Presenten och bordet


Här ser ni vårt nya bord. Kent har bara lite på benen kvar att fixa. Sen ska det fixas färdigt med bänken och sen köpas fyra stolar. Efter det säger jag tada! Här ser ni också den superduperfina presenten från C och T som jag lovade att visa.


Min födelsedag idag


Är min födelsedag idag, i hela 1h till :). Har haft en bra dag och fått fina paket. Av familjen fick jag blomma och riktiga fristads snickarbyxor, av Carro och Tommy fick jag en jättefin "fågelbur" med blomma i och av mamma-Lasse-Daniel-Isa-Jens-Henry fick jag pengar till en gräsuppsamlare till åkgräsklipparen. Kanske ni inte trodde om mig, att jag hade sånna här önskningar. Men se så är det. Nu ska det samlas gräs och snickras för fullt! Och den superfina "fågelburen" pryder det nya bordet. Tar och slänger in en bild i morgon, löööövar.

Pöss och hej så länge och tack för alla fina grattishälsningar jag fått under dagen. Löv jo ål!

Bjuder på en Greta som idag har fått smaka på en majskrok för första gången.


Blått


Eller turkost om man ska va petig. Har fixat vaxduk (igen) till köksbordet. Vårt bord får ta väldigt mycket stryk och det ser för jäkligt ut just nu. Spelar ingen roll att vi slipar och oljar in det. Tar ju bara någon månad så är det snustorrt igen och suger åt sig allt. Vill ju få det målat, men fram tills det blir gjort så blir det vaxduk :).
Blev ju himsket pent.


En himsket bra midsommar i alla fall


Å jodå visst blev det en himsket trevlig midsommar i alla fall :) .
Jag började ganska slappt med att köpa blommor att ha till flickornas kransar. Men jag gjorde dem i alla fall själv :). Efter det, blev väldigt stressigt, åkte vi till mamma på midsommarlunch. Men det var inte länge vi kunde stanna då vi skulle hinna tillbaka till 15 för att hinna med dansen på östad. Så där blev det dans, lekar och godisutdelning.
Sen var det hem för att slappa lite innan det bar vidare till Hanna och Jakob för grillning och umgänge. Himla mysigt!
Tack mamma för maten och tack H och J för att vi fick komma hem till er.
Nu kommer jag utan tvekan att somna gott. Om bara den där flugan vill sluta trakassera mig........


Med blommor i håret


Mina fina midsommarflickor


Midsommar?!


Ja då var det midsommar?! Känns som en helt vanlig dag. Har inget mer än grillning hos goda vänner ikväll inbokat( vilket ju inte helt fel). Är naaada taggad för midsommar.
Funderar på om man skulle dra igång ett eget midsommarfirande hemma hos oss nästa år. Men vet inte om någon skulle vilja komma.
Jaja mitt morgonhumör är inte det bästa och så känner jag mig ganska ensam. Men det ger nog med sig under dagen.

Glad midsommar på er då får man väll säga.


En bra början


Greta har varit väldigt snorig det senaste och nätterna har därför varit jobbiga. Men i natt har hon sovit i stort sett hela natten. Mat först vid 7-tiden och sen somna om fram till 9.45! Så nu är vi utvilade, gött.
Barnbidragsdag idag = skåpen tomma, måste storhandla. Men jag tror inte det bara är vi som ska handla idag :/. Frågan är ju vad alla norskar gör i Strömstad redan idag, de firar ju inte midsommar och alla har väll inte redan semester. Har nämligen fått inside information om att det kryllar av dem i Strömstad idag.

För övrigt så klappar jag mig själv på axeln. Jag ställde mig på vågen idag och den visade - 4 kg!! Och det märks på byxorna :). Har nu två par byxor som är förstora och ett par som sitter perfekt.
Har ju gått lite för fort nu i början. Mitt mål är 2kg i månaden. Men framförallt att må bättre, bli piggare och orka mer. Jag har ju tidigare skrivit att vikten just nu inte är det viktigaste men -4 kg gör mig glad :)
Så en klapp på axeln är jag mer än värd efter att ha klarar hålla mig borta från massa godsaker. Vissa dagar är ju bara skitjobbiga, andra går som en dans. Det jag har mest sug efter är chips. Jag ÄLSKAR chips! Vet att jag inte klarar att bara ta ett par stycken så det är bäst att låta bli helt.
Några kilo till och jag kan snart börja köpa "vanliga" kläder :) heja heja.


Beror på när man ser på det


Man har ju hört uttrycket "beror på hur man ser på det". Tycker det vissa gånger passar bättre med "beror på när man ser på det". Som idag. Elsa skulle duscha och bada. Jag såg till att fixa hårtvättandet direkt så jag skulle slippa allt mas när ungen bara står och skriker att hon vill ut. När det var gjort så fick hon bada tills vattnet blev såpass kallt att det inte längre var en behaglig upplevelse. Cornelia är inne och kikar till henne och allt är frid och fröjd (tror jag). Elsa ropar tillslut att hon är färdig och att den slaviska mamman kan komma och torka. När jag tar henne nära och ska borsta håret så känner jag en bekant lukt.... Blöt hund!! "Elsa har du lekt med hundschampoot?" ."Nej det var Cornelia som tog det i mitt hår".
Om jag tyckte att det var roligt just då?? Nej! Men nu när jag ligger här och tänker på det så är det ju lite roligt. Jäkla ungar till att hitta på hyss!


Men såatte, jag är inte bitter.....


Som om jag möjligtvis en liten ynka millisekund hade en förhoppning om fint midsommarväder. Kanske så att jag hade det, men den krasades ju liksom direkt. In your face!! Moahaha hånskrattar den svenska sommaren åt mig. Men se jag är inte bitter.... Inte alls....


För övrigt är det ganska synd om mig


Jodå, att det är! Blev ju förkyld för två veckor och två dagar sen (klart jag håller räkningen). Har snytit mig sedan dess, dock lite mindre nu de senaste dagarna. Har ju därför trott att jag är på bättringsvägen. Men oj vad fel man hade! Pang! sa det igår kväll när jag kom hem från hlr-kursen. Mina bihålor fylldes till det yttersta så jag trodde att hela skiten skulle sprängas. Fick det tillslut att släppa liiite (så att jag kunde somna) med hjälp av nässpray. Men idag har det varit bra jobbigt. När jag väl kunnat snyta mig så är det inte vanligt snor kan jag lova er, mina fina kräkmagade bloggvänner. Nä tänk er saltade mördarsniglar!! Och ont gör det, mest på min vänstra sida.
Fick pga av smärta ta mig till mitt eget lilla apotek här i Bullaren, svärmor, så jag fick utskrivet några renexintabletter.
Funkade väll som så att jag en liten stund kunde snyta ut tre sniglar till och sen blev det stopp!
Nu ska jag försöka sova. Om jag lyckas så lär jag snarka (mycket mer än vanligt) och lär bli mycket irriterad om min käre man kommenterar det.
Men bortsett från det så lever livet ;)




Gick ju fint!


Jag vet ju att det går bra bara tiden är inne, men det är fram till dess jag blir panikslagen och ångesten håller mig i ett järngrepp. Fick i alla fall plockat undan det värsta och tillslut kom dom ju. Och mysigt var det. Vi fick tom slängt barnen i sjön.
Tack för idag finingar.


Bort dumma ångest!


Hoppas mer än vanligt på att det blir fint väder i morgon. Jag försöker att låta bli att få ett smått sammanbrott. Jag har jobbat denna helgen vilket innebär att jag typ inte gör något här hemma. Så nu ser det ut som ett bombnedslag! Och i morgon kommer fina kusin med kusinbarn på besök. Vet att de inte är direkt känsliga utan det är jag som är idiot. Så nu hoppas vi på fint väder och mycket utevistelse. Då kanske mina nerver kan lugna sig lite och ångesten försvinna.
Hej hopp! Och nu försöka somna..... Bort dumma panikångest!! Det här vet jag ju bara är dumt....


En liten solstråle som tycker livet för det mesta leker :)


En fotbollsdag


Ujuj sicken dag. Det har varit en riktig fotbollsdag. C och J har båda varit på matcher. Jag följde med tjejerna då Kent ju faktiskt är tränare för killarna och blir automatiskt med där. Tjejerna hade roligt på planen och trots en springande klunga fick vardera lag in 7 mål var. Alla var nöjda och glada :) . Killarna kom hem med en vinst och Kent var stolt som en tupp över sina grabbar.
Eftersom jag var väldigt trött efter jobbnatten så gick jag sedan mest runt i en dimma den tiden jag inte lyckades få sova.
Nu är det jobbdax igen och morgondagen bjuder bl.a. på läkarbesök och hlr-kurs.

Hej å hå!

Har även haft besök av en stycke lillebror :)


Gäsp


Efter en jobbnatt är jag vääääldigt trött. Men nu ska jag orka vara en engagerad fotbollsmorsa. Cornelia ska spela sin första träningsmatch. Som tur är är matcherna inte så långa när de är så små. Sen hoppas jag få någon timmes vila. Ska ju orka en jobbnatt till

Go mörra!


Hat


Läste för ett tag sen ett blogginlägg om hat. Att bloggaren inte kunde förstå att folk kunde känna hat. Har efter jag läst detta gått och tänkt på det väldigt mycket, kan inte släppa det.
Vad jag har förstått har denna person växt upp i en lycklig familj och har inte haft några större bekymmer. Uppvuxen på ett och samma ställe, inga skilda föräldrar, duktig i skolan, många fina vänner osv. Kan i så fall förstå att det är svårt att förstå. Om man då jämför med mig som haft en ganska trasig uppväxt och fått sett mycket hat på nära håll så tror jag att jag har mycket lättare för att förstå hatet. Hat är ett väldigt stark ord. Men jag har helt klar känt och känner fortfarande ett hat inom mig. Till viss del har jag fått det medfött (mer än man tror förs vidare till barnet) och en del har byggts upp under åren.
Det gör mig ledsen att se andras hat, jag vet att det gör så ont och det äter upp än inifrån och ut. Ingen mår bra av det. Det är något man måste jobba med. Det är inget som försvinner direkt. Man måste ge det tid. Man måste lära sig förlåta, glömma och gå vidare.
Jag hoppas att jag en dag slipper känna något hat. Att jag kan lägga allt bakom mig. Att förlåta och gå vidare. Det hade varit helt underbart!



Mina fantastiska barn


Har fått en underbar morgon (om man bortser mensvärken from hell). Visserligen har natten inneburit många turer fram och tillbaka till en gnällig Greta men vad gör det när man får ligga och dra sig till 9 då Cornelia kommer in och ber om att få ta med Greta och se på sommarlovsmorgon. Innan det har jag hört att någon har grejat i köket. Kommer upp och ser att Jonte har tömt och satt i diskmaskinen, plockat upp på golven i kök/vardagsrum/hall och var i full gång att dra över med dammsugaren. Visst blir det inte som om jag skulle ha gjort det men vad gör det. Själva initiativet räcker för mig.
I lugn och ro kunde jag ta en dusch och vakna till.

Tack för denna morgonen!


Älskar honom så otroligt mycket


Jag tänker bli gammal tillsammans med denna underbara man.


Tjohoooo


Inatt tittade det ut två kycklingar. Så idag har jag sprungit fram och tillbaka för att kika till dem och för att se om fler är på g. Jag har blivit värsta "hönsmamman".


Bvc, ägg och syskonkärlek


Fy jag har åkt på en jöbbig förkylning. Näsa och ögon rinner på kapp. Men jag hoppas snart den börjar ge med sig så jag kan sitta ute och lapa sol igen. Nu undviker jag helst solen.
Trots detta var jag tvungen att ta mig till tanum idag. Greta skulle vägas, mätas och få sprutor. Höll mig på avstånd från alla andra bebisar, hoppas inga basilusker hoppade så långt.
Sprutorna klarade hon bra, blev bara ledsen en kortis. Det som är bra på detta bvc är att de är två som tar sprutorna på samma gång så barnen. Går upp i vikt och växa är hon bra på, nu väger hon 7,5 kg och är 67cm lång.
Tyvärr blev hon lite kinkig nu på kvällen och ingenting var bra. Förmodar att hon har lite ont i låren så hon fick faktiskt lite alvedon. Och nu sover hon gott.

Till något helt annat!! Vi har igång en äggkläckningsmaskin här hemma (i vardagsrummet) och nu är vi på de sista dagarna. Det har börjat pipa från äggen. Detta är ju bara så spännande!! Har sett att två ägg har fått små sprickor :) . Självklart ska ni få se de små liven sen, om de klarar sig vill säga. Vi har aldrig gjort detta innan. Är ju massor att tänka på. Jag återkommer!


Jonte och Greta myser innan Jonte ska gå och lägga sig. När man ser denna kärlek mellan barnen så stannar tiden och man blir helt varm i hjärtat.



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!