan det bli något mer naturligt? Att vi som ammar ska behöva gå och gömma oss för att inte vissa ska bli stötta.
Eftersom vi åkte hem tidigt med Greta så fick vi åka in till Näl igen för bl.a. en läkarkontroll. Självklart blev hon ju hungrig när vi är färdiga med alla läkare. försökte att hitta en bänk som inte var mitt inne bland folkmassan (typ cafeterian). Hittade tillslut en i ett hörne. Trots att jag tryckte in mig i hörnet hade en filt över patten så fick man onda blickar.
Varför är det så "fult"att amma ,men att se nakna tjejer på tv och affischer är helt ok?! Vad är det jag inte förstår?
Visst jag går undan ibland för att det ska vara lite lugnare så att inte Greta blir så nyfiken på allt annat. Samtidigt är det en liten filur i min hjärna som säger att man ska "gömma"sig, men försöker inte bry mig om den.

Jag är för ett fritt amningssverige! Fram med pattarna morsor och ge er lilla guldklimp den mat den behöver.


MammaElsaGretaDag


Idag är det bara jag och småtjejerna hemma. Min förkylning har snart gett med sig, är bara lite snorig men inget jobbigt.
Funderar på vad man ska hitta på idag. Är sugen på att åka till kyrkis men vet inte om jag vågar ta dit Greta än. Börjar känna mig lite ensam här hemma nu och lite vuxet umgänge hade inte skadat ;)

Fy vad svårt. Vad ska jag göra?


Gissa!


Gissa vad detta är. Kan säga att de är mellan 8-10 cm långa och gjorda av plast.


Min förlossning, en månad sen idag


Jösses vad tiden går, jag hinner inte med. Vill stanna tiden nu och hinna suga in allt. För 1 månad sen var vi snart påväg till Näl. Mina värkar hade börjat så smått men jag vågade inte riktigt tro på att hon verkligen skulle vilja komma ut. Väl på väg så är vi de första på plats vid en singelolycka, där det sen visade sig att föraren var död innan vi var på plats, och mina tankar hoppade mellan liv och död, hur kort livet kan bli. Vi fick stannat andra bilar som fick stanna på platsen och vi fick ok från polisen att åka vidare. Var som om mina värkar knappt märktes av när jag stod där på olycksplatsen. Hela min kropp ville bara rädda mannen, som dessvärre var helt fastklämd i bilen och vi kunde inte göra något. Vi pratade om det hela vägen in och smått började värkarna göra sig tillkänna igen.
Vid 18 var vi framme och det var i korridoren värkarna drog igång på riktigt. De började så smått med 3 min mellanrum men var snabbt nere i knappa minuten emellan. Jag var i ett helt annat land, smärtans land, och allt jag yrade om var att jag höll på att dö. Jag var jättevarm och bm fick leta fram en fläkt bland sommarsakerna. Vet inte hur jag överlevde dessa konstanta värkar. Tillslut gick hjärtljudet på Greta ner lite och bm ville då göra hål på hinnan. Jag var då öppen 7 cm. Sagt och gjort, bm tog hål på hinnan så vattnet gick och direkt efter det skriker jag att "nu kommer den ut!" . "Vad bra svara bm". Och bara ett par krystningar senare (skrek som en galning som föder på film) var Greta ute (kl 19,51) ,full i skit! Hon hade väll blivit så stressad för att det gick så fort så hon bajsat ner sig på vägen ut. "Jag har gått sönder" skriker jag av smärta. "Det gör så ONT!". När bm sen kollar efter så har jag inga skador alls! Helt ofattbart så ont som det gjorde.
Eftersom hon hade bajsat i fostervattnet så var vi tvungna att stanna minst ett dygn. Men allt var bra så på andra dagen åkte vi hem.

Nu efter fyra förlossningar så föredrar jag en förlossning som tar sisådär 5h, INTE 2. Det är verkligen döden att ligga med dom smärtorna utan att kunna vila något emellan. Men tyvärr så får man ju inte välja. Är glad att hon kom ut och att vi alla mår bra.

Lilla Greta 1 månad idag


Elsas mellofavorit

Elsa hejade på denna låten. Tyvärr gick den inte vidare och tårarna sprutade.
Men innan det så dansade hon loss. Såhär är det ALLTID när det är musik på tv:n. Hon kan inte sitta still, det rycker i hela kroppen på ungen.


Gott gotti gott gott...


När man inte är på topp så uppskattar man middagsbjudningar mer. Idag bjuder svärmor och svärfar på pizza! Gott på alla sätt. Gott att slippa laga mat, gott att slippa disken och inte minst så smakar det ju gott :)

Första gången som Greta träffar sin faster.


Ingen förskönad tillvaro

Nös mig ut i köket och lyckades kisa såpass att jag såg detta!

Jag blundade genast igen och gick därifrån.

Ge mig styrka!!!!


Ni borde tacka mig


Idag tillverkar näsan så mycket snor att jag kan försörja en hel snigelfamilj i minst ett år. Solen lyser och det är klarblå himmel. Det är ju bra tycker ni. Det tycker inte jag. Så fort solens strålar når mig, och de letar upp mig hela tiden, så nyser och gråter jag. Jag kan slå vad om att årets finaste dagar infinner sig de få dagar jag är dunderförkyld. Det är inte ofta, som ni har märkt på solens frånvaro. Ni får ursäkta jag får helt enkelt bli bättre på detta med förkylningar. Ska jobba på det ;)

Hur som helst så gömmer jag mig på sovrummet med fördragna gardiner. Liten är också med och får bara gilla läget.




Nattliga funderingar


Tror det går åt rätt håll. Jonathan som varit hemma idag pga halsen känner sig bättre, likaså Cornelia. Det har inte klagats över halsont nått större idag, tjohooo. Elsa och Greta är inte lika förkylda. Dock har jag mått sämre idag med kliande näsa och hals och rinnande ögon. Men hoppas att det är bättre i morgon. Kent kom hem och kände sig hängig idag så det återstår att se om han också får en släng av skiten.
Var ju med Cornelia på vc häromdagen och visst visade det sig att hon har halsfluss. Men hon fick inget för det. Hon var inte tillräckligt sjuk. Har aldrig varit med om att de nekat till det innan. Ska hon då gå runt och smitta alla andra då? Jag har haft henne hemma hela veckan då jag tycker det är idiotiskt att hon ska smitta andra. Men tydligen ska de inte kunna bli nekade att komma till skolan om de har halsfluss som inte behandlas. Inte konstigt att C alltid får det då om så många går runt och smittas. Stackars C får ju det så lätt, man vet direkt att hon har det om hon har det minsta ont i halsen. Tycker i alla fall att barn alltid ska behandlas sen kan de vara strängare med oss vuxna. Men det är vad jag tycker.

Bara jag och G vakna. Väntar på att liten ska bli trött och under tiden funderar jag på just sånna här grejer.

Nattinatt mina vänner!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!