Bättre sent än aldrig


Efter att jag fått skickat iväg Jonte till skolan så gick jag och la mig igen. Varför skulle trötta jag vara vaken då hela tjejligan låg och sov ;) .
Så atte .... jag gick ur sängen vid 10-tiden, gött för mig.
Efter frukosten drog jag igång dagens projekt, altanen. Cornelia fick agera barnvakt då Greta inte tyckte det var särskilt roligt att ligga i vagnen.
Fick gjort allt utom trappsteget ner till gräset. Det behöver tvättas, borstas och slipas lite till innan det går att olja.
Himla nöjd med resultatet i alla fall :) . Blir kanon detta.


Tröttisdag


Så var denna dagen tillsist slut den med. Förutom att jag sov eller halvsov (med ena ögat) hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen så har jag försökt vara lite social och hälsat på svärmor och svägerska. Förvisso satt jag mest i soffan där och halvsov gömd bakom en svallertidning. Det var först vid 17-tiden kropp och knopp vaknade till. Då drog jag igång och slipade altanen fram tills Kent kom hem och tog över. Jag dammsög upp allt slipdamm och drog över några brädor med tralloljan. Detta kommer bli kanon!! Oljade också in en hyllsektion som ska stå där med blommor och annat smått och gott på.
Nu är ju planen denna att jag ska fortsätta i morgon, helst på förmiddagen. Hualigen, hur ska detta gå med min trötthet. Men får tejpa upp ögonlocken och köra på, sen åka och fixa lite vitaminer ;)

Greta har haft tofsar idag. Hur sött är det inte då.


Vitaminbrist?


Gahhhh tröttast idag, och några dagar innan. Varför är jag så trött. Jag behöver soooool! Ögonen går i kors jag orkar ingenting. Blir ett kort inlägg så jag hinner innan jag somnar, IGEN. Snark!
Kanske får i mig för lite vitaminer? Är det c-vitamin jag ska ha för att bli piggare?
Nej nu somnar jag nästan. Måste avsluta.

Zzzzzz


Hon kan gott dela med sig....


Vad kommer Snövit säga när jag fått med mig Toker hem???


En dag innan


Har blivit morsdaguppvaktad i morse. I morgon hinns det inte med då vi alla är utspridda på olika håll. Fick njuta av skönsång, frukostbricka och ett hårt paket. Efter att ha öppnat det hårda paketet och till min glädje funnit två kokböcker så tog jag mig ut på altanen. Där har jag nu avnjutit min frukost och kikat igenom mina böcker :)

Trevlig lördag mina vänner!


Guld värt


Är verkligen guld värt att få till en liten siesta ibland. Så himla gott att lägga huvudet på kudden en stund.
Är nog en ganska trött person och att ha 4 busiga ungar gör mig inte piggare ;) . Så om jag får chansen så tar jag den. Zzzzzzz


Nya tag gör magen glad


Nu tar jag tag i detta med maten igen. Innan jag blev gravid körde jag med lchf. Eftersom "experterna" sa så olika om att köra lchf när man var gravid och ammande så har jag låtit bli. Men nu drar jag igång igen. Är inne på tredje dagen idag och jag känner redan skillnad, min kropp mår mycket bättre. Framförallt märks det på att magen inte längre är uppsvälld.
Förhoppningsvis kommer det även visa sig på vågen men det får ta den tid det tar. Nu gör jag detta först och främst för att må bättre och visst är vikten en del av det men inte det viktigaste.

Inte är det direkt äckligt heller. Massa mums mums får man äta.


Snart skallig


Tror helt klart det beror på amningen. Men frågan är ju denna; om jag fortsätter amma kommer jag bli skallig då??
Mitt hår faller av i drivor. Nu när jag känner på det så känns det tunt och jag tror minsann jag tappat hälften. Ja lite fåfäng är jag och håret vill jag ha kvar!

Har någon annat varit med om detta? Och kom ert hår tillbaka och i så fall hur lång tid efter??
Tacksam för svar


Nya ljudet


G har idag hittat ett nytt ljud. Älskade unge <3


Finns det hjärterum så finns det...


Kan tyckas onödigt med stor soffa när de ändå ska sitta i en hög, mehehe.


Jag håller mig uppe


Känns ganska bra just nu. En bidragande faktor är helt klart vädret, sol och värme. Jag älskar det! Bara att få strosa in och ut på altanen, tända grillen, hänga ut fyra maskiner tvätt som man samma dag plockar in och att barnen är ute hela dagarna. Jag är helt klart en sommarmänniska, har aldrig gillat vinter och kyla (endast dec med allt juligt gillar jag). Hoppas att jag i framtiden känner att jag kan lägga pengar på resor till värmen :).

Mer sol åt frun!!


Liten blir större


Oj vad fort det går. Nu vill hon minsann vara med mer och idag satt hon för andra gången i sin matstol och mumsade gröt.
Idag är en mycket varm dag och man märker att hon inte är van vid det. Därför gnälls det en hel del och ammas för fullt för att släcka törsten. Det där med att dricka vatten är ingen hit men vi övar :)


Lekstugeprojektet


Förstår ju att ni sitter som på nålar för att få lite uppdateringar om lekstugebygget. Om ni inte har förstått det redan så är det Kent och Elsa som har detta som projekt varannan måndag. Vad som också bör tilläggas är att inte hela dagen läggs åt detta utan kanske runt 4h. Under dessa 4h hjälper han också de stora barnen med lite byggen som de själva har kommit på. Sen hjälper ju såklart de också till med lekstugan, vilket ju inte alltid snabbar på det hela men det gör inget. Så det går inte i en rasande fart, men det står inte stilla ;) . Sist fick de på tak och takpappen, lagom till att allt regnande satte igång. Jag förstår inte så mycket vad gäller byggen men kanske att det ska börja kläs nästa vecka? Vi får se.


När samhället gör mina val...


Jag vill inte ramla ner igen, men nu är det verkligen kämpigt att hålla sig uppe. Vet inte hur jag ska gå till väga denna gången. Om någon bara kunde ta min hand och visa vägen.
Vissa av mina val gör ont i hjärtat och jag ser tyvärr ingen lösning. Vet också att jag längre fram kommer få göra fler uppoffringar och det gör att jag sakta håller på att gå i tusen bitar.
Försöker njuta av alla mina fina dagar men så ligger det där och gnager och jag vet vad som väntar och det tar så mycket av min energi.
Klumpen i halsen och andnöden gör sig allt oftare påmind. Varför blir det såhär? Varför klarar jag inte av att bara koppla bort vissa grejer och köra på.
Känner mig bara misslyckad när jag ska förklara för nära och kära. Jag hör ju hur banalt det låter. Men varför ska det kännas så förbannat mycket.
Vissa av er förstår, andra inte. Jag förväntar mig inte heller att ni ska förstå. Det är ju knappt att jag själv gör det.


Todaj


Idag har varit en bra dag. Kent har haft sin pappamåndag (föräldratjänst varannan måndag). Vi har varit på kyrkis i Bullaren där vi idag hade besök av Strömstadtidningen.
Det har varit en ganska varm dag med endast små stormbyar så att man har kunnat vara ute. Greta har därför kunnat sova ute i vagnen. Hon verkligen älskar att vara ute. Sov mycket och bara glada miner. Kent och Elsa (läs Kent) har fortsatt med lekstugebygget. Det går sakta men säkert framåt. Pausade lite i bygget och fikade ute på altanen.
De stora kom hem från skolan och vi grillade hamburgare till middag och satt ute och åt.
Kvällen har bestått av läxor och soffhäng.

Thats it! Pöss!


En del av mitt liv


Den äldsta och den yngsta i min lilla familj.


Vem bestämmer?


Vem bestämmer vem som har rätt att må dåligt? För visst är det väll alltid någon som har det värre? Ska det vara en enda person som får stå där och må dåligt då eller? Det kan ju bara vara mest synd om en person här i världen.
Jag har berikats med världens finaste och underbaraste barn, men jag får tycka att vissa dagar är jobbiga fast det finns de som inte har haft samma tur som mig.
Jag är gift med den bästa mannen som finns. Men jag kan ändå få gnälla på att han inte plockar bort efter sig fast det finns dom som är ihop med idioter.
Jag bor i ett hus men får ändå gnälla på att det är skitjobbigt att skotta infarten ,fast det finns de som är hemlösa.
Jag kanske är förkyld någon gång men jag får ändå tycka synd om mig själv trots att det finns de som drabbats av något betydligt värre.

Jag tycker att man borde tänka sig för innan man säger åt folk att sluta klaga och deppa för det finns de som har det värre, när det sen är de som sitter och gnäller.
Det finns ALLTID någon som har det värre.
Man kan inte gå och tänka på hur man hade gjort i en annans persons liv. Vilka val man hade gjort och hur tacksam man hade varit för vissa grejer. Man vet inte hur det är att leva någon annans liv. För inte hade du känt likadant om du inte hade varit med om det du hade gått igenom.
Visst ska man vara glad för det man har men att gnälla och må dåligt ibland det hör till livet. Så se inte ner på någon annan för att den för dig har ett mindre viktigt problem. Vi måste lära oss att acceptera varandra istället.

Detta har jag tänkt på länge. Så många tragedier som händer runtom i världen och bland nära och kära. Man funderar på just detta ,om jag får klaga och må dåligt över något över huvudtaget. Men man kan inte tänka så. Jag måste lära mig att gå igenom mina kriser och bli starkare av det. Visst tar man lärdom av andra men mycket måste man gå igenom själv för att förstå.
Man kan inte heller förvänta sig att alla ska förstå vad man går igenom och det måste också vara ok.

Hur ser du på detta?


Liten pratar


Nu är hon i full gång med att hitta nya ljud :)


Ett himla gnäll


Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Det är för mycket runt mig att jag knappt hinner med mig själv.
Ammar konstant just nu, vet inte om det beror på att G har någon tillväxtperiod eller att hon ska ha tröst för att hon är snorig. Ammar gör jag i alla fall MYCKET. Märker att mitt minne, koncentrationsförmåga och mitt IQ sugs ur mig. Går mest och svamlar och vet inte vad som händer och vad folk pratar om. Finns liksom inget komihåg.
Vill göra så mycket men jag orkar inte dra igång något. Nu är ju bara att hinna laga mat och plocka undan efter alla en stor bedrift. Vi har för mycket att göra nu. Att mannen är tränare tar en massa tid, det är träning och match varje vecka och sen all planering utöver det. Karln är ju också mycket insatt i grannsamverkan, ööö typ ordförande, och det har gått massor av tid till det nu det senaste. Sen är ju barnen så stora att de börjat med olika aktiviteter. En tränar fotboll och taido (3 dagar går till dessa), ett annat barn rider, går på miniorerna och börjar med fotboll nästa vecka (3 dagar sammanlagt).
Hemma står jag och får ångest för att det ser ut som det gör och att jag inte orkar räcka till.
Sen jobbar ju jag natt varannan helg också. Då är det inte mycket man orkar.

Nej fy vilket gnällinlägg detta blev då.
Jag är bara lite trött och då känns ju saker lite jobbigare än vad de kanske är. Är bara att börja vänja sig, snart har man fyra underbara barn som har olika fritidsaktiviteter :) . Man lär sig väll att bli effektiv tillslut.

Lilla G är i alla fall fortfarande snorig och att rensa näsan tillhör inte favoritsysslorna. Ska höra med bvc i morgon om de tror att det är en vanlig förkylning eller om vi ska kolla upp det. Hon har ju som sagt snorat i stort sett sen hon kom.

Puss och kram och Var rädda om varandra.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!