Har haft en toppendag idag för er som undr...

100media_imag065 (MMS)

Har haft en toppendag idag för er som undrar ;) , jag uppdaterar mer om detta i morgon :)


Klibbigt

Man klibbar ihop idag. Varm, varmare, varmast.
Vi trodde att det skulle svalna när vi såg jättemörka moln komma från andra sidan sjön. Men de orkade sig inte hela vägen hit. Istället satt vi på altanen och lyssnade på åskan och såg på blixtrarna som var längre bort. Och värmen den stannade kvar.

Då får man slänga fram slangen



Nu när barnen är avsvalkade så har de myst ner sig i soffan och kollar på Bollibompa. Själv har jag avnjutit en god lax och ska snart göra iordning allt för nattpasset, sista natten av två.

I morgon blir det invigning av altanen, då kommer många fina människor på besök.


På liv och död

Jonathan: Mamma mamma, det ligger en fågelunge här!!
Jag: Rör den INTE!!!

Går fram och mycket riktigt ligger den där på backen. Den ser ut att må bra och försöker ta sig fram i den ojämna terrängen.
Jag hämtar en skyffel (nu tror ni att jag ska ha ihjäl den) att lägger upp den på, sen ropar jag på Kent.

Jag: Kent!!!!!!!! Kom hit nu, det gäller liv och död!!!!!
Kent: Men jag kokar kaffe!
Jag: (IDIOT) Men det gäller ju liv och död, ställ av den förbannade kannan. (ni får ursäkta språket)
Kent: *Mutter mutter*

Tillslut kommer Kent och han får leka brandman och ta fram stegen och bära upp fågelungen till boet igen.
Svalorna är vi mycket rädda om här. För vad vore ett liv på landet utan svalor vinandes runt knutarna.


Dubbelmoral??

God morgon världen. Har sovit fram till 12 idag, ska ju jobba natt inatt. Sitter här vid köksbrdet och äter frukost och kikar runt lite. Ser då att Kent har läst på aftonbladet om mc-gäng i norge som har stått enade igår kväll för att hylla det som hände på ön (kan inte skriva namnet på den här datorn). Att de la ner all politik för den stunden och åkte gemensamt till stranden där man kunde se ut till ön.
Detta fattar inte jag!!!! De håller ju på med samma skit som den sjuka jäveln gjorde. De skjuter ihjäl varandra för att de tycker olika osv. Storhetsvansinne har de också, precis som idioten.

Nej mc-gängen tar jag då inget för.

Vad tycker ni??

För tidig födelsedagspresent

Cornelia fyller i slutet av augusti men idag fick hon en present. Hon har svävat på moln sen hon fick honom. De har gosat, inspekterat hennes rum och varit ute på gräsmattan på promenad.Och det är mycket noga att man frågar henne innan man får klappa honom.






Han heter (numera) Pelle, är 3 år och världens snällaste <3


Uj uj uj uj, nu jäklar blir de åka av...

Vad har jag nu gett mig in på??? Men jag ska ge allt, det kan jag lova. Om det hela går vägen så ska jag dela med mig om 2 veckor :). Om inte så gräver jag ner mig och känner mig som världens mest misslyckade människa..

Trollungen

Nu börjar tänderna flyga ur mun på Cornelia med. Hon tappade båda uppe inom loppet av 24h.

Här är det bara en som ännu kommit ut. Mitt söta troll!!

Släktbesök

Alltid trevligt när släkten hälsar på. Och extra roligt tycker barnen när deras kusin kommer.




Bilder från shoppingdagen

Bilder från idag


Fikapause i bilen. Helenas hemliga sockerkaka



Mc Donald på vägen hem. Cornelia var överlycklig


Spets, 2 kuddöverdrag, tyg till gardin i hallen och tyg till gardin till Cornelias rum


Fotoramar, glasburkar, lådor (från panduro)


HOME


Några väl valda ord


Shoppingtur till nya platser

Suget efter att spendera pengar flög över mig idag och jag frågade därför snällt Helena om vi inte skulle ta oss en sväng till Göksäter. Jag har aldrig varit där!!! Så sagt och gjort, Helena "offrade" sig och vi tog tjejerna med oss och for. Jag vet med all säkerhet i världen att hon INTE ångrade sig då vi stannade till på en loppis varpå Helena hittad sitt livs fynd. Tror nog aldrig jag har sett en så lycklig människa innan, hahahaha. Vi stannade också till i den där affären vid rondellen innan vi åkte vidare till Göksäter. Blev lite smått och gott på båsa ställena. På hemvägen stannade vi till på McDonald för att få i oss lite mat. Kunde då inte hålla oss helt borta från Kappahl som hade superrea på ett par koftor som vi båda nu är lyckliga ägare till. Eller vad sägs om 70:-/st istället för 270:-/st. Två fick komma med mig hem <3 .
Jag ska fota lite sen sen så ni får se :)

Puss och hej så länge!!!

Som jag har längtat

Ska snart gå och lägga mig, för då blir det snart måndag och jag ska äntligen få träffa Helena :)


Känna med musiken

Körde till Tanum förut bara för att köpa götta till filmen vi skulle mysa ner oss i soffan och se. Till och från Tanum lyssnade jag på p4 norge. Där kunde man sms:a in och lätta sitt hjärta (ang allt som hänt i Norge). Man fick också önska en låt. Så fort någon låt började så satte tårarna igång och rinna. Allt är så jävla hemskt!!! Tänker så på hur rädda barnen och ungdomarna måste ha varit, hur förstörda de som överlevde alltid kommer vara, hur hemskt och obegripligt det är för föräldrarna att ta emot dödsbeskeden........

Det här med musik, visst är det underligt. Men det är något med musiken som får mig att känna. Vet inte om ni förstår. Men tex när jag var dålig i höstast så kunde jag inte sjunga. Så fort jag sjöng så började jag gråta. Så mycket känslor kommer fram som jag inte kan styra över. Musik är därför något av det viktigate för mig. I musiken kan jag känna och uttrycka mig.

Så jag skruvade bara upp volymen i bilen och lät tårarna rinna.....


Altanbygge

Det är altan man ska ha!!!

Sakta men säkert går det men snart så.






Sleeping Beauty


Liseberg en måndag i Juli

Bilder från vårat Lisebergsbesök :)

Fina Lisebergskaninen                       Cornelia


Jag, Jonathan och Carro



Cornelia och Jonathan


Elsa och Jonathan


Kent                                               Jonathan och Cornelia


Jonathan


Elsa


Carro och Jag


Cornelia, Elsa och Carro


Två nöjda och trötta hjältar


Vilken värld??

Kollar nyheterna och ser och hör om allt som hänt i Norge. Man blir helt matt och fattar inte. Det är ju helt sjukt!!! Och man tänker ju på sina nära som arbetar där men som som tur är är hemma nu. Men de kunde ju lika gärna ha varit där. Stackars alla anhöriga till de avlidna i bombdådet och skjutningarna. Kommer nog gå och grubbla på detta inatt.

En natt från helvetet

Ja datorn är tillbaka men den vill inte ta emot bilder från min kamera, grrrr. Hoppas att min käre svåger kan förstå varför.

Jag har jobbat inatt. Ingen planerad natt utan kl 21 ringde de och sa att jag måste jobba för den som skulle jobbat var sjuk. Egojag tyckte så synd om mig själv att jag nästan började grina när jag gjorde iordning mig. Jag skulle ju ha mysfilmkväll med Kent och dagen efter (idag) skulle jag ju äntligen få träffa en fin vän. Allt förstört! Hade varit vaken hela dagen och var hopplöst trött. När klockan gick över 3 inatt så av jag nästan upp, det var helt klart den värsta natten.
För att hålla mig vaken på hemresan (som tar 25-30min) så lät jag bli att kissa innan så att jag satt jättekissenödig. Jag satte på det kallaste på ac:n så att jag frös och så hade jag på högsta volymen på radion. Det funkade!

Idag har jag sovit fram till kl 17!!! Och då vaknade jag tack vare att jag ställt klockan, annars hade jag nog sovit fram tills i morgon.
Nu väntar två nätter till (dessa var schemalagda) och min kropp undrar hur det ska gå. Allt blev helt fel pga av extranatten. 
Men inatt ska jag bli bjuden på räkor!! Snäll kollega som sa att hon skulle bjuda på det idag, mums :) .

Pissesur

Gick upp vid nio i morse och tänkte ta mig 3 timmars sömn nu på eftermiddagen. Jag ska ju orka vara vaken hela natten då jag ska jobba. Men icke då, efter 1 ½ h drar hundarna igång och får nått ryck och bara skäller och skäller. Efter det gick det inte att somna om. Så nu sitter jag här sur som ättika och undrar hur jag ska orka inatt. Jag får se det positiva, jag jobbar bara en natt.

Så för att få mig på bättre humör så kikar jag runt på mina bilder på fb.





Och nu kan jag inte låta bli att le :)

Förändring

Bläää vad trött jag var på min design. Letade därför upp denna, gratis :) . Tycker den är jättefin, men skulle vilja ändra färgen på texten i headern. Just nu är det lite svårt att se vad det står ;) . Men vi får se om jag fåt till det eller så får det helt enkelt se ut så ett tag, för i övrigt är den ju superfin!

Forts.

Forts. "Livräddare".

Mamman ringde till mig ett par dagar efter händelsen (jag hade ännu inte träffat dem), storasystern hade dagen inann berättat vad som hänt och mamman hade efter det försökt att nå mig. Hon hade legat sömnlös hela natten och tillslut på morgonen fått tag på mig. Hon kunde inte tacka mig nog och mådde fruktansvärt dåligt för det som hade hänt.
Kändes bättre när vi hade fått prata.  Alla hade gjort samma sak som jag utan att blinka. Så nu lägger jag det bakom mig.

Tänkte att ni ville veta :)

Ett ryck

En lust att tillverka kort kom över mig och jag fångade fort upp det och satte mig och tillverkade två stycken. Sen fick jag ge mig för Kent började bjuda på bullar mitt bland alla papper och dylikt. Grrrrr , så jag fick avsluta det andra kortet och packa ihop. Men skulle verkligen behöva ett helt eget bord som man kan få sitta vid själv.



Vet inte vem jag ska ge korten till men nu har jag i alla fall två liggande. Hoppas att de kommer utöka och att jag börjart känna mig biten av detta igen.

1 år idag

Idag för ett år sedan och vid denna tiden stog vi i kyrkan och skulle snart säga ja till varandra. Det pirrar i magen bara jag tänker på det. Jag tänker också på alla underbara människor som ställde upp och hjälpte till med allt. Utan dem hade det ju inte blivit så bra som det blev.





Och jag älskar honom lika mycket idag , om inte mer!



Fick present eller present och present, jag har allt skrapat ihop till det själv, pengar till en hotellnatt. På möhippan skrapade jag ihop hela 1500:- (Kent lyckades med ca 300, moahaha) och jag hade allt klarat att få ihop en slant till om det bara funnits mer att sälja, haha. Dessa pengar har tärnorna hållt i tills nu. Så nu har jag bokar två hotellnätter för mig och Kent i Örebro den 12-14 augusti. Jag ska på kickoff med house of lola då (bara ett par timmar) och tänkte varför inte stanna och se lite av Örebro när man ändå har tagit sig dit.

Detta hotellet blir det


Ska bli så mysigt!

Så tack igen mina tärnor :)

Efter två års väntan

ÄNTLIGEN!!!
Jonathan slog ut sina två framtänder för två år sedan och först nu tittar de fram.

Det är ett "Hallelujah moment" !!


Illaluktande uppvaknande

Vaknade till att det luktade (stank) av något starkt och frätande. När jag kommer ner sitter barnen vid tv:n och ser helt oskyldiga ut. Jag kan inte förstå vad det är. Men efter att jag varit ute med Tjorven och kommit in igen så kände jag verkligen att det var något. Fy vad det luktade. Kommer då närmare Elsa och får se hennes fingrar och tår.



Cornelia var lika fin :) . Skitungar!!! ;)
Men nu vet jag i alla fall vad det är som luktar.


Livräddare

Jodå Cornelia tog ett märke till idag, stolt som en tupp är hon och inte minst jag. Dom är så duktiga och ger sig på nya utmaningar hela tiden. Jonathan övar nu på at dyka och att hämta sand från botten på det djupa.

Idag fick jag hoppa i med kläderna och rädda en liten tjej. Jo det är sant. Jag ska ta det från början.
Jag och Elsa var lite längre ut på bryggan. Elsa kunde fortfarande bottna där och jag kunde tjuvkika lite på hur det gick för Cornelia. Då kommer en storasyster (mellanstadieålder) med sin lillasyster (2-3 år). Storasystern tar av lillasystern kläderna och låter henne bada. Föräldrarna ligger på stranden och tycks inte bry sig, utan helt lita på att storasyster har koll. Det är bara det att lillasyster har inga armpuffar och storasyster får något annan att titta på. Lillasystern hamnar då under vattnet och kommer inte upp. Då hoppar jag i och drar upp henne. Fortfarande ingen reaktion från föräldrarna på stranden. Inte heller storasyster verkar fatta vad som just höll på att hända. Jag förklarar för storasyster att lillasyster kom under vattnet och inte kom upp. Jaha, vad det enda hon sa. Så där stod jag genomblöt och ingen verkade bry sig. Jag funderade länge på att gå och prata med föräldrarna men gjorde inte det, något som jag ångrade så fort jag kom hem. Jag vet vilka föräldrarna är och ska prata med dem så fort jag träffar dem igen. Jag blev väll bara så chockad och så var simskolelektionen slut och jag hade tre barn själv att hålla efter och köpa märken till.


Känner klumpen i magen så fort jag tänker på det.....


Jag blir ruinerad

Barnen tar märke efter märke på simskolan och jag får snällt punga upp med 25:-/märket :S . Kul för ungarna som bara har märken i huvudet nu. De har gått tre dagar och har redan skrapat ihop en hög.

Jonathan:

Doppingen
Silverfisken
Silversälen
Grodan rygg blå


Cornelia:

Doppingen
Baddaren



Men jag får helt enkelt ta det :) . Jonathan lärde sig ju simma i Turkiet i September och har inte simmat så många gånger sen det, men han är en fena på det.  Cornela kan man säga att hon kan, problemet där är att hon simmar under vattnet , hihi. Men det är hon bäst på!

Nej nu åker vi till fjärde lektionen. Hej och hå!

Jag skriiiker

Vill bara skrika och funderar starkt på att åka långt långt ut i skogen där ingen hör mig och göra det. Är så trött på falska ljugande människor. Vissa tycks tro att man kan prata skit om mig till mina vänner och inte tro att det kommer fram. Varför vill personen umgås med mig om jag nu bara är så jobbig, jag fattar inte??!!

Ska nog ringa en riktig vän senare och fråga om den orkar med ett besök :)

Sommarlov vid stranden

En heldag på stränderna.

Jonathan


Elsa ger er en puss


Helena                                                    Hedvig


Elsa & Ronja


Cornelia


Bilderna får tala för sig idag :)

Blir en dag på stranden

Idag är det tänkt att jag och barnen ska vara på stranden, men varför är det så disigt??!!! Sol och värme kom, helst nu!!
Ska först hänga med en god vän på Östad sen blir det till att packa oss vidare till Sundshult och simskolan. Måste ändå säga att det är ju ovanligt fint väder för att vara simskolestartdag.
Är väll inte direkt på strandhumör, mår illa och ont i magen. Men nu med två ipren i magen så hoppas jag att det ska bli bättre. Så idag mina kära ser jag dundergravid ut, med det får ni ta, hahaha.

Sommaren 2010



Släktbesök

Min faster, min kusin och mitt gudbarn kom på besök idag. Det var minsann på tiden, hehe. De är ju en jättestor del av mitt liv men det sista har vi inte alls setts så ofta. De kommer alltid betyda allt för mig.
Jag är en urusell gudmor men kommer försöka ändra på det nu. Världens sötaste Albin måste man ju bara lära känna bättre.

Sötungen Albin


Min kusin Carro


Cornelia


<3 Albin <3


Vet att jag kommer bli mördad för detta. Men har man den finaste och bästa fastern i världen så måste man ju bara visa upp henne, eller hur!!!
Så här har ni min fina faster Lotta.



En dag att minnas

Gils night

I går var det utgång, girls only. Först några glas hemma hos mig (make och barn fick lämna huset för ett par timmar), sen räkfrossa på Macri och efter det Röde Orm.
Fick finbesök av finaste Helena som också var vår chaufför till Grebbestad. Hon kom med tre prickiga paket till mig :) , wiiiiii. Finfina saker som jag kommer ha stor användning för :)

Min "söster"


Helena <3


Presenterna :)
Plånbok, pinsett och örhängen. Hur bra är inte det!!


Längre kom inte kameran denna kväll, och tur var nog det, hahaha.

Jonathan 8 år

Jonathans födelsedag firades både hemma och på fritids men inget kalasfirande. Det blev några dagar senare. Då kom de närmsta i familjen och senare ska han få ha ett barnkalas, men tiden är inte satt än. Det blev lego, star wars och pengar. Allt uppskattades och nu ska det sparas till ett WII.

Förväntansfull 8-åring


Lek med farfar


Elsa


Kusin väntar på kakorna :)


Rulltårta skulle det vara och så fick det bli :) , med 8 ljus på!


Snart tar han väll studenten och flyger ur boet :S


Midsommar 2011

Midsommar firades hemma tillsammand med fina C. När C slutade jobbet så blev det sill och potäta och sen snabbt iväg för att dansa runt midsommarstången borta på Östad. Vi hann inte göra några kransar innan, men efteråt slängde vi ihop en till varje flicka. Jag gjorde min första "finkrans", med "köbeblomma". Fint blev det, men det tog sin lilla tid, haha.
Kalasandet fortsatte sedan hemma med dryck och god mat och framförallt i gott sällskap :)




Flätat hår


Danselidansdans


Elsa och C


Elsa


Jonte


Efter dansen var det lekar för barnen



Efter lekarnan delade Östads Livs ut en glass och en tom och jerry påse till alla barnen. Mycket uppskattat!!



Midsommarpuss!!!
Här ser ni min fina krans :)




Skolavslutningen

Cornelia slutade förskoleklassen och Jobathan 1:an, Finfin dag med barnsång i kyrkan och sen fika utanför församlingshemmet.

Hela ligan


Cornelia väntar på att bli fotad tillsammans med sina klasskompisar.
Helt House-of-lola-klädd :)


Flätat hår


Nyfrissad Jonte, fotbullsproffsfrisyr :)




(blogg.se krånglar så jag får inte upp fler bilder just nu. Men detta är ju mer än ni har fått ta del av det senaste i alla fall :)  )




Skitmascara!!

Sämsta skiten!! Köp inte!!



Världens bästa svägerska

Ååååå, fina svägerskan lånar ut sin bärbara till mig ett par dagar när hon ska iväg. Hur snällt är inte det då!!! Så snart kan jag blogga, MED BILDER!! Det ni. Håll utkik!!

Jag och  "svägerskan"  :) (kortet lånat av Katarina, taget på min och Hannas 25-årsfest)


Pösselipösspöss

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!