Promenaddag








Nu blir det såhär

Jag kommer börja länka till mig i mina kommentarer.
Man får länka till mig.
Men jag skriver nog inte ut nått på fb osv just nu.

Nu börjar det

Elsa har hostat i natt. Nu är hon så trött så jag får dra henne ur sängen. Hon måste ju upp eftersom vi ska köra iväg Jonathan och Cornelia. Men Elsa får allt stanna hemma från fsk idag, mys hela dagen.


Skulle bara byta ett par byxor....

Jag var tvungen att ta mig till Torp denna veckan också, byxorna jag köpte förra gången gick sönder efter en dag :( . Så jag skulle ju BARA byta dessa, hmmmmm. Ja jag skulle också köpa ett nytt dammsugarmunstycke.
Men som vanligt hittar man lite annat smått och gott när man inte ska ha nått.

Till Cornelia, hoppas hon gillar det. Jag älskade i alla fall att ha min kanin i koppel när jag var liten. Har iof aldrig testat på marsvin, de hoppar nog inte lika gärna, men det är nog roligt i alla fall.


Elsa hittar man alltid kläder till. T-shirtar och klänning på rea. Fleecebyxor ej rea men behövligt. Vantar, numera ett måste, börjar bli kallt. Vantar även till Cornelia. Allt utom t-shirtarna (H&M) köpta på Lindex.


Vantar till Jonathan. Sen hittade jag denna t-shirt på H&M. Jag gillar färgen och han lär gilla gubben.


Och till mig :) , En lång tröja och ett linne, H&M.


Plånbok till gubben <3



Shopp & hej!!!

Råd

Frågar er om råd.. Ska jag lägga ut min blogg för alla.. Ja den är ju inte låst men jag har inte gett den till så många. Ska jag kasta ut den eller hålla den för migsjälv och er?? Hmmmm
Jag är ju ingen hemlig människa som inte står för det jag säger.. Är ju en ganska öppen människa om jag får säga det själv.




Onyttig




Sitter och äter andra tallriken med onyttiga flingor. Det gör jag bara för att barnen, alla 3, har varit på skolor och förskolor idag och kräver därför ingen mat just nu. Men jag är hungrig och lat och tar det lättaste alternativet. Tänkte höra med Kent om han har lust att laga middag idag. Borde han fixa om han är smart... Snart har han ett mensande monster här hemma som är bäst att klappa medhårs... Ja han vet vem/vad han har gift sig med...

Höst på Naverstad 8







Tar på krafterna

De måste verkligen köra slut på ungarna på förskolan. Idag har Elsa varit där 8-14. Nu ligger hon på golvet och sover igen...



Den uppmärksamma läsaren ser också att hon har samma kläder som sist när hon somnade på golvet, hihi

Elsa grimaserar

Kent och Elsa har haft roligt med kameran






Ny vecka, Nya tag

Måndag morgon och barnen ska snart iväg till skolan. Blir jag och Elsa här hemma på förmiddagen. Vi har inget mer planerat än att jag ska ringa ams och säga att jag är 100% arbetslös.
Ikväll är det körövning, hoppas det går bättre idag. Jag älskar ju att sjunga så jag kanske borde försöka göra det oftare nu när man inte är på topp.

Apropå inget alls så blommar mina porslinsblommor, heter något annat för de kunniga men för mig heter de porslinsblommor. Alla andra blommor har jag ihjäl, men porslinsblommor har jag i flera år. Just dessa som blommar nu har jag lyckats hålla vid liv i 2 år.



Test

:) :(  :P

Hemmafix

Gjort det lite finare här hemma.
Rummet åvanför trappan har piffats till lite. Nu hoppas jag bara att Kent kan ta och avsluta projekt "måla räcket". Ska hämta bokhyllor hos Mikaela och Peter nu som ska stå där också =)

Övervåningen är ju ungarnas avdelning. Så där får man ha lite barnsliga saker. Älskar detta trädet och var bara tvungen att ha det, hihi. Jag hittade det på Tradera. 
Köpte några väggord på panduro i förrgår.





Fick också med dessa bland väggorden, dekoration till blomkrukor tyckte jag de passade till



Fjärilen

Tänkte visa min nya fjäril



Oj då

Fel på sidan. Grejade med nått och så försvann allt!!! Knepigt.....

Ska försöka fixa så snart som möjligt...
.......................................................................................................

Nej nu ger jag upp för denna gången... Ska slänga den bärbara åt ******* i morgon och sätta mig vid den andra. Då ska ni få se på grejer ;)
Kanske kan jag få en sak av Krille också, tihi. Då hoppas jag på att det blir toppen här sen....

Bara så ni vet...

Är helt arbetslös..
Vill inte prata om det för jag vet inte hur jag känner.....
Många blandade känslor...

Mini Tina

När jag var liten fick jag en leksaksmikrofon av mina systrar. Den använde jag flitigt vill jag lova. Stog ofta framför spegel och (tvingad)publik.
Nu har detta gått i arv =). Elsa springer och hämtar singstarmikrofonerna så fort jag sätter på bra musik (enligt henne).

Satte på disneyklassiker på datorn i köket. Och vips så kom hon springande och drog igång



Jobbiga saker är gjorda/ska göras

Har fattat ett jobbigt beslut, jag kommer inte jobba dessa tre dagar....
Jag har gjort ett jobbigt telefonsamtal, pratat med chefen......
Jag ska på ett jobbigt möte i morgon, till chefen......



.....

trycker alla som en pistol mot huvudet....

Sitter i sängen.. Borde ställa mig i duschen innan jag kryper ner under täcket... Men så mycket snurrar runt i mitt huvud. Jag ska jobba på torsdag, lördag och söndag... Jag har inget val.... Vi måste ha pengar.. Det värsta är att jag nästan bryter ihop bara på tanken.. Jag får skuldkänslor, de ska inte behöva ha mig anställd när jag inte klarar av att jobba, de andra får ju så mycket mer att göra... Men jag kan ju inte säga upp mig pga a-kassan.. Ja a-kassan va det ja.. mina uppstämplingsdagar är SLUT!! jippi =(!! Jag måste stämpla 65 dagar till för att få nya, då går jag ner till60% och får 75 nya uppstämplingsdagar.. Nu får jag börja tacka nej till jobb som ger mig mindre betalt än om jag skulle stämplat.. Detta systemet är ju helt sjukt!!!
Alla regler, skuldkänslor, måsten och panikkänslor trycker alla som en pistol mot huvudet.. Jag vet inte hur jag ska bete mig. Förutom att gråta och sova, dessa saker kan jag inte styra över..
Jag kan ju inte sjukanmäla mig nu, då blir ju jobbet tvugna att betala eftersom jag varit "frisk" i några dagar... Jag vet att chefen inte är glad på mig... Fy vad ska jag göra!!??
Och hemmet då?? Är helt ärligt en urusel mamma och fru just nu, ingenting får plats känns det som. Blir arg på minsta lilla, orkar inte vara social....


Det är svårt att "skylla" sitt beteende på någon annan, men så är det. En massa människor och händelser har format mig.... Jag reagerar som jag gör pga det... Men sen ska man kunna förlåta också... Och lära sig att läsa av sig själv och veta hur man ska handskas med sina "kriser".
Just nu klarar jag inte det, jag är arg, besviken och sårad... Vill bara skrika ut min ilska, vill ha svar på alla "varför" frågor.....


...............


Sleeping beauty

En dag när vi hade hämtat Elsa på förskolan så hittade vi henne såhär. Hon hade gått rätt in och direkt somnat på golvet. Snacka om att vara trött.
Lilla gosan



Skydd



Detta kommer snart komma hem i min brevlåda (inte telfonen, den har jag redan). Fick tipset fråm Peter och Mikaela, skal-man.se. När de hade beställt så hade det kommit dagen efter. Nu beställde jag väldigt sent så jag får nog vänta någon dag till.


Tog självklart en rosa, måste ju kunna hitta den i min svarta väska ;).


Blandade känslor

Hade sett fram emot att vara med på körövningen idag, sjunga blir man ju glad av. Men när jag stog framför kyrkan och såg informationen om att kören skulle ha konsert på Lördag, vilket jag inte fått någon iformation om, så kände jag mig så otroligt besviken. Sen kom ångesten av att behöva träffa alla. Ringde mamma som inte alls kunde förstå mig utan istället blev sur på mig. Gick inte ur bilen utan startade den igen och körde hem. Kände gråten i halsen och ångesten som dunkade i kroppen. Fy!!! Är jag verkligen redo att jobba torsdag och helgen??!!! Jag måste i alla fall testa....
Känner mig så värdelöööös!!

Alanya, Turkiet, 2010.09.07-2010.09.14

Vi lämnade hemmet kl 10.00 och var framme på hotellet dagen efter kl 1.00. Fy vilken hemsk resa. 2 otåliga barn, en massa väntan, ett skitflyg och en mardrömsbuss.
Tur att resten av veckan var toppen ;).
Vi hade inte våran kamera med oss så det är inte dom bästa bilderna, men de duger. Jag vet inte hur jag ska få bort datum och tid heller, hahaha. Datumet stämmer i alla fall, men inte tiden.
För er som missat det så var inte Elsa med på resan, därför inga bilder på henne ;)


Jonathan läser tidningar på resan till flygplatsen


Cornelia somnar lagom tills det är 10 minuter kvar


2 förväntansfulla ungar kollar in flygen


Barnen äter mat på flyget


2 timmar i en buss efter flyget. Jonathan somnar den sista biten


Jonathan kollar in hotellområdet första morgonen.



Cornelia är helt galen i vattnet


Tack vare syster så tog vi med oss simglasögon. Dessa använde barnen flitigt. Jonathan höll sig gärna nära poolkanten de första 3 dagarna


Kommandoran med stark egen vilja...


Min goa drink!


Vi träffade en jättemysig familj som vi ungicks med. Här har vi deras största son Anakin. Jonathan och han fann varandra på lekplatsen och var oskilljaktiga efter det.


Varje kväll var det "Minidisco" för barnen. En kille och alla barnen dansade 4-5 låtar, efter två dagar kunde man rörelserna.


4:e dagen åkte vi på en båttur, där fick vi frukost, lunch och frukt



Många och långa badstopp blev det


Här är karln som hade båten. Helt galen var han. Här dansar han för oss. Senare hoppade han från båtar och gjorde konster. Jonathan älskade det.


De lämnade en gubbe vid en grotta, sen körde vi runt och hittade honom på andra sidan. Där klättrade han upp för berget och dök ner.


Kent har bränt skallen, hehe


Cornelia fick denna av mig och blev superlycklig. Varje kväll skulle den vara på så hon kunde ha den på Minidiscot, hihi. Kolla in den vita magen, syns att hon hade baddräkt varje dag.


Jonathan fick en fotbollsdress


Näst sista kvällen


Poolen på kvällen


Hmmm, Kent blev uppdragen till magdans, moahahahaha


Sista dagen vid poolen



Efter båtturen så ville Jonathan vara som galningen och göra kostiga hopp och simma utan armpuffar! Och de gjorde han. Så nu simmar ungen!



Vår sista dag fick personalen för sig att ha Minidisco på dagen vid poolen. Mycket uppskattat bland barnen


Jonathan skakar loss!




Ja det var vår resa det. Ingen rolig resa hem, men det går ju alltid fortare hem ;).

Å visst har vi blivit sugna på att dra iväg igen, kanske om 2 år. Kostar ju en del och pengarna som sparas ska ju går till huset också. Men vi hoppas på en resa om 2-3 år, då ska Elsa självklar med också <3








Ny frilla

Kameran strejkade, så jag fick nöja mig med dessa bilder, haha. Jaja det är håret man ska kika på....





Våra sånger

Tänkte att några som inte var på vårat bröllop var nyfikna på vilka låtar det tillslut blev.


1) Ingångsmusik: From this moment on (Shania Twain), endast piano

2) Första sången Maria sjöng: Utan dina andetag (Carolina Wallin Pérez)

3) Andra sången Maria sjöng: What a wonderful world (Katie Melua)

4) Utgångsmusik: Du och jag nu (Niclas Wahlgren), spelades i  högtalarna 


Ni som har spotify kan ju söka upp låtarna där om ni vill.

Mysungar

Cornelia, Elsa och kusinen Fenix var med i kyrkan i Lördags.
Som vanligt är det mest Elsakort, hon älskar att bli fotad =)






Ett ja

I lördags var jag och Kent på bröllop till hans storebror. Grattis till er än en gång!


Resfeber?!

Har fått frågan i över en vecka nu, resfeber?. Svaret har vart nej. Jag har inte orkat tänka på resan. Fick ett ryck i torsdags och packade färdigt hälften, mest för att lugna Kent.
Har haft en resemardöm, så det är väll under sömnen som jag tänkt på det.
Men igår kväll kom den, fy kunde inte somna för att jag tänkte på allt som jag inte får glömma. Ja då borde man tagit fram papper och penna, meeeen det orkade jag ju inte, hehe. Somnade tillslut med en tro om att jag skulle känna panik idag.. Men nej, nu är jag som alla andra dagar, ingen stress här inte. Inte kommer jag ihåg allt som jag tänkte på igår heller.
Så vad ska man hitta på idag..??.. Vet att jag måste en tur till Tanum i alla fall. Sen får jag inte glömma Elsas fotografering kl 15 heller. Man får ju själv gå med barnet till enskilda fotot med barnen på förskolan, gruppfotot fixar personalen själva tack-och-lov... Förra året var jag med när de fotade gruppfotot. Då fick jag agera pajas, hoppa runt och göra grimaser (stavas det så??haha) allt för att få barnen att se glada ut. Och jo visst, jag klarade det galant! Men skönt att slippa det ansvaret denna gång ;).

Nu ska det läggas in kläder i garderoberna. Höres!

Frisk luft

Jag och Elsa har precis kommit hem från en långpromenad. Kanske inte långpromenad enligt andra, men för oss. Upp runt kyrkan och bort till affären för att köpa mjölk. Nu ska jag bara blogga färdigt sen blir det förskolan några timmar för Elsa.





Om man bortser från yrseln så var det en behövlig promenad. Elsa pratade hela vägen, förstår kanske hälften, hon blir bättre och bättre.

Måste dra!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!