Var god håll tyst.

Idag kommer jag avliva personen som slänger ur sig ordet "knip". Är så förbannat trött på att höra det! Sluta genast!
Är inte på humör för att träffa någon och jag tänker därför inte ens prata med någon i telefon. Så låt denna bittra, ledsna och uppgivna kärring vara.


Dagsläget

Idag känns det inge kul. Har vaknat flera gånger i natt av förvärkar. Hela dagen har det varit ett jäkla tryck ner i bäckenet, tryck/blixtrar ner i benet och smålipat bara för att allt känns så jobbigt. 
Ja kanske är dessa saker tecken på att det snart är dags eller så är det inte så. Jag vet inte vad jag ska tro.
 
Om jag själv ska gissa på datum så tror jag antingen i morgon eller så kommer de få sätta igång mig efter 2 veckor. 
 
 

Pusslare

Elsa sysselsätter en mycket uttråkad mamma. Hur långa kan dagarna vara? Inte vågar man träffa någon heller då det går så mycket sjukdomar.


TÄVLING

Ja då tänkte jag ha en liten tävling. Den går ut på att du ska gissa dag och tid som Plutten kommer kika ut. Den som är närmast vinner. Det MÅSTE vara minst 15 st som är med och tävlar.
 
Så sätt igång och gissa!
 
  • Vilket datum?
  • Vilken tid?
  • Ditt för och efternamn?
  • När ni är minst 15 st som är med och tävlar så är tävlingen igång :)
 
 
Bf är 31 Dec. Jag har fått både förtidigt, gått över och blivit igångsatt innan :)
 
Vad vinner du? Jo denna fina sjal/halsduk från House of lola. Helt ny!
Jag står för frakten (om du bor i sverige). 
 
 
Ni kan vara med och tävla fram tills jag åker in. Har du kommenterat efter att jag åkt in så räknas du inte med. 
 
 
 Ni tror:
 
28/12-
29/12- Annelie Lönedal kl 16.31. 
30/12- Hanna Hannson kl10,30.
Helena Bruhn kl 11.30.
Maria Christensson kl 13,50.
Emma Hansson kl 22.15. 
31/12- Maggan kl 08,40.
Madeleine Månsson kl 9,45.
Anna Sameby kl 22,53.
Anders Ohlson kl 23.15. 
Henrika Andersson kl 23,57.
1/1- Sofia Axelsson kl 00.03.
Cecilia Kjellstorp kl 00,12.
Martina Edberg 00,37.
 Sanna Horvath 01,35
Viktoria Anneflod kl 04,25.  
Marika Lundblad kl 04,30.
Kent Tonskog kl 8,00.  
Ulrika Andersson kl 20.49. 
Majda Löfving kl 23,23. 
2/1- Elin Göthberg kl 02,00.
Jonny Andersson kl 03,46.
Ellinor Johansson kl 03,48
Lotta Arvidsson kl 04,33
Jessica Mellqvist kl 07.00.  
Mikaela Johansson kl 13,42.
Cornelia Tonskog 14,01
3/1- Josefin Ehnebom kl 01,20.
Jessica Udén 04,32.
Malin Jansson kl 10,30.
4/1- Emelie Ohlson kl 02,37.
Monica Hultengren 9.15 
Elin Kjellqvist kl 12,00
Regina Randa kl 17,47. 
5/1- Marie Claussen kl 02,50
Carro Karlsson kl 14,37.
Jens Juul kl 19,00. 
6/1- Marie-Louise Andreasson kl 03,27.
May Britt Alexandersson kl 15,37.
7/1- Martin Johansson kl 10,04. 
8/1-
9/1- Carro Alexandersson kl 04,50
10/1-
11/1-
12/1-
13/1- 
14/1 -

Väntan

Nu är det fem dagar kvar till nyår och till bf. Förvånar mig inte om plutt väljer att stanna två veckor över tiden och vi med våld tillslut måste dra ut plutt ur sitt trygga skrymsle. Det orkar jag inte! Är så trött på detta nu. Vill inte mer! Men det är ju som sagt inte lång tid kvar till nya året och alla säger "kniiip". Hmm jo det kan ni ju tycka. Själv börjar jag bli trött på alla skämt om att jag ska knipa och vira in mig i silvertejp mm.
Jag vill bara ha ut plutt och att allt ska vara bra. Är nojig för allt, en känsla om att allt inte står rätt till har funnits hos mig ett tag nu och den blir mer påtaglig ju närmare bf vi kommer. Igår började jag störtgrina efter att jag insett att plutt varit helt orörlig nästan hela dagen. Kent ringde till förlossningen och de sa att bebisarna har olika dagar då de rör sig mer eller mindre. Jag skulle knuffa ordentligt på magen och dricka iskallt vatten så skulle plutt nog vakna. Inget större hände men tillslut kom en seg liten rörelse. Vi fick nöja oss med det, skulle ju iväg och fira jul hos svärföräldrarna. Men oron fanns där hela tiden och gråten var inte långt borta. Plutten har ju under hela graviditeten varit superaktiv. Först när vi kom hem igen vid 22-tiden började knuffarna och sparkarna. Vilken lättnad!
Men oron hänger fortfarande kvar. Jag vill bara veta att allt är bra.
Hatar att vänta. Dagarna är låååånga och jag är trött och rastlös.

Dagens bittra sanning.



Julaftons början

Nu var julafton igång. Barnen är duschade och första klappen är öppnad. Alla barnen jublade åt sina klappar. Nu sitter de i köket och är fullt upptagna med att leka med sina nya saker. Även jag fick öppna min klapp från familjen. Ett jättefint soffbord som jag har önskat mig och min underbara man snappat upp. Älskar det!
Grannen har kikat upp med en julgrupp och en chokladask, mumma.
Vi har slängt ihop potatisgratängen som ska med och snart är det väll bara jag och mannen som ska piffas till. Men fram tills dess sitter vi nerkrupna i soffan i pyjamasen :)

God jul mina vänner!


Långt

Har kommit fram till att jag passar bäst i långt hår. Har genom åren testat många olika frisyrer, långt och kort. Mitt hår växer som ogräs så det har inte gjort mig så mycket att klippa av det. Men nu är det långt, så långt att jag fått frågan om löshår flera gånger, och jag trivs som fisken i vattnet med det. Dessvärre måste det toppas så måste se till att få det gjort, helst innan plutten kikar ut.


Stolt son och mamma

Jonathan har sytt en mössa i syslöjden och även flätat ett armband. Han är så stolt att han nästan spricker och jag likaså :) jättefint!


Ofattbart

Fel igen! Denna gången fick vi en soffa med olika tyger på kuddarna. Hur sannolikt är detta??? Tar i alla fall en månad att få de rätta. Jag blir så trött!


Nytt försök

Nu kom soffan från EM! Tjohoooooo! Soffan från trademax blev vi tillsist av med i måndags. Aldrig mer trademax eller dhl. Nu blir det EM för hela slanten. Trevliga folk och serviceminded.

Snälla soffa var hel!


Julklappsfyndat

Var med Kent till ett sjukhus strax utanför Halmstad igår. På vägen hem bestämde vi att ta en tur inom g-kås och inhandla sista leksaksklapparna och några saker till plutten. Då jag inte mår så bra av att gå så mycket så fickbok raka vägen till leksakerna/baby-avdelningen och sen ut igen. Gick snabbt och lätt och vi gjorde många fynd. Bl.a. denna ponnyn som Elsa önskar sig. Vi gav 199:- för den och sparade då 300:- . Nästa år åker jag ner innan jag börjar handla här hemma :). Detta året vågade vi inte chansa att jag skulle lyckas knipa tills den 17:e då vi ändå skulle ha vägarna förbi, hehe.



Försöker hitta lite ljusglimtar.

Skulle vilja få lite lust och ork att fixa och dona här hemma, men icke! Trött eller ont eller båda delar. Vill beordra familjen att göra massa saker men kan inte riktigt med. Orkar inte jag så kan jag inte med att klaga på de andra. Därför blir det inga julgardiner denna julen. Dammsugningen är en bonus om den blir gjord ett par gånger i veckan. Disken får då stå nån dag och tvätten kan vi snart pynta med glitter och dansa runt. Barnens rum ska vi inte prata om. Men det är inget jag ser så mycket av då jag undviker trappan. Jag hoppas verkligen folk har överseende med detta när de kikar in , och inte tycker vi är världens snuskigaste familj.

Mitt i all trötthet finns i alla fall lite glädje. Som på torsdagskväll då man är bortbjuden på en mysig tjejkväll. Eller på söndag då vi bjudit hit goa vänner att spela bingolottos uppesittarkväll (något vi gör varje år). Sen ska det firas jul i dagarna 2 :).
Bara vetskapen om att Kent snart ska vara hemma 1.1/2 vecka gör mig lite gladare.

Har idag packat om pluttens väska som ska med till bb. Och kollat igenom alla 50/56 kläderna. Lite mysigt är det allt :)
Tänk att jag snart har en liten bebis! Galet ju !


18 timmar

Igår runt 12-tiden drog kroppen igång med massa förvärkar. Trots dessa gav jag mig iväg på julbord. Där satt jag sen och gungade och pustade mig igenom den ena efter den andra värken. Kom hem ganska tidigt, runt 21.30. Då blev det bara tätare och tätare mellan värkarna. Kent, som också var iväg på julbord, kom hem vid 23-tiden. Vi som denna kväll/natt var barnfria hade sett fram emot att få sova gott , utan en snurrande 4-åring mellan oss, och en lång sovmorgon. Men icke då. Värkarna ville inte ge sig. Och kom nu mellan 5-30 min mellanrum. Tillslut ställde jag mig i en varm dusch och det började avta såpass att jag kunde sova mellan 1-3. Men sen drog det igång igen, gaaahhhh vad ont det gjorde. Vi kom fram till att ringa bb vid 7 om det höll i sig. Men halv 6 lugnade det sig och vi stensomnade och sov fram till kl 9.

Jag vill INTE ha det såhär i flera veckor :( Tycker faktiskt det är lite synd om mig nu.....


Beordrad vila

Har varit på mvc idag. Sockret håller sig bra (trots daimen, hehe), värre var det med blodtrycket 135/90 (skriver man så?). Så jag blev beordrad att vila. Om de blir tvungna att lägga in mig så är det bara vila som gäller där med och jag ligger hellre hemma. Bm fick också se mina sammandragningar som jag tampas med hela dagarna.
När jag fick en ny tid, 28 dec, så sa bm småleende "men då är du nog färdig". Ja vi får väll se ;).
Trots detta med vila så ska jag ikväll på julbord med jobbet. Det blir ett lugnt julbord på Trädgården i Strömstad. Ska bara sitta där och vräka i mig mat i omgångar (får ju inte plats så mycket åt gången). Ska bli roligt att träffa kollegorna också, var ju ett bra tag sen.

Pöss!


Bedrövligt

Idag är det ju som ni alla säkert vet Lucia. Men är det lucia i någon enda kyrka? Nej! Det har dom andra dagar. Bedrövligt! Jag hade gärna suttit i i en kyrka om myst med alla ljus idag på den RIKTIGA Luciadagen. Men se det går ju inte när det inte finns. Så nu sitter jag surt och kikar på ett lussefirande på tv. Hmmmmm


Ge mig!

Jag vill inte! Nu måste ungen komma ut för jag vill inte gå upp mer i vikt. Nu börjar jag verkligen oroa mig för vikten då jag känner ett begär efter daim. Jag MÅSTE ha daim! Tänk om detta håller i sig och jag går över tiden. Efter 4 veckors daimätande så kommer jag ju rulla fram. Inte är det bra för tänderna heller. Vad kan det vara i daimen som jag är ute efter? Om man kommer på det så kanske det finns fler alternativ att stoppa i sig.

Hjälp!


Uppsamlare....

Jag bara undrar.... Har jag möjligtvis berikats med hängpattar när man hittar pennor fastklämda under bröstet!?

Ska helt klart börja använda mina nya vänner. Kan ju förvara massa bra saker där... Blöjor, nappar, pennor, visakortet, telefonen.... Ja ni ser ju hur bra detta blir. Vem behöver skötväska eller handväska nu? Inte jag i alla fall ;)


Hormonsprutande

Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen! Ögonen går verkligen i kors. Och humöret är inte direkt på topp. Stackars barn i morse, måste be om ursäkt när de kommer hem. Men att börja en trött morgon med att ena barnets termobyxor är borta gör inte humöret något gott. Trodde att de kanske var kvarglömda på bussen! Just i dag som termometern visade 18 minus. Omg, bilen måste ju startas upp! Glömde ju helt bort. Så skrapa skrapa både på utsidan och insidan rutorna för att kunna ta oss till skolan. På skolan ligger termobyxorna! Vilken lättnad, men ilskan lugnar sig inte helt. Lämnar E på fsk och hittar inte vantarna som jag lagt på hennes plats dagen innan. Då de bara hade blivit använda en dag så känner jag ilskan bubbla igång igen. Börjar, tillsammans med en pedagog, leta igen alla barnens fack efter vantarna. Tillslut hittas den, hos barnet längst bort. Efter allt mitt muttrande och korta svar så kan jag bara föreställa mig vad den pedagogen tänkte om mig. " En galen hormonsprutande kärring som blir hysterisk över ett par vantar, stackars hennes barn". Ja så tänkte hon nog. Jag vet ju efter att själv ha arbetar på fsk hur svårt det är med alla vantar och strumpor som är överallt. Och att de lätt hamnar fel. Men idag var denna förståelse som bortblåst, min hjärna fungerade inte. Nu är i alla fall vantarna på plats , förhoppningsvis någon vecka till i alla fall.

Har lite uppdrag idag men först måste dagen startas om, jag lägger mig en timme....

Natti



20 dagar till bf

Bara tre veckor kvar :) nu kan den komma när som. Jag är väldigt färdig med att vara gravid. Kroppen skriker att den inte orkar mer! Jag har fått problem med "falsk ischias". Ingen riktig ischias men känns samma men beror på foglossningen. För er som inte vet hur det känns så är det som om någon har kopplat på ett elstängsel i skinkan och ner i benet. Sen sitter någon och roar sig med att trycka på strömmen då och då. Ont!
Det ploppar ut bebisar här och där och det enda jag tänker är "vad fuskigt! De slipper vara gravida mer". Dessa 8 månader kommer vara svåra att glömma, och tur är väll kanske det. Nu har vi snart 4 underbara barn :) och sen får det räcka, haha. Jag vill i alla fall aldrig vara gravid igen, det är en sak som är säker.
Om 4 år är jag tonårsmorsa och det kommer troligtvis ta på krafterna, hehe.


Inga frusna fingrar

Ja då har man varit iväg och fått hittat en hög med vantar. Barnen fick två par vantar var och jag slog till med en mössa till mig :) , hittar ju inte mössan jag köpte förra året :(.


Stickad värme

Min mamma, barnens mormor, har stickat en mössa till C. Så himla fin! Vit med en blå rand nedtill och sen en blå stropp på toppen.


Härliga fredag

Jag vet inte varför men få fredagar när det bara är jag och tjejerna hemma så är dessa bästa vänner och de leker som aldrig förr. Förstår inte varför de inte alltid kan vara det. J är ju inte den som lägger sig i deras lekar så jag får inte ihop det. Men men , jag får nöja mig med en dag i veckan som det är mestadels glada miner :).

Idag ska vi ut på vantletartur. Hörde att de hade bra priser på sportshopen. Förstår mig inte på de föräldrar som köper handskar till barnen för 300:-/st. De slarvar ju bort dem eller blir "bestulna" på dem i skolan. Nä jag har då inte 2000:- att lägga på handskar för att barnen ska ha två par var.
Men bra pris på sportshopen får jag hoppas :)


Hålla det inne

Är en skitdag idag känner jag. Är deppig pga en massa saker som jag gärna hade skrikigt ur mig, men kan inte. Jag känner mig arg, ledsen, besviken och ensam.

Ska lägga mig en stund innan jag drar igång med alla tråkiga måsten.

Bye bye...


Avsluta med lite julmat

Har dragit lite mascara på fransarna och slängt på mig rena kläder. Nu är jag redo för årets sista styrelsemöte (skolan) som ska avslutas med lite julmat :)

Hoppas ni får en fin kväll


Under 30

Tihi


Felbedömning?

Jag och Kent tittar på min kalaskula och sen på varandra.

Jag: jag tror de har sett fel på könet... Den här magen ser ju inte ut som en sån mage......

Kent: tror jag med, moahahaha

Jag: men jag som köpt massa grejer nu som ju inte alls passar i så fall.

Kent: moahahaha

Ja vi får väll helt enkelt se.....




Trött tröttare tröttast

Jag får knappt upp ögonen idag. Hur kan man vara så trött. Jag går runt i en dimma. Tänkte gå runt i min pyjamas hela dagen men bristen på frukost och en vrålhungrig Elsa tvingade mig att byta om och ta mig till affären. Funderar starkt på att svida om till pyjamas igen, men vet inte om jag orkar ;).
Ni ligger vi i soffan och jag försöker vara lite social och svarar "mmmmm" eller "jo visst" ibland när jag hör att Elsa frågar något.

Något som slog mig nu när jag ligger här är att vi nu med en ny liten familjemedlem utökar åren med barnTV. Jag är INGET stort fan av alla dessa skitprogram, men vad gör man inte för sina barn ...

Nej nu ska jag hitta tändstickorna så jag får upp ögonen en stund.

Pöss




Första advent

Nu är det äntligen december! 3 veckor till jul, tjohoooo. Och förhoppningsvis strax över 4 veckor tills plutt kommer ut. 2 veckor tills nya soffan kommer. 1 vecka till luciafirande. Är gott när mam har saker att se fram emot. Den här veckan innefattar styrelsemöte inkl julmat, "hemligt" möte, julmarknad och sist men inte minst luciafest. Så veckan kommer nog gå fort :)
Ikväll myste vi in första advent med glögg, pepparkakor och lussebullar tillsammans med vänner. Har blivit en tradition på första advent :). Denna gången var det vi som höll i det.

Hoppas ni har haft en fin dag


Nära döden

Nu vet jag nästan hur det känns att frysa ihjäl. Det är inte något jag önskar min värsta fiende.
Jag och min mamma har stått ute i 4h och sålt grejer på en julmarknad idag. -10*c och dåliga kläder (kommer ju inte i så mycket just nu) och ganska stillastående (kan ju inte hoppa och ha mig utan att få ont). Jag hade så himla ont i kroppen i slutet och ihoppackandet var en pina då minsta rörelse var smärtsam. När jag väl hade lyckats köra hem med min stelfrusna kropp så fick Kent hjälpa mig av med alla kläder och putta ner mig i sängen. Två täcken, en varm kramgo man och 4h senare kunde jag börja känna värme igen. Jag säger bara; ALDRIG igen!
Till det hela hör det till att vi INTE fick info om att vi skulle stå ute utan vi var helt säkra på att det var inomhus som gällde. Dåligt betyg till arrangören! Grrrrrr. Här ringer mamma som inte är här ifrån och säger att hon vill ha bord och så får hon ingen större info om vad som gäller.
Det stället står jag INTE på igen. Punkt!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!